Liga prvakov

VIDEO: Madrid odet v belo, Real prinesel pokal: 'Ste v drugi galaksiji, zato ste galaktiki!'

Cardiff, 04. 06. 2017 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madrid je bil od poznega popoldneva pa do trde teme v nedeljo na nogah. Real Madrid se je vrnil iz Cardiffa s pokalom Lige prvakov, ki ga je delil z navdušeno množico. Ta je napolnila trg Cibeles in pozno zvečer še stadion Santiaga Bernabeua.

Več videovsebin
  • Navijači Reala finale Lige prvakov spremljali na Bernabeuu
    02:25
    Navijači Reala finale Lige prvakov spremljali na Bernabeuu
  • Rajanje v Madridu
    00:45
    Rajanje v Madridu
  • Parada zmagovalcev Lige prvakov po Madridu
    01:57
    Parada zmagovalcev Lige prvakov po Madridu
  • Nogometaši Reala na Santiagu skupaj z navijači proslavili nov naslov v LP
    04:05
    Nogometaši Reala na Santiagu skupaj z navijači proslavili nov naslov v LP
  • Iz 24UR: Nepozabni sprejem
    02:37
    Iz 24UR: Nepozabni sprejem
  • IZ 24UR: Slavje Reala v Madridu
    02:20
    IZ 24UR: Slavje Reala v Madridu
Sergio Ramos in Marcelo pozdravljata navijače na trgu Cibeles.
Sergio Ramos in Marcelo pozdravljata navijače na trgu Cibeles. FOTO: AP

Šampionsko moštvo madridskega Reala je z dnevom slavja začelo nekaj pred 19. uro, ko so se s stadiona Santiago Bernabeu, kjer se je proslava nato zaključila, nogometaši skupaj s predsednikom Florentinom Perezom in strokovnim štabom podali v središče mesta. Tam jih je v Casi de Correos spet pričakala predsednica regijske oblasti Cristina Cifuentes, ki so ji ob proslavljanju državnega naslova obljubili, da se bodo vrnili, realovci pa so s sobotno zmago v finalu Lige prvakov nad Juventusom obljubo tudi izpolnili. Razen minute molka, ki so jo posvetili preminulim v londonskem terorističnem napadu, je bilo vzdušje praznično, Cifuentesova je v dar dobila kar dva dresa s svojim priimkom, enega s številko ena in enega s številko 12, ki simbolizira 12. naslov v Ligi prvakov, kjer je Real kot prvi v novejši zgodovini tekmovanja uspel slaviti dvakrat zapored. "Obljubili smo, da se bomo vrnili. In vrnili smo se," je dejal kapetan članske ekipe Sergio Ramos, ki je s Perezom na oder prinesel trofejo iz Cardiffa. "Ponosni smo, da lahko ta naslov delimo z Madridčani. To je zelo lep dan, to dvojno krono po toliko letih čakanja okušamo na zelo poseben način. Ponosni smo na skupino, ki smo jo ustvarili, hvala Cristini za sprejem s tolikšno naklonjenostjo, tako kot vedno," je dodal Ramos, medtem ko se je Perez vnovič posebej ustavil pri trenerju Zinedinu Zidanu, ki ga je označil za "najboljšega na svetu" tako kot po zmagi v prvenstvu. "Hvala, da ste nas spremljali v Cardiffu, hvala pa tudi za ta velikodušen sprejem igralcev Real Madrida. Tu je 'Duodecima' (dvanajsti evropski naslov, op. a.), za vse meščane Madrida. Ti igralci so včeraj zvečer dali vse. Madrid je spet spisal zgodovino in nekateri to označujejo za neverjetno. A to počnemo in to smo," je začel Perez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Smo klub, ki vedno išče zmago. To je 'Duodecima' s talentom, žrtvovanjem in magično ekipo. Real Madrid in Zidane vesta, kaj je Madrid, je to, da verjameš do zadnje minute, saj ta grb nima meja. Ta dvojna krona je dokaz vsega tega. Ta ekipa nam dovoljuje, da doživljamo veliko obdobje v zgodovini našega kluba. Trije evropski naslovi v štirih letih, dva