Liga prvakov

Katalonci pokajo od samozavesti: 'Messi kar leti, vzdušje proti PSG bo izvrstno!'

Barcelona, 05. 03. 2017 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Razpoloženje v Kataloniji je bilo nekaj dni po porazu s Paris Saint-Germainom na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov slabo kot že dolgo ne. A vse se je hitro spremenilo, nekaj dobrih rezultatov in vzpodbudnih predstav kasneje Katalonci že optimistično napovedujejo povratni obračun s Parižani.

Di Maria je s soigralci pripravil zgodovinsko ponižanje Kataloncem na februarski prvi tekmi osmine finala.
Di Maria je s soigralci pripravil zgodovinsko ponižanje Kataloncem na februarski prvi tekmi osmine finala. FOTO: AP

"Nekaj se je spremenilo pri Barceloni od poraza z 0:4 v Parizu," so prepričani pri madridskem dnevniku AS. Čeprav so Katalonci komajda ugnali Leganes na naslednji tekmi domačega prvenstva (2:1), je bilo po doseženih 13 golih na zadnjih treh tekmah vidna reakcija moštva, so prepričani španski kolegi. "Razpoloženje se je pri nekaterih navijačih tako spremenilo, da so že začeli verjeti da je, zakaj pa ne, preobrat mogoč," poroča AS, ki našteva razloge za optimizem pred sredino tekmo (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO). Med njimi je tudi sprememba taktične postavitve, standardna 4-3-3 je več kot očitno "prebrana, zato je trener Luis Enrique rešitev našel v 4-4-2 (ko se ekipa brani) in 3-4-3, ko napada. Eden od štirih branilcev se tako pomakne v vezno vrsto, Lionel Messi za napadalca in Rafinha na desni bok. Tako imajo Katalonci zdaj za napade na voljo igralca več in napadati bodo morali - po 0:4 v Parizu pa ne sme prejeti niti zadetka, ki bi bil verjetno že usoden. Tudi Messijeva forma je razlog za optimizem v katalonskih vrstah, meni madridski časopis, ki opozarja, da je Argentinec "kar letel po igrišču" v soboto, ko je Barca ponižala Celto Vigo (5:0). Tudi Neymar se jim zdi kot nov igralec v spremenjeni postavitvi, bolj je motiviran in začel je še zadevati. Brazilec je, zanimivo, ocenil, da je to njegova najboljša sezona v Kataloniji, optimistično pa se je po sobotni zmagi ozrl tudi na povratni obračun s PSG.

"Zelo sem srečen, da nam je šlo vse tako dobro od rok, ekipa igra na zelo visoki ravni in imamo občutek, da rastemo," je zmago nad Celto na Camp Nouu ocenil Brazilec. "V sredo bomo odigrali izvrstno tekmo, borili se bomo, tekli in videli bomo, kaj se bo zgodilo. Ključno je, da nam morala raste, ne vemo, če bomo zmagali z veliko razliko ali ne, a filozofija Barce je igrati dobro in biti srečen. Žalostni smo, ker Enrique odhaja, zelo ga imamo radi in zelo mu zaupamo po teh treh letih. Želim mu najboljše v vsem. Veseli smo zaradi vsega, kar smo storili skupaj v teh letih, kar se tiče naslovov in trofej," je nadaljeval Neymar. Prebudili so se tudi nogometaši, ki so večji del sezone zaostajali za svojimi sposobnostmi: Rafinha, Ivan Rakitić in Sergi Roberto delujejo "bolj sveži", so z oceno možnosti Barce pred tekmo s PSG nadaljevali pri dnevniku AS in bi lahko ključno vplivali na razplet para. K sprostitvi napetosti je s svojo napovedjo slovesa prispeval tudi trener Enrique, igralci pa kot da bi se želeli na najlepši možni način posloviti od Asturijca, s katerim so imeli na trenutke sicer precej napet odnos. Svojo vlogo bo moral v sredo odigrati tudi nabito poln Camp Nou. "Še pred nekaj dnevi so ljudje, povezani s klubom skupaj z navijači stoodstotno menili, da je para konec. A način Barcinega prebujenja in še posebej prebujenje Messija proti Celti je zagotovilo vsaj nekaj dni vnetega pričakovanja v mestu, zagotovilo pa je tudi izvrstno vzdušje na stadionu," še piše AS.

