Liga prvakov

Si bo nakopal jezo navijačev? Van Gaal: Odlično sem plačan, da ne počnem nič!

Manchester, 19. 11. 2015 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Navijači Manchester Untieda že tako ali tako niso najbolj zadovoljni z igrami, ki jih pod vodstvom Louisa van Gaala kažejo 'rdeči vragi'. Nizozemski strateg jih nato še vsake toliko 'zbode' z izjavami, kot je bila zadnja, da zasluži veliko denarja, da ne počne nič.

Louis van Gaal
Louis van Gaal FOTO: Reuters

Nogometaši Manchester Uniteda sicer trenutno zgolj za dve točki zaostajajo za vodilnim mestnim tekmecem Cityjem, a njihove predstave, kljub dragim okrepitvam, niso prepričljive. Moštvu, ki ga vodi Louis van Gaal, se je sicer letos uspelo vrniti v elitno Ligo prvakov, Nizozemec pa je ob tem priznal, da je bilo leta 1991 precej težje biti trener. "Prihajam iz časov, ko je moral trener narediti vse. Zdaj ima trener na razpolago oddelek za športno znanost, ogledniško službo, zdravniški oddelek, pomočnike trenerja. Ne počnem ničesar, ničesar! Sem delegat. Opravljam funkcijo delegata in sem za to odlično plačan," je brez dlake na jeziku za The Telegraph povedal Van Gaal.

64-letni strokovnjak ob tem dodaja, da raje izobražuje nogometaše, kot se zanaša na njihove telesne sposobnosti. "Če pogledate moje novinarske konference, velikokrat govorim o filozofiji. Včasih to medijem ni preveč všeč. Drugič so povsem navdušeni, saj to razloži marsikaj. Verjamem, da se veliko stvari skriva v glavi, saj nogomet ni odvisen samo od nog, je šport, v katerem sta pomembna pamet in taktika. Vsi igralci morajo prestati ta proces in to ni lahko. Bolje je igralca pohvaliti, kot grajati, to je res. A včasih je, na žalost, potrebno biti tudi kritičen," je zaključil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
20. 11. 2015 18.10
+1
Pomoje je blo tukaj malce "zgubljeno s prevodom", ker res zveni mal štorasto. Je pa to njegov način dela, klub jemlje kot podjetje. Za vsak "oddelek" ma strokovnjake, ki mu poročajo in on se potem na podlagi vseh informacij odloča naprej - taktika, prve enajsterice, nakupi itd. Manager v dobesednem pomenu besede.
SAF1
20. 11. 2015 09.25
+4
No...to kar je rekel, to že itak vsi vemo, tko, da ne vem, kaj je bistvo tega članka? Je pa res da LVG pove kar si misli, medtem ostali pa se skrivajo kot p..
Blue19
21. 11. 2015 01.18
Iniesta
19. 11. 2015 18.05
+3
apodgraj
20. 11. 2015 08.49
+1
Vsaj eden od drago plačanih trenerjev ,ki je priznal ,da za svoje delo prejema preveč denarja in da praktično ne počne nič kaj pomembnega . Vedno sem trdil ,da so samo igralci tisti ,ki o vsem sami odločajo in krojijo usodo ekipe, . Pred leti je bila vloga trenerja pomembnejša in zahtevnejša , saj je vodil ekipo praktićno sam s malo število strokovno pomočjo . . Danes imajo velike ekipe množico ljudi , ki se neposredno ukvarjajo in skrbijo za tehnčno , fizično in spihično stanje v ekipi.
BayernGomez
20. 11. 2015 22.58
GeorgeBest1968
19. 11. 2015 17.19
+1
Če letos nič ne osvojiš,boš odletu,to ni za nikamor,dolgočasen nogomet gledat.
Iniesta
19. 11. 2015 18.07
+1