naslova v Ligi prvakov zapored. Od leta 1958 nismo osvojili dvojne krone. To je, predsednica, najboljša ekipa na svetu, pred njo pa stoji najboljši trener na svetu. Je eden največjih mitov 'madridizma' in to je dokazal s skromnostjo, svojo inteligentnostjo in znanjem. Želel bi se zahvaliti vsem v strokovnem štabu za opravljeno delo. Posebej pa bi omenil našega kapetana, Sergia Ramosa, prvega kapetana, ki je dvignil dve Ligi prvakov zapored. Želel bi izpostaviti tistega, ki je bil izbran za najboljšega igralca finala, Cristiana Ronalda. Zelo smo zadovoljni s tem moštvom, ki se ga bodo spominjali iz generacije v generacijo. Želel bi se zahvaliti še delavcem našega kluba, našim navijačem. Hvala še enkrat, predsednica, ker ste nam dovolili, da smo doživeli ta naslov skupaj z vsemi 'madridisti'. Naš cilj je, da se vrnemo s še več naslovi," je še povedal Perez. Cifuentesova je nato dejala, da je Real "velika in unikatna" ekipa, ki je "najboljša na svetu". "Ste v drugi galaksiji, zato ste galaktiki," je dejala ter zaključila z vzklikom "hala Madrid". Ker palačo prenavljajo, so na posebnem odru navijače s pokalom pozdravili le Cristiano Ronaldo, Marcelo in Ramos, preden se je karavana napotila proti mestni hiši.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostiteljica je bila tam Manuela Carmena, ki je dejala, da kar težko verjame, kakšno legendarno ekipo ima Real, čeprav se sama na nogomet ne spozna. Igralci so tako kot zadnjič v dar dobili čokoladne kolajne, a tokrat z drugim okusom, je v smehu dejala Carmena, veliko nogometašev pa ji je odgovorilo z Ronaldovim vzklikom "siuuuuuuuu"."Pred le dvema tednoma smo obljubili, da se bomo vrnili, županja, zdaj pa smo tukaj s tem evropskim naslovom," je bil vesel Perez. "Spet smo dokazali, da se z našim borbenim duhom in trudom lahko dosežejo vsi cilji. Smo edina ekipa z 12 evropskimi naslovi, Zidane pa je simbol, ker predstavlja vrednote Madrida. 'Madridizem' je globalno občutje, tako kot vrednote, ki prevevajo 115 let zgodovine. Smo v enem najboljših trenutkov v zgodovini. Če ostanemo na tej poti, lahko postanemo najboljši klub tudi v 21. stoletju. Madrid je naš dom in naša odskočna točka," je pristavil predsednik belega baleta. Pred mestno hišo je realovce seveda že čakal trg Cibeles, kjer kraljevi klub tradicionalno proslavlja osvojene lovorike. Vzdušje se je stopnjevalo do povratka na Santiago Bernabeu, tam pa so na svoj račun prišli navijači, ki so se ob dnevu odprtih vrat na mitskem stadionu izborili za najboljše sedeže ter glasno pozdravili šampione na sveti zelenici.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (63)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
05. 06. 2017 20.55
+1
Vijoličasti so zmagali v ligi prvakov BRAVO NAŠI
apodgraj
07. 06. 2017 15.48
+1
Zelo tanek je led med zmagovalcu in poražencu . Če bi se zgodilo obratno , bi vso te medijsko in športno odmevnost požel Juventus. Ena finalna tekma je roleta v kateri lahko zmaga vsak.Prva dva gola dosežena tako , da je žoga obdotiku obrambnega igralca , spremenila smer in Bufflon je bil nemočen . V prvem polčasu je Navas odbranil dva izredno težka strela . če bi vsaj ena žoga prostala v mreži Reala , bi tekma šla sigurno v drugo smer. Lahko govorimo tudi o boginji fortuni in o izredni pomoči sodnikov , ki jo je imel Real tako v Laligi kot v LP ,kar obilno in ta je tudi odločala.