Ekipa PSG bi lahko za gostovanje na Camp Nouu doživela kar nekaj sprememb.
Ekipa PSG bi lahko za gostovanje na Camp Nouu doživela kar nekaj sprememb. FOTO: AP

Dobre novice za Barcelono prihajajo tudi iz Pariza, kjer naj bi imel trener Unai Emery več težav s sestavo prve postave. Junak prve tekme na Parku princev, argentinski krilni nogometaš Angel di Maria, je namreč pod resnim vprašajem zaradi manjše poškodbe, ki muči tudi nekdanjega vezista Barce, italijanskega reprezentanta Thiaga Motto. Bolezen je dajala tudi francoskega vezista Adriena Rabiota, ki pa bo skorajda zagotovo stoodstotno nared, za razliko od Di Marie in Motte. Optimizem je moč zaznati tudi v katalonskih medijih. "Verjamemo v preobrat!" so na naslovnici sporočili na naslovnici dnevnika Sport. "Alo, PSG?" so s fotografijo razigranega Messija, ki je svoj prvi sobotni gol proslavljal z roko na ušesu, objavili pri Mundu Deportivu. Dnevnik L’Esportiu meni, da je Enriquejeva odločitev o poletnem slovesu "osvobodila" igralce. Vse in še več bo znanega v sredo, ob 20.30, vi se nam morate le pridružiti na Kanalu A in VOYO. Na Camp Nouu pripravljajo poseben navijaški mozaik z napisom Tots amb l'equip (Vsi z ekipo, op. a.), razdelili bodo 80.000 zastavic in velik transparent velikosti 45 x 46 metrov. Tudi na spletu Katalonci dvigujejo napetost z značko na Twitterju #yohicrec (#jazverjamem, op. a.). Vse je še odprto, pravijo Katalonci, čeprav v zgodovini evropskih tekmovanj še nobeni ekipi ni uspelo nadoknaditi tako visokega zaostanka ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
08. 03. 2017 14.36
tekač
08. 03. 2017 14.41
+1
PSG je plačal, zdaj mora Barca pokazati karte...
tekač
08. 03. 2017 14.26
Če bo PSG na pol nivoja iz svoje prve tekme bo dovolj.
peggi
08. 03. 2017 09.54
+1
Noben ne igra bolje v gosteh kot doma :) Če bo vzdušje pravo ,igra nora,pristop pravi,ter vsi razigrani je možno vse :) potem pa potrebujejo je še malo sreče in .....Fingers crosed :)
notrajnc05
07. 03. 2017 20.06
+1
Zelo plitek poskus pritiska na nasprotnika.... Še pred polčasom bodo tribune napol prazne...
nikajzadodat
07. 03. 2017 16.54
+5
Tak bombastičen naslov. Bo 2:1 ali 1:2. Ostalo pa sf ;)
Erik Volk
07. 03. 2017 15.22
+7
Sem Barcin navijač...vendar govoriti o kakem preobratu...Treba je vedet, da PSG ve kaj more storit...Važno jim je, da sezidajo zid na golu in čakajo na kontre. In vemo kaj more storit Barca, če prejme le en gol...Barca bo po moje zmagala...preobrat pa je malo mogoč. Če pa bi prišlo do kakšne izključitve med Parižani...in da Barca kmalu zabije recimo tri-krat...pa lahko kaj sanjamo!
alien8potnik
07. 03. 2017 11.31
+2
ene 3:2 ali 3:1 za barco bo (tak občutek imam).
grozjak
06. 03. 2017 22.51
+5
težka bo...... bom pa tri dni pijan, če se barca prebije čez tole godljo
Kollerik
07. 03. 2017 18.57
+0
tekač
08. 03. 2017 14.37
+1
Bojim se da boš kar žejen.. saj za žalost imamo tudi vzrok...
