Liga prvakov

Liga prvakov dobiva obrise Super Bowla: Alicia Keys bo kot prva nastopila pred finalom

Milano, 27. 04. 2016 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Privržence nogometa v majskem finalu Lige prvakov, ki ga bomo prenašali na Kanalu A in VOYO, čaka kar nekaj novosti. Ameriška pop zvezdnica Alicia Keys bo kot prva v zgodovni tekmovanja zapela na zelenici, nove bodo tudi pesmi.

Alicia Keys (desno) s svojimi najdražjimi.
Alicia Keys (desno) s svojimi najdražjimi. FOTO: Reuters

Dobitnica grammyja, ameriška pevka Alicia Keys, bo konec maja v okviru letošnjega finala nogometne Lige prvakov na milanskem stadionu San Siro predstavila svoje pesmi z novega albuma. Novico je v torek zvečer potrdila kar 35-letna pevka sama. Liga prvakov bo s tem doživela kar dve premieri. Nove ne bodo le pesmi, prvič v zgodovini lige bo v okviru odprtja dogodka v živo nastopil tudi pevec.

"To bo veličasten trenutek v zgodovini, ki bo pokazal duh skupnega, ki si ga delimo. Pri tem ni pomembno, kje živimo in kdo smo," je dejala Keysova in dodala: "Počaščena sem, da bom del tako priljubljenega dogodka." Finale boste lahko 28. maja s stadiona, ki nosi tudi ime Giuseppe Meazza, spremljali v prenosu na naših programih. Za finale se še vedno borilo Bayern München, Real Madrid, Manchester City in Atletico Madrid s Slovencem Janom Oblakom, ki bi lahko v milanskem finalu zaigral tako kot Zlatko Zahović pred 15 leti.

Italijani so se očitno specializirali za izjemne pevske vložke v finalih največjih tekem na njihovih prizoriščih. Gledalce je z izvedbo Now We Are Free iz filma Gladiator pred sedmimi leti v Rimu navdušil eden najboljših vokalistov na svetu Andrea Bocelli, ki je nogometaše Barcelone in Manchester Uniteda pozdravil s tribune. Tokrat naj bi Alicia Keys v slogu ameriškega Super Bowla, sama je tam že nastopala in zapela tudi himno, zasedla prostor na zelenici, ki je bila za glasbene vložke rezervirana le ob otvoritvah največjih mednarodnih tekmovanj.

Spodaj si lahko ogledate otvoritveno slovesnost finala iz leta 2009, nastop Andree Bocellija se skupaj s prihodom pokala začne ob 9:20. Alicio brez dvoma čaka težka naloga ...

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gongash
28. 04. 2016 16.05
Alicia Keys? Resno? Ker talent se je spomnil tega. Serem se na amere in njihov super bowl
TheNormalOne
27. 04. 2016 16.34
+4
Jaz pa si želim, da LP ostane takšna kot je, tradicionalna, naj bo v ospredje postavljen nogomet. Niti malo mi ni všeč prenapihnjen in skomercializiran Super Bowl, ki se vleče po 4 ure, od tega pa vidiš vsakih 7 sekund prekinitve. Liga prvakov, ostani takšna kot si!
JAMES23
27. 04. 2016 14.03
-2
hahahaha...spet ste me nasmejal..24....liga prvakov se sploh ne more premirjat z nfl...tko da prosim...vsaj glede šova ne...ampak neki morte pisat..
kor22
27. 04. 2016 14.53
+1
mi ne gledamo shova, mi evropejci pa ostali svet gleda rajši lepoto športa, kot pa šov pa reklame...
PartyTime
27. 04. 2016 12.10
+9
Leta1998 je Anastacia zapela himno za svetovno prvenstvo v Franciji... pol gleda tekmo in izjavi, da sploh ni vedela da so goli najbolj pomebni v tem športu o_O... in taki nastopajo ali pišejo pesmi... adijo pamet
kor22
27. 04. 2016 11.20
+2
mah kuj nekaj, kuj nekdo ko prvič čujem kdo je to, pesem je samo ena in to je pesem lige prvakov, ki bi jo lahko zapel kakšen znani tenorist in je to to