Liga prvakov

Tudi izkušeni nogometni mački so izbrali svojega favorita v cardifskem finalu

Cardiff, 03. 06. 2017 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko bo velika večina nogometnih navdušencev finale elitnega evropskega tekmovanja spremljala preko malih ekranov, pa bo peščica srečnežev skupaj z nogometaši dihala cardiffski zrak. Med njimi so tako velika imena nogometnega sveta, kot tudi filmski zvezdnik, ki je v preteklosti že prinesel srečo galaktikom.

Stadion Millenium - središče finalnega obračuna med Real Madridom in Juventusom.
Stadion Millenium - središče finalnega obračuna med Real Madridom in Juventusom. FOTO: AP
Finalni obračun LP v Cardiffu si lahko ob 20. uri ogledate na POP TV in VOYO.

Cardifske ulice so že preplavili številni navijači, ki se pripravljajo na večerni finalni obračun Lige prvakov. Veliki spektakel med madridskim Realom in Juventusom si bodo s prve vrste ogledala tudi nekatera velika nogometna imena, vse od Roberto Carlosa, Raula, Luisa Figa, Davorja Šukerja, Clarenca Seedorfa do Predraga Mijatovića, strelca odločilnega zadetka proti stari dami na finalnem obračunu leta 1998. S tribune bo za svoje someščane navijala tudi županja Madrida Manuela Carmena, medtem ko bo ob zadetkih kraljevega kluba ploskal tudi Richard Gere. Slednji je pred dnevi že obiskal tudi Santiago Bernabeu, potem pa je poletel proti Cardiffu. Filmski zvezdnik je že v lanskem finalu na milanskem San Siru držal pesti za varovance Zinedina Zidana.

Številni nogometaši so v Wales pripotovali že pred dnevi, ko so se udeležili prijateljske tekme legend. Eden izmed sodelujočih je bil tudi Marco Materazzi, glavni tvorec incidenta na svetovnem prvenstvu v nogometu, ko si je z udarcem v prsni koš, rdeči karton prislužil prav francoski strateg na klopi Reala. "Bilo bi hipokritično, če bi priznal, da navijam za Juventus," je novinarjem povedal Materazzi, sicer dolgoletni član italijanskega Interja in nadaljeval: "Kljub temu menim, da so si resnično zaslužili finale, tako kot bi si tudi zaslužili zmago. Če ekipa prejme le par zadetkov v Ligi prvakov to kaže na njeno moč. Nimam nobenih težav ne z Juventusom, pa tudi Zidanom ne. Oboji so dosegli nekaj velikega, za kar jim lahko le čestitam."

Marco Materazzi
Marco Materazzi FOTO: AP

Obračun bodo spremljali tudi na drugi strani Atlantika. Bivši član kraljevega kluba Kaka, bo tako stiskal pesti za nekdanjega delodajalca: "Seveda bom podpiral Real Madrid, svoj nekdanji klub. Veliko prijateljev imam tako v Madridu, kot tudi v Juventusu. Slednji so me letos navdušili. Imajo odlično obrambo, tako so prejeli le malo golov v letošnji sezoni LP. Prav zato menim, da bo tekma čudovita," je povedal brazilski nogometaš, ki končnega rezultata vseeno ni želel napovedati. Tudi nekdanji galaktik Carlos bo pesti stiskal za beli balet, v vrstah katerega ga navdušuje predvsem Cristiano Ronaldo. Prav zato meni, da je prejemnik letošnje zlate žoge že določen: "Gigi Buffon je zagotovo najboljši vratar v zgodovini, vendar pa je Ronalda nemogoče premagati. Težko mu bo odvzeti zlato žogo, vsaj glede na njegove predstave na zelenici. Je najboljši na svetu!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.