ZyzzMirin
05. 06. 2017 16.42
+8
Takšnega kluba še ni bilo. Naj opozorim da so v letošnji sezoni zadeli gol na POPOLNOMA VSAKI TEKMI V VSEH TEKMOVANJIH. Niti ena obramba na svetu ni uspela ustaviti tega Reala. Ronaldo pa... brez besed. 5 golov proti Bayernu, 3 proti Atleticu in 2 proti Juventusu. Kaj takega ni uspelo še nikomur
alien8potnik
05. 06. 2017 16.58
+4
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Breder1805
05. 06. 2017 17.24
+0
apodgraj
07. 06. 2017 15.50
Tako previligiranega kluba, res še ni bilo !!!
dipe
05. 06. 2017 12.47
+2
Kje pa je Oblak z ,,pametnimi,, komentarji.
cripstoned
05. 06. 2017 12.28
+15
ko navijaš v eni sezoni za s napoli, atletico, bayern in juve pa na koncu noben ne zmaga je to ze prevec hudo za mozgane ki se potem skisajo....lep dokaz za to so laferrari, kolerika aka symbolic, johnny aka hammurabi itd. ...veliko novih vzdevkov a pisanje ostaja isto hahahahaha.....da je stvar se hujsa je real vsem nastetim ekipam zabil 20golov hahahahah....potem pa govorijo da je obramba juveta najboljsa na svetu....pa kdo lahko to rece....reaaal je govoril v obrambi, sredini in napadu....kje je bil juventus!? hahaahha...tezje bi bilo realu ce bi igral proti monacu....tako kot sem vam govoril ne vidim da bi lahko juve zmagal....real je trenutno stevilka 1 v nogometu in ce jih niso premagali bayern in atleti ne vem zakaj bi jih juve.....12 in 33 nedosegljive stevilke....v zadnjih 4 sezonah osvojiti 3 lige prvakov ....ze res da imata barca in bayern trojcke ampak real ima osvojeno ligo prvakov 2 zapored in je edini s takšnim dosežkom....za trojcek se more vse poklopiti v eni sezoni ....za dvojcka v ligi prvakov pa moras premagati celo evropo dvakrat v dveh sezonah....nisem pameten ampak trojcki se s to lovoriko lahko skrijejo tako kot se lahko skrije 5zlatih zog messija proti 5 zlatim zogam ronaaaaldaaa.....hvaaala heeeejteri se enkrat brez vas ne bi bilo enako hahahaahahaa
Kollerik
05. 06. 2017 14.34
-12
:)) daj ne nabijaj brez veze.... naši so vas potolkli na Bernabeu, imeli pa ste tudi lepo pomoč sodnikov... saj veš...una nedosojena rokica ronalda, rumeni od Ramosa, čuden rdeči od Quadrada itd...itd... :)))
cripstoned
05. 06. 2017 14.58
+16
tolče real celo evropo....resuje spansko cast....ce je kdo bil potolcen je to bila barca proti psgju in juvetu....vsi vemo katera tekma je bila letos najbolj sporna...osminafinala barca-psg in ayetkin ki se je vpisal v zgodovino poleg oveerba in bussace....da te ni sram da primerjas barco z realom....osvojen pokal pa se to z golom iz ofsajda hahahahah in potem real uziva sodnisko podporo....najej se malo blata in potem pocakaj se naslednjo sezono....kako leeepooo je bilo odpreti peeeninooo in nazdraviti na šampione....culeti pa u misjih luknah jocejo, jocejo in jocejo ....hahahahahahaah
alien8potnik
05. 06. 2017 15.07
+8
glej, kolerike ni mogoče jemati reso. je z kluba fanatčikov. brez veze.
notrajnc05
05. 06. 2017 16.49
+3
kolerik, derište a teb ni jasno, da je bla tista tekma z katalonce zadnja minimalna šansa, da poskušajo vsaj za -2 rešit propadlo sezono. Veliki Real je imel debelih 6 točk prednosti, čez par dni pa ga je čakala pomembna tekma v LP (kjer barse že zdavnaj ni blo več), zato so Galatki tisto tekmo odigrali samo zato, ker je to njihov šiht in jim je blo tolk do te tekme kot tretje oko v čelo. Če bi Beli balet tiste točke potreboval bi jih tudi nalahka dobil!!!
alien8potnik
05. 06. 2017 17.07
+2
osem sekundni krompirček, hahaha. rm je letos barco popolnoma ZASENČIL. v totalu. briga real za tisti krompirček barce. če bi real takrat potreboval zmago, bi tisto tekmo gladko dobil. kajti barca je letos v bistvu zelo slaba.
