Liga prvakov

VIDEO: Pet tekem in pet zmag za Atletico, Oblak po dolgem času nepremagan: 'Ta ekipa ima sanje, ki jih želi uresničiti!'

Madrid, 24. 11. 2016 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S praktično brezhibnim izkupičkom se je Atletico Madrid že v sredo kot prvouvrščeno moštvo skupine D uvrstil v osmino finala Lige prvakov. Moštvo Škofjeločana Jana Oblaka je v Evropi veliko bolj prepričljivo kot na domačih tekmah, Oblak pa po zmagi nad PSV Eindhovnom (2:0) ni skrival visokih ciljev.

Sliši se skorajda neverjetno, a je resnično ‒ Atletico Madrid, ki je v zadnjih sezonah slovel kot ekipa z eno najtrših obramb na svetu, je na sredini tekmi skupinskega dela Lige prvakov s PSV Eindhovnom ohranil svojo mrežo nedotaknjeno prvič po več kot enem mesecu. Tudi takrat, natančneje 19. oktobra, je ekipa slovenskega reprezentanta Jana Oblaka brez prejetega gola slavila v Ligi prvakov, pri Rostovu (1:0), tokrat pa s polnim kompletom točk zanesljivo osvojila prvo mesto v skupini pred favoriziranim Bayernom, s katerim se bo zgolj za prestiž udarila v zadnjem krogu. Oblak je bil med igralci, ki so z mediji spregovorili po zmagi z 2:0. Ta je še kako dobro dela po bolečem porazu z mestnim tekmecem Real Madridom na ligaškem derbiju (0:3), ki je bil zadnji domači pred napovedano selitvijo na nov stadion na drugi strani mesta. "Občutki so bili dobri, zmagali smo, dobro se je izšlo in občutek je bil boljši kot v soboto. A to je nogomet in zmagaš ali izgubiš, vedno se želiš izboljšati in iti naprej," so španski kolegi citirali Oblaka.

Oblak ustavlja Gastona Pereira, pomaga mu Antoine Griezmann.
Oblak ustavlja Gastona Pereira, pomaga mu Antoine Griezmann. FOTO: AP

Ta je skupaj s svojim moštvom v zadnjih tednih dobival neobičajno veliko zadetkov, a Škofjeločan pravi, da ga pred nadaljevanjem bojev v Ligi prvakov oziroma španski Primeri to ne skrbi. "Nikoli ne želiš prejemati zadetkov, želiš si seveda ohraniti mrežo nedotaknjeno. A včasih ti dajo več, drugič pa manj zadetkov. Igra enajst proti enajstim in vse je mogoče. A vse je v redu, mirni smo, vemo, da bomo šli naprej, se izboljšali in na koncu bo se bo vse dobro izteklo," je dodal Oblak, ki je bil z Atleticom osmoljenec zadnje evropske sezone. Rdeče-beli so še drugič v treh letih izgubili finale z mestnim tekmecem Realom, po podaljšku tokrat po izvajanju najstrožjih kazni, pri katerih so nekateri več pričakovali tudi od slovenskega reprezentanta, ki ni uspel ustaviti nobenega strela belega baleta. "Kot vratar sem vedno samozavesten. Tu imamo velike igralce," ostaja neomajen Oblak in dodaja: "Sezono želimo zaključiti med najboljšimi tremi v La Ligi. V Ligi prvakov pa bomo poskušali spet priti do konca. To so visoki cilji, a ta ekipa ima sanje, ki jih želi uresničiti. Upam, da že letos!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
24. 11. 2016 19.17
-2
dokler ne naletijo na mino a to je RM!
piuski
24. 11. 2016 17.41
-2
četrtfinale aut
Godyr
24. 11. 2016 17.36
-3
Atletico več ni to kar je bil zadne 3 lete
KiNgKoNg
24. 11. 2016 16.46
+8
'Ta ekipa ima sanje, ki jih želi uresničiti!' priti v finale LP in tam enkrat ne-izgubiti?