Liga prvakov

Ogrevanje za Ligo prvakov? Leicester City poleti z Barcelono, Man. United na kitajsko turnejo

Los Angeles, 22. 03. 2016 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Senzacija angleške Premier League in morda celo novi prvak Leicester City bo poleti sodeloval na zvezdniškem turnirju International Champions Cup (ICC), kjer se bo med drugim pomeril tudi z Barcelono. To bo morda kar ogrevanje za preizkušnje v Ligi prvakov, ki so ji lisjaki že zares blizu.

Morda bo Leicester na ICC igral celo kot aktualni prvak otoške Premier League.
Morda bo Leicester na ICC igral celo kot aktualni prvak otoške Premier League. FOTO: AP

Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea ... In Leicester City! To je del zasedbe tokratnega turnirja International Champions Cup (ICC), ki iz leta v leto pridobiva na veljavi in na tekmah v Združenih državah Amerike ter po ostalem svetu zbira najboljše ekipe na svetu. To poletje bo nekaj posebnega zaradi izjemne zgodbe, ki jo v letošnji sezoni Premier League piše Leicester City. Lisjaki so bili v tem času lani sredi krčevitega boja za obstanek, zdaj pod vodstvom novega trenerja Claudia Ranierija zanesljivo korakajo proti nepričakovanemu državnemu naslovu. Celo previdni Ranieri je po zadnji zmagi nad mestnim tekmecem Crystal Palaceom priznal, da je njegov klub zares blizu uvrstitvi v Ligo prvakov, ki jo v najmočnejši otoški ligi zagotavlja uvrstitev na prva tri mesta, četrto prinaša kvalifikacije. Čeprav se bo Leicester težko uprl skušnjavi in poleti prodal vsaj enega izmed vidnejših posameznikov te sezone (Jamie Vardy, Riyad Mahrez, N'Golo Kante, ...), so se pri vodstvu ICC odločili simpatično ekipo iz osrčja Anglije povabiti na poletni turnir, kjer se bodo Ranierijevi varovanci pomerili z Barcelono, Paris Saint-Germainom in britanskim nasprotnikom Celticom.

Mitski Rose Bowl v Pasadeni bo gostil derbi Liverpoola in Chelseaja, na turnirju pa bodo igrali še Real Madrid, Bayern München in milanska AC Milan ter Inter. S Celticom se bo Leicester udaril v Glasgowu (23. julija), to bo prva tekma lisjakov v zgodovini ICC, v Los Angelesu pa jih bo nato preizkusil že okronani francoski prvak Paris Saint-Germain (30. julija). Barcelona se bo z Leicestrom 3. avgusta pomerila v švedskem Stockholmu, a bi se lahko poti Davida in Goljata križale že čez kakšen mesec, ko se bo začela nova sezona Lige prvakov, v kateri bi bili modri možni nasprotniki Kataloncev in ostalih tradicionalnih evropskih velikanov. Če ne bi celo zavzeli mesta v prvem bobnu z nosilci, med katerimi so po novih pravilih zdaj le državni prvaki, v tem primeru bi se Angleži izognili skupini tako s PSG kot najverjetneje tudi z Barcelono, ki koraka proti državnemu naslovu v Španiji.

"Povabilo za sodelovanje na turnirju International Champions Cup kaže na občuten pečat, ki ga klub zapušča na mednarodnem občinstvu," je izjavila izvršna direktorica Leicester Cityja Susan Whelan. "Izjemno smo zadovoljni, da sodelujrmo v letošnjem tekmovanju. To bo del skrbno načrtovanega programa priprav, ki je zelo dobro deloval v zadnjih letih - vključno s tedenskim kampom v Avstriji in izbranimi domačimi prijateljskimi tekmami. ICC je izvrstna priložnost, da se merimo z nekaterimi vodilnimi evropskimi klubi in da še dodatno promoviramo klub in mesto Leicester po svetu." Veliko zanimanja bo gotovo požel tudi dvoboj Bayerna in Real Madrida v East Rutherfordu (3. avgust), ki bo ponovno združil beli balet z lani odpuščenim trenerjem Carlom Ancelottijem. Milan in Liverpool bosta 30. julija oživela staro evropsko rivalstvo v kalifornijski Santa Clari, rdeči pa se bodo nekje v Evropi (prizorišče še ni določeno) pomerili tudi z Barcelono.

Pri angleškem velikanu Manchester Unitedu so medtem oznanili, da bo prvo moštvo za osem dni obiskalo Kitajsko, več informacij pa bodo z javnostjo rdeči vragi delili v prihajajočih dneh. United, ki je v letošnji sezoni razočaral in lahko osvoji le še pokal FA, hud boj ga čaka tudi za uvrstitev v Ligo prvakov, bo na Kitajskem odigral dve tekmi. Nič čudnega, saj je na Kitajskem več navijačev kluba (bojda okoli 107 milijonov) kot kjerkoli na svetu. Dvajsetkratni državni in trikratni evropski prvaki so Kitajsko prvič obiskali že leta 1975, od tedaj pa so na vzhod odpotovali že kar devetkrat in odigrali 12 tekem proti tamkajšnjim moštvom, nazadnje leta 2013 s hongkonškim Kitchee SC. "Manchester United ima močne zgodovinske vezi s Kitajsko in zelo smo ponosni na naš odnos in na naše navijače po celotni državi," je ob objavi novice povedal izvršni podpredsednik Uniteda Ed Woodward. "Skoraj 500.000 navijačev je skupno obiskalo prejšnje tekme v času naših obiskov Kitajske in vedno smo uživali v izjemni podpori v tej državi, zato se tega obiska, jasno, to poletje vsi zelo veselijo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

loncl
23. 03. 2016 11.44
-1
in ta manchester united, fora je v tem da nihče noče pripravljalnega obdobja na kitajskem, razmere so adijo tam se ne gredo pripravlat ampak prej kej druga, najbolše okolje je anglija zarad klime...ostalo se gre use zarad"navijačev" oziroma evrčkov
BayernGomez
22. 03. 2016 19.41
+8
Kitajska je za Van Gaala velik izziv če bo takrat še sploh vodil United.
ECantona
22. 03. 2016 18.47
+5
Bolj zanimive tekme, kot v LP
logite?než
22. 03. 2016 18.56
+2
fihner
23. 03. 2016 14.52
+0