Kollerik
05. 06. 2017 19.29
-7
..... vesoljček se spet oglaša iz peskovnika skupaj s svojimi porednimi.... navihanimi fantki RM-ja..... :))... in da... Barca je bila zadosti slaba, da vas je popedenala sredi Madrida...aaahhaha... neprecenljivo.. .Barsa.... res resnična vrednost...& kvaliteta & srčnost... :)
cripstoned
05. 06. 2017 20.24
+7
govoriti o barci v temi reala je enako kot ce bi govoril o dejanu zavcu v temi muhamed alija ....biti nepomemben je huda stvar in kolerika, johnny in ostali to pridno dokazujejo....iz dneva v dan!
le?o
05. 06. 2017 12.16
-3
La ferrari šipu ga rončiju in ramosu
Ka pa mislis
05. 06. 2017 12.23
+1
le?o
05. 06. 2017 15.41
+1
RdečiKarton
05. 06. 2017 16.15
+1
kolerika pa la ferrari si redno drgneta finktor eden drugemu. Očitno iz njunih komentarjev.
Kollerik
05. 06. 2017 19.30
-4
.... nikar ne sodi drugih po sebi... in ne pozabi... Kristina je od Badra... ;)
le?o
05. 06. 2017 12.15
+5
Koleeeerikaaa...a sampanjc popusca al si preskocu terapijo?
cripstoned
05. 06. 2017 12.09
+1
dame in gospodje...hejteri reala v vsem svojem sijaju....hvala bogu za ronalda in real....12 naslovov in zlata žoga stevilka 5 za najboljsega igralca....to je ronaldo to je reaaal! kolerika in ostali hvala da ste spremljali kako je real popapcal ekipo za katere ste navijali...hvala vam za vso penino ki ste jo kupili in odprli....hvala vam za vse brez vas lovorike ne bi ble za odtenek bolj vesele....hvala!!!!
Kollerik
05. 06. 2017 14.35
-5
alien8potnik
05. 06. 2017 15.08
+4
alien8potnik
05. 06. 2017 15.08
+1
bigdick19
05. 06. 2017 10.41
-4
baje da bo kassai dosmrtno vrečke dam nosil......drgač si bomo pa to leto zapomnl.... za vse večne čase....ne zaradi igre fc offside kassai madrida..ampak zaradi pet dodatnih igralcev...na večini tekem....leto prej so goli padal iz offside, letos nadgradnja, vrečke za svojih pet dodatnih igralcev... goli iz offside, kartoniranje , igralcev in penali........
Ka pa mislis
05. 06. 2017 11.36
+3
LaFerrari
05. 06. 2017 10.38
-5
v MAROKU je nek borec raztrgal ANALO nekemu psihopatu ki kupuje zenske,jih umetno oplodi,jim placa da se odrecejo otroku,poskodbe so zelo resne !!!! zdravniki so mnenja da bo prezivel !!!! bo pa verjetno malo bolj na siroko hodil !!!!!
united666
05. 06. 2017 10.40
+5
revcek bogi a se ne mores svoje fore spomnit ker mas meglo med usesi in kopiras od unga pedofila kardinala??...res si revcek
Ka pa mislis
05. 06. 2017 11.36
+0
RdečiKarton
05. 06. 2017 13.26
+3
Ta pacient je res obseden s pederastijo...
Kollerik
05. 06. 2017 14.35
-5
RdečiKarton
05. 06. 2017 16.13
+2
Breder1805
05. 06. 2017 17.26
+0
Kdo pa pravi da Messi široko hodi! Si pa res nesramen in žaljiv na tem forumu! LaFerari upam, da te admin zbriše!
