Liga prvakov

Chelsea in PSG do zanesljivih zmag, Kamplov Leipzig prejel 'petardo'

Ljubljana, 28. 10. 2020 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Chelseaja so v drugem krogu skupinskega dela Lige pravkov v skupini E s 4:0 slavili na gostovanju v Krasnodarju. Zasedba Paris Saint Germaina pa je v drugi poznopopoldanski sredini tekmi v gosteh ugnala turški Bašakšehir (2:0, skupina H). V večernem obračunu je Manchester United s 5:0 razbil zasedbo RB Leipziga, Ferencvaroš in Dinamo Kijev (Benjamin Verbič je vstopil v 89. minuti) sta se razšla z remijem (2:2).

Callum Hudson-Odoi je načel mrežo Krasnodarja, pri tem mu je izdatno pomagal vratar Safonov.
Callum Hudson-Odoi je načel mrežo Krasnodarja, pri tem mu je izdatno pomagal vratar Safonov. FOTO: AP

Chelsea bi pred omejenim, a za današnje razmere kar lepim številom gledalcev v Krasnodarju lahko povedel že v 14. minuti, a je enajstmetrovko zapravil Jorginho. Ta je najprej zadel desno Safonovo vratnico, nato pa se je žoga zabila v zadnjico Safona, od slednjega pa v polje, do odbitka pa Jorginho ni uspel priti. Napako Brazilca, ki sicer