RdečiKarton
08. 03. 2017 14.38
-1
Saj to je verjetno mislil. En večer pil pa tri dni pijan... :D Mislim da bo kar trezen ostal.
POVEMRESNICO
06. 03. 2017 20.56
-4
Barca napreduje, garant. ????????????
RdečiKarton
08. 03. 2017 14.39
-1
S čim garantiraš? Kje uveljavim tvojo garancijo?
manucao
06. 03. 2017 20.33
-7
Predvidevam, da bo v sredo stadion poln ker je stadion Barcelone zelo zelo redko rzprodan. Če bi navijači bili "pravi" in sicerrecimo na nivoju Liverpoola, Borusije ali celo Napolija bi Barcelona vodila že na začetku 1:0 tako pa čisto dvomim o kakšni konkretni prednosti.
manucao
06. 03. 2017 20.17
+0
Ali kdo ve kdo je sodnik na tekmi Barcelona - PSG?
Trend01
07. 03. 2017 11.42
manucao
06. 03. 2017 20.12
+4
Predvsem bo veliko odvisno od igre Neymarja in Suareza. Messi bo skozi celo tekmo podvajan in to bodo ostali morali vsekakor izkoristiti. Res je, da ena napaka pomeni konec upanja za Barcelono.
saturnsky23 saturnsky23
06. 03. 2017 14.46
+4
Ogromno je za Barcelono napravil Luis Enriqe. Napovedani odhod v pravem trenutku, bi se reklo, a skoraj prepozno. Edino škoda, da ta razbremenitev ni prišla pred prvo tekmo s PSG. Lažno sedaj igralci odigravajo skorajšen sloves, če vemo, da v slačilnicah je bilo ves čas komorno, da z "njim" ni bilo dialoga. Sicer tudi do Barcelone Enriqe ni bil uspešen (odstavljen pri Romi) in tudi tukaj, sedaj so ga slovita imena držala nad vodo.
veliki svizec
06. 03. 2017 14.26
+14
Če gdo misli da je PSG kr en klub se moti,privoščim Barci sam realno gledano bo to na mejil znanstvene fantastike
Kollerik
06. 03. 2017 19.54
+2
....nihče ne misli, da je PSG kar neki klub. Upamo na Barsin popolni maksimum, PSG-jev slab dan in za nekaj prepotrebne športne sreče, naklonjene Brasi. Seveda pa bo za Barco zelo težko... vem. Toda upanje vedno umira zadnje!
manucao
06. 03. 2017 20.07
+1
Barcelona bo riskirala s postavitvijo 3-4-3 kar pomeni igra na vse ali nič. Zadaj bodo Pique,Umtiti in Masqerano naprej Busqets,Rakitič,Iniesta in verjetno Arda Turan. To bo tako na prvi poglet čista ruleta. Lahko rata ali pa se vse takoj sesuje.
gasilec78
06. 03. 2017 14.07
+2
Barcelona stopnjuje formo. Poteza Enriqueja, da bo zapustil moštvo je sigurno pozitivno vplivala na igralce. zagotovo je igra zadnja dva tedna vzpodbudna, prvenstvo je še kako odprto, pokal je na dosegu roke, večje vprašanje je liga prvakov. Ali je Barcelona sposobna narediti preobrat vseh preobratov? Moje mnenje je da šanse so vendar minimalne, igra je obetavna forma določenih posameznikov tudi, največje vprašanje je kako zaustaviti napadalni duo cavanni di maria, če hoče Barca kakorkoli upati potem je dejstvo da ne sme dobiti gola, začeti mora tekmo suvereno in pokazati kdo je gospodar Camp Nou vsiliti svoj sistem igre in vršiti neprestani pritisk, super bi bilo zabiti s kolektivno igro hitro dva gola, da postane Pariz negotov izkoristiti 98.000 tisoč gledalcev in takoj na začetku drugega nadaljevati z tempoom in zabiti 3 gol potem je vse mogoče. Ampak kot sem rekel teorija je eno praksa je drugo. Bo težko ampak vsaj forma zadnjih dni mogoče daje nekakšno malo upanja in izkorisiti mogoče slab večer PSG-ja. Bomo videli.
