Liga prvakov

Revija France Football Messija uvrstila le na klop najboljše ekipe sezone v Ligi prvakov

Pariz, 07. 06. 2017 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu, da je bil drugi najboljši strelec minule sezone Lige prvakov, je argentinski zvezdnik in član Barcelone ostal brez priznanja revije France Football, ki Južnoameričana ni uvrstila v najboljšo evropsko postavo v 2016/17. Zgolj med "rezerve" se je tako kot Argentinec uvrstil tudi talentirani Francoz Kylian Mbappe.

Revija France Football, ki vsakoletno podeljuje tudi cenjeno zlato žogo, seveda ni spregledala Realovega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je blestel v izločilnih bojih in nenazadnje tudi v finalu, kjer je beli balet v Cardiffu zanesljivo ugnal Juventus (4:1) ter kot prvi nanizal dva zaporedna naslova v Ligi prvakov. Ronaldu so francoski kolegi priključili še Barceloninega brazilskega asa Neymarja in argentinskega napadalca Juventusa Paula Dybalo. Messijevih enajst golov torej ni bilo dovolj, da bi se uvrstil v prvo enajsterico, čeprav je bil dolgo časa med vodilnimi posamezniki tekmovanja. Argentinčevo odsotnost španski mediji dojemajo kot ključen podatek pred naslednjo podelitvijo zlate žoge, ki bi jo lahko Ronaldo osvojil še petič v karieri in se tako izenačil z dolgoletnim rivalom.

Messi je nanizal nekaj izjemnih predstav v tej sezoni, a ostal brez tistega, kar je najbolj pomembno: največjih lovorik s klubom in reprezentanco.
Messi je nanizal nekaj izjemnih predstav v tej sezoni, a ostal brez tistega, kar je najbolj pomembno: največjih lovorik s klubom in reprezentanco. FOTO: AP

Preostanek postave so novinarji France Football sestavili s še tremi nogometaši Juventusa in dvema članoma Real Madrida ter AS Monaca. Ni pa nobenega člana četrtega polfinalista letošnje izvedbe Lige prvakov, madridskega Atletica, kjer brani slovenski reprezentant Jan Oblak. V sistemu igre 4-3-3 so v postavi, ki so jo poimenovali "teror", prednost pred Oblakom in ostalimi dobili še Gianluigi Buffon (Juventus), Daniel Alves (Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Leonardo Bonucci (Juventus), Marcelo (Real Madrid); Fabinho (Monaco), Luka Modrić (Real Madrid), Thomas Lemar (Monaco), Dybala, Neymar in Ronaldo.