Paštašutar
05. 06. 2017 10.22
+1
Lohk bi se mal bolj potrudli v urednistvu,pa dali se del posnetka Ramosovega sina,kako samo glava gleda iz pokala LP ! Sem preprican,da bi blo se kaksnemu modro-rdecemu vsec..........:):):)
Principat
05. 06. 2017 09.41
+2
na tem portalu je presneto veliki fen reala , pravzaprav v urednštvu
Principat
05. 06. 2017 10.16
-1
Ka pa mislis
05. 06. 2017 09.38
+17
Pri clankih reala napisite 18+. Mladi farsički si znajo kaj narediti, saj mislijo da je farsa edini klub ki je vedno prva odkar se igra fuzbal. Ta generacija zna imeti velike tezave v prihodnjosti.
notrajnc05
05. 06. 2017 09.21
+11
po tekmi s PSG nima noben pristaš kataloncev pravice vsaj 10 let govorit čez sodnike
Kollerik
05. 06. 2017 14.36
-3
lih ti in tvoji barabini... boste odrejali, kdo bo govoril...in kaj.... :)))
mackon08
05. 06. 2017 08.50
-5
Če so oni z druge galaksije, to ne vem, vem pa da sodniki, ki jim sodijo so sigurno iz druge galaksije.
bigturbo
05. 06. 2017 05.39
+4
admin brise samo mene?
idiu3krasne
05. 06. 2017 08.22
+2
LaFerrari
05. 06. 2017 09.07
+0
vrtnar01
04. 06. 2017 22.40
-6
Jure Anonimen
04. 06. 2017 22.45
-4
vidim kar obesi se pa boš naredil uslugo samem sebi še posebej pa staršem
Jure Anonimen
04. 06. 2017 22.38
-2
se vidi da je juter šola in navijači barcelone že pančkajo ker jim mamica ne dovoli računalniko po 22:00 uri
Kollerik
05. 06. 2017 19.33
-1
da..... ti, vzemi že dudiko iz surle.... pa lopatke in kanglice shrani... noč se že bliža....in mami bo huda.... :)))
Kollerik
04. 06. 2017 22.31
-15
neskončna hvaležnost... v prevarantskih srčkih...tabelih...bije PRE$DVSEM do trinajstega prijatelja.... le kaj bi brez njega...le kdo bi jih dal spat...le kdo bi jih peljal čez cesto...dal gor na nevesto... nekdo jih pač mora imeti rad... :))))
Jure Anonimen
04. 06. 2017 22.33
+6
in navijač UEFALONE govori o prevarantskih srčkih? haahhahahahahahaha pa to crkneš od smeha IQ enak zeleni solati hahahaahahahahahahahha
Kollerik
04. 06. 2017 22.37
-11
psiček jure....mi smo pomirjeni...od nas ste fasali kot je treba.... škoda samo za pravico sirše... :)))
Jure Anonimen
04. 06. 2017 22.42
-1
o čem sploh govoriš ti ? na čem si? raje spij liter vina pa pejt pretepat familijo pa pobijat po cesti to je edino kar znate na štajerskem... propalice
Principat
05. 06. 2017 09.44
+1
J.A. / tu pa si zaslužil brisanje in sedaj je videna očitna dvoličnost
Kollerik
05. 06. 2017 19.34
-1
zeeeh...še ena žabica s pasjim videzom..... ziher kak cvikator na kvadrat... :)))
torkov
04. 06. 2017 22.22
-6
Še realovci vedo, da ne morejo v grdih vijoličnih dresih proslavljati naslova in so se rajši preoblekli hahaha
Jure Anonimen
04. 06. 2017 22.26
-7
podpirajo geje pa lezbinje pa so se dali v vijolčno za parado ponosa
paracelsiuss
04. 06. 2017 22.14
-17
Srečanje vrhunske igre NI BILA napetost in vprašanje , KDO je boljši in kdo bo ZMAGAL, AMPAK, ugibanje kako so se zmenili z MAFIJO, kdo bo zmagal, da bodo v nadaljnih korakih VSI zadovoljni in pobirali od vas, gledalcev DEBELI DENAR......Samo navijači TEGA NE VEDO!......sistem mafije je ISTI KOT PRI DROGI......OK. za huligane in fuzbal pijance je tole preveč,..... PA ZAKAJ NE BI TA NERAZGLEDANA PIJANA SVOJAT to gledala in za to orenk plačevala denar, si MISLI MAFIJA in ga pobira, in ima PRAV!.....EJ, SE STRINJAM, RES JE TEŽKO RESNICI POGLEDAT V OČI......