manucao
06. 03. 2017 20.29
+0
Ja, če bi to bili navijači kot recimo v Dortmundu bi tudi to bilo toliko težje za PSG. Barcelona žal ne slovi po ne vem kakšnih bučnih navijačih kar je seveda spet voda na mlin za PSG.
TomažNovak
06. 03. 2017 13.27
+27
Naj pustijo srce na igrišču, pa bomo navijači zadovoljni ne glede na izid. Zasrali so namreč že v Parizu, zato si realisti ne obetamo preboja v četrtfinale.
mmickica
06. 03. 2017 16.44
+7
-3
če dovolita, da se vmešam mislim da je vse možno sploh,če bo MESSI lahkih nog:) pa mislim da ne pretiravam, če vsaj upam, da jih odpravijo z 5imi goli razlike
Kollerik
07. 03. 2017 18.57
+1
patria
06. 03. 2017 09.46
+2
PSG ni povprečno špansko moštvo. PSG je vrhunska ekipa, ki igra na najvišjem nivoju. Primerjati in graditi optimizem na tem, da premagaš ( z vsem spoštovanjem ) povprečne ekipe ?????
TomažNovak
06. 03. 2017 13.25
+9
Kaj naj pa rečejo? ne bo nam uspelo, ker smo zanič?
mmickica
06. 03. 2017 16.47
+5
Res bi se slisalo povsem neprimerni, ce bi ze v naprej razglasili predajo, ceprav svomim v to, da realno kdorkoli verjame v preobrat. Ampak ce se bodo potrudili in bo igra stekla, je tak cudez sposobna uresniciti le Barca in nihce drug in to predvsem zaradi carovnika Messija.
mmickica
06. 03. 2017 16.49
+1
saturnsky23 saturnsky23
06. 03. 2017 16.55
-1
1Gift
06. 03. 2017 09.03
+15
Ne vem od kot toliko optimizma kar iz danes na jutri.. res da tak zanič več ne igrajo kot so.. ampak če smo premagali celto 5-0, še to nič ne pomeni... Tud Alaves smo premagali 6-1 pred tekmo z PSG-jem... Mal utopično je pričakovat da bo barca kar 4x zadela pa nobenega pokasirala... Tud celta bi lahko vsaj 2x zadela. so imeli 3x smrtne šanse katere PSG bi PSG izkoristo... Tak da malo se ohladimo da nebo pol spet preveliko razočaranje... Z sistemom 3-4-3 smo še bol dovbzetni da pokasiramo... Nismo pa v sredini tak suvereni da nebi nobene žoge izgubili in da iz tega nebia nastala kontra za gol... sem velik navijač barce a sem tud realist... Če gre barca naprej bo to čudež, je pa mogoč...
Drago Kugler
06. 03. 2017 18.05
+4
samo messi vrhunski neymar,suarez tip top in seveda ostali,potem ješe nekaj možnosti.
manucao
06. 03. 2017 20.47
+2
Če PSG v prvih 30 min ne prejeme gola bo zadeva zelo zelo težka za Barcelono.
PartyTime
06. 03. 2017 08.01
+10
Barca se enkrat tko zanic ne bo odigrala, PSG pa se enkrat tako dobro ne bo odigral... Ce pa bo dovolj za napredovanje Barce bomo pa videli :).
Drago Kugler
08. 03. 2017 10.05
+1
SAMO FENOMENALNI MESSI, LAHKO PRIČAKUJEMO VELIKI PREOBRAT IN MAXIMUM OSTALIH IN SLAB DAN PSG.
KekecBurek
05. 03. 2017 23.28
-5
ko bo 2-0 bodo pa jokal