Liga prvakov

V Napoliju resno vzeli izločilne boje Lige prvakov: pred tekmama z Realom nogometašem prepoved pice in kapučina

Neapelj, 07. 02. 2017 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihodnjo sredo, 15. februarja, se bosta v prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.30) v osmini finala Lige prvakov pomerila Real Madrid in zasedba Napolija. Pri Italijanih so spopad z aktualnimi branilci naslova vzeli zelo resno, zdravniška ekipa je predpisala posebno dieto, ki nogometašem prepoveduje pico.

Nogometaši Napolija so s strani strokovnega štaba prejeli posebno dieto.
Nogometaši Napolija so s strani strokovnega štaba prejeli posebno dieto. FOTO: AP

Po poročanju neapeljskega časopisa Il Mattino so nogometaši Napolija, ki so neporaženi že vse od 29. oktobra 2016 oz. brez poraza na zadnjih 17 obračunih v vseh tekmovanjih, s strani zdravniške ekipe italijanskega prvoligaša prejeli posebno dieto. Kuhar Napolija bo v Madrid pred prvo tekmo prišel že v nedeljo, dieto pa bodo nogometaši morali upoštevati od četrtka. 

"Osredotočamo se na sezonsko hrano, saj ekološka prehrana nima enakih nutricionističnih lastnosti kot hrana iz rastlinjakov,'' je povedal specialist športne medicine Raffaele Canonico, ki skupaj z Alfonsom De Nicolo in Stefanio Montagnani sodeluje z strokovnim štabom Napolija.

In čemu se bodo nogometaši morali odpovedati? Za zajtrk ne bodo smeli piti kapučina in jesti francoskih rogljičkov. Kaj pa pica? Načeloma je sprejemljiva, a nikakor ne 48 ur pred obračunom zaradi zapletene prebavljivosti. Strokovni štab Napolija se je zato odločil, da pico črto z menija kar en teden pred tekmami. To bo žrtvovanje italijanske ekipe za pomembni tekmi z Realom. Glede na to, da je pica v Neaplju zelo priljubljena hrana, bo to najbrž kar težka skušnjava … Dodamo lahko tudi to, da je alkohol tako ali tako prvi na seznamu prepovedanih živil. 

Napoli je neporažen že vse od 29. oktobra.
Napoli je neporažen že vse od 29. oktobra. FOTO: AP

Za zajtrk so člani strokovnega štaba Napolija igralcem med drugim predpisali polnozrnate kosmiče, le malce masla in marmelade, sezonsko in suho sadje, naravne sokove, pršut in sir parmezan. Za kosilo bodo nogometaši Napolija uživali večinoma testenine in rjavi oz. črni riž, s čim manj omakami in začimbami. Najraje vidijo, da nogometaši uživajo hladno-stiskano olivno olje in naravni paradižnik. Kar se tiče mesa, predvsem belo meso in veliko rib, ki vsebujejo veliko Omega 3. Tudi pri uživanju mesa morajo biti pozorni, saj strokovni štab odsvetuje mešano uživanje rib in mesa. Ali eno ali drugo.

Zdi se, da so pri Napoliju, ki ima v svojih vrstah tudi nekdanja člana Reala Jose Mario Callejona in Raula Albiola, začutili priložnost, da izločijo precej bolj slovitega nasprotnika. Galaktiki so namreč po rekordni seriji neporaženosti močno popustili v svoji formi, tako da bosta izločilna boja osmine finala Lige prvakov v Madridu in vselej vročem Neaplju še kako zanimiva. Vsekakor prve tekme, ki bo 15. februarja, ne gre zamuditi. Ne pozabite, prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kor22
08. 02. 2017 12.44
v rojstnem mestu pice so prepovedli pico?
ddolores
07. 02. 2017 21.40
+2
"V Napoliju resno vzeli izločilne boje Lige prvakov" A to pomeni, da lahko izločilne boje Lige prvakov vzameš tud kot eno zajebancijo al ki?
idiu3krasne
07. 02. 2017 17.55
+4
pa prav "italianom" prepovejo pizzo...hahaha
Barbarezo
07. 02. 2017 18.41
+3
mmickica
07. 02. 2017 19.28
+4
Še dobro, da jim niso makaronov prepovedali, ker pol bi verjetno kdo še samomor naredil!