Liga prvakov

Mourinho napoveduje boj na 'življenje ali smrt': Liverpool ni bil tako pomemben kot Sevilla

Manchester, 12. 03. 2018 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je svojim igralcem zabičal, da je bila zmaga nad Liverpoolom (2:1) v prvenstvu zgolj ogrevanje pred "tekmama na življenje ali smrt" s Sevillo v Ligi prvakov in Brightonom v četrtfinalu pokala FA. Obračun s Sevillo v osmini finala LP boste lahko v torek ob 20.30 pospremili na Kanalu A in VOYO.

Liverpool je že zgodovina, pravi Jose Mourinho, ki ni dolgo užival v pomembni zmagi nad največjim otoškim tekmecem Manchester Uniteda v Premier League. Na lestvici omenjenega tekmovanja je drugouvrščeni United s sobotno zmago (2:1) rdečim pobegnil na pet točk prednosti, v torek pa na Old Trafford prihaja Sevilla. Andaluzijci na severozahod Anglije prihajajo z vzpodbudno predstavo in remijem brez golov na prvi domači tekmi osmine finala, ki je bila na sporedu prejšnji mesec, rdeče vrage pa v napornem ritmu štiri dni kasneje čaka še četrtfinalni obračun z Brighton & Hove Albionom v pokalu FA.

Mourinho (na fotografiji s sodelavci) se pripravlja na dve tekmi, ki bi lahko močno zaznamovali Unitedovo sezono 2017/18.
Mourinho (na fotografiji s sodelavci) se pripravlja na dve tekmi, ki bi lahko močno zaznamovali Unitedovo sezono 2017/18. FOTO: AP

"Sevilla in Brighton sta precej pomembnejši tekmi od tiste z Liverpoolom. Liverpool je Liverpool, gre za veliko tekmo, tekmo proti direktnemu nasprotniku za vrh, a nič še ni odločeno," je bil umirjen Mourinho. "Ostalo nam je še osem tekem, 24 točk je še na voljo. Toda Sevilla in Brighton sta tekmi na življenje ali smrt, zato sta naslednji dve veliko pomembnejši."

Manchester United trenutno vodi v lovu na Bayernovega napadalca, Poljaka Roberta Lewandowskega, je poročala vplivna nemška revija Kicker. Rdeči vragi so, čeprav se je govorilo tudi o zanimanju Real Madrida, trenutno bojda edini, ki so v München poslali konkretno ponudbo. Lewandowski se je po desetih letih sodelovanja razšel z agentom Cezaryjem Kucharskim, februarja je Poljaka začel zastopati razvpiti Pini Zahavi, zato se že nekaj časa špekulira, da 29-letni napadalec išče novega delodajalca. Pogodba ga na Bayern veže do leta 2021, poleg Man. Uniteda in Reala pa se omenja tudi možnost njegovega prestopa v Chelsea.

Če bi trening končal minuto prej ...
Tekmo z Liverpoolom je izpustil vezist Paul Pogba, ki se je poškodoval v zadnjih sekundah petkovega treninga, je razkril Mourinho. Portugalec še ni potrdil, če bo francoski zvezdnik na voljo za dvoboj s Sevillo, manjkal je sicer na ponedeljkovem treningu v klubskem centru Carrington. Nared naj bi bil po nekaterih informacijah vsaj njegov rojak iz napada Anthony Martial, ki je bil odsoten na zadnjih dveh tekmah.

"Pogba? Ne vem ..." je bil skrivnosten Mourinho. "Moram govoriti z njim. Poškodba se je zgodila v kontaktu z drugim igralcem v zadnji minuti treninga. Če bi minuto prej končal trening, potem se to ne bi zgodilo," še pravi portugalski strateg, ki opozarja, da nedavni zmagi nad Chelseajem in Liverpoolom ne bosta šteli prav nič, če rdečim vragom v naslednjih dneh ne uspe napredovati v obeh pokalnih tekmovanjih. 

Pohvala sodnikom, ki niso izključili Kloppa
"Lahko si predstavljam, da bodo vsi, če bomo v torek izgubili s Sevillo, pozabili na to, kaj nam je uspelo v zadnjih tednih. To je moderen nogomet. Moraš živeti v trenutku in se s tem spopasti," je še povedal Mourinho in za konec pohvalil sodniško postavo na čelu s Craigom Pawsonom, ki je po njegovih ocenah zelo dobro vodila največji derbi otoškega nogometa. Tudi zato, ker je Pawson namesto, da bi trenerskega kolega Jürgna Kloppa poslal na tribuno, slednjega najprej opozoril.

Manchester United - Sevilla
Manchester United - Sevilla FOTO:

"Zadovoljen sem, ker se je tako odločil, saj ni govoril nič proti sodniku. Jezen je bil na igralca in enako se je zgodilo meni proti Crystal Palacu, ko sem bil jezen na mojega igralca, tudi takrat pa so (sodniki, op. a.) to razumeli. Mislim, da je Martin Atkinson (četrti sodnik na tekmi z Liverpoolom, op. a.), po toliko letih tovrstnih zadev, sprejel pravo odločitev. Videl sem to. On (Klopp, op. a.) je bil zelo jezen na svojega igralca in ne na sodnika. Če zapustiš trenerski prostor za nekaj metrov, v tem primeru sicer za 20 metrov, a le zato, da bi govoril z lastnim igralcem, ne pa, da bi se pritoževal nad odločitvijo sodnika, je to prava odločitev."

UEFA Liga prvakov
UEFA Liga prvakov FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
12. 03. 2018 16.44
+0
Sevilla je zapravila svojo priložnost doma žal:)
SAF1
12. 03. 2018 14.45
+1
To bo borba, škoda, ker ne bom mogel gledati.
kameltrajbar
12. 03. 2018 14.21
-1
..torej....bunker????....:)