Messi se je uvrstil na klop za rezerve, ki bi jih kot trener v igro pošiljal po mnenju France Football najboljši trener Zinedine Zidane (Real Madrid). Francoz bi lahko računal na vratarja Marca-Andreja ter Stegna (Barcelona), Giorgia Chiellinija (Juventus), Bernarda Mendyja (Monaco), Samija Khediro (Juventus), Messija, Maria Mandžukića (Juventus), Karima Benzemaja (Real Madrid) in Kyliana Mbappeja (Mónaco).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
07. 06. 2017 18.37
+1
Ko sanjaš Ronalda... pe hebeš slovenščino. apodgraj 07.06.2017 15:31:57 1 1 A tema je Navas.................... MInotaure -Ronaldo pa je popolen igralec ?Na ne ga srati !!! Kaj nisi videl kaj je odbranil na tekmi proti Juventusu in njmu se lahko Real zahvali , da je se tako končalo v dobro njih .
Vindigo9
07. 06. 2017 14.27
+2
Messi je bil zagotovo najboljši igralec v skupinskem delu lige prvakov, a kaj ko je zatajil takrat, ko ga je ekipa najbolj potrebovala, v izločilnih bojih. Dejstvo je, da je Messi v 4ih tekmah (kolikor jih je igral) v izločilnih bojih, dosegel vsega 1 zadetek, pa še tega iz neobstoječega penala proti PSG-ju. Če odštejemo katastrofalno sojenje na povratni tekmi, jih je proti PSG-ju dejansko rešil Neymar (2 gola in asistenca). Ter Stegen si po mojem mnenju ne zasluži biti niti v rezervni postavi, a je zagotovo Barcelono rešil še pred večjimi blamažami proti PSG-ju in Juventusu.
alien8potnik
07. 06. 2017 17.42
+4
res je. to so preverljiva dejstva. kot tak i ne zaslužiprve enajsterice lp.
tom672
07. 06. 2017 12.06
+11
Ma to pa so poznavalci nogometa ja... Sramota! Kaj jih plačuje Ronaldo? Real si je letos delno zaslužil naslov... Enako bi veljalo za Barco, če bi zmagala. Sojenje v letošnji ligi prvakov je bila katastrofa. Sramota za nogomet...Ronaldo je gol mašina, to je jasno. Je tudi igralec za velike tekme, to je tudi jasno. Letos si je zaslužil zlato žogo, čeprav ima dosti slabšo statistiko od Lionela Messija. Ampak Messi je daleč najbolj kompleten igralec v zgodovini svetovnega nogometa. Je gol mašina, asistent, ustvarjalec igre,...... In še fizične karakteristike ima dosti slabše od Ronalda. Real bi bil brez Ronalda še vedno dobra ekipa, medtem ko bi bila Barca brez Messija 5 ligaška ekipa. Enako velja na reprezentanči ravni. Pa lep pozdrav
MaunelNeuer
07. 06. 2017 14.02
+1
aha in zakaj tega naštetega ne vidimo tud v repki? barca zmaguje tud brez messija tak kot seveda tudi real brez CRja ker sta v dobrih ekipah. messi brez barce je pou slabši
apodgraj
07. 06. 2017 15.16
+1
Kdo je to revija France Football Š čim se ona ukvarja, pa ne kje z nogometom ?. To naj bi bila strokovna revija in ona je do sedaj odločala komu podeliti "Zlato žogo". To je francoska revija in od tam prihaja tudi Zidan , ki pa trenira ekipo Reala v kateri igra Ronaldo. Izbrati Zidana za najboljšega trenerja in posledično tudi Ronaldu zagotoviti "Zlato žogo". Nacionalizem brez primera , ki pa žal s nogometno igro nima nič skupnega . Ta revija , bi moralo besedico Foottball zamenjati z bededico antifootball. Nogometna katastrofa pred očmi svetovne javnosti . Tudi iz nas gledalcev se nekdo dela norcev. g-Čeferin čas je za ukrepanje .
MaunelNeuer
08. 06. 2017 14.15
+3
ja glej osvojil je vse, bi pa jaz zlato žogo ukinil-1 špiler pač ne more cele ekipe prpelat do zmage
modelx
07. 06. 2017 10.33
-7
če ga nikamor ne bi uvrstili, jih straši samo misel na njega in so vsi posr....
7strel
07. 06. 2017 09.59
-1
apodgraj
07. 06. 2017 15.26
-1
Tragi komedija v kateri nastopajo vedno isti igralci .
bobrock46
07. 06. 2017 09.14
+20
Ter Strgan drugi vratar, za posrat
vrtojb
07. 06. 2017 08.46
+25
Dybala? Resno? Eno dobro tekmo v LP in je kao ze top. Sej mulo mi je vsec, samo bodimo objektivni.
Paštašutar
07. 06. 2017 09.46
-3
Dovolj je ena dobra tekma!! Problem je,ker je bila prav proti tistemu klubu,za katerega ti mislis,da bi moral imeti se enega igralca v prvi postavi !! Saj je v ekipi Neymar,ki je bil ob sodniku edini,ki je ogromno pokazal proti PSGju!! Mojster iz zgodovinske fotke,pa se je potuhnjeno skrival na tej tekmi!!Lahko je zabijat Guardiolinemu Citiyu SMESNE zadetke,pa Celtiku,za katerega vsi dobro vemo,da ga je pred par leti Maribor izlocil.......itd,pa Borusija,pa ne ta prava!! Potem je pa prisel Juve in Dybala in je bla zgodba zakljucena !!
apodgraj
07. 06. 2017 15.25
+0
Paštešuter - Še danes mi ni jasno ,po kašnih kriterijih se izbira najboljšegea nogometaša na svetu . Katanec , eden od tistih , ki da svoj glas , je dejal , da je to vse eno veliko sranje in ne veš ali se igralca izbira po lepoti , po medijski prepoznavnosti ali po nastopanje pred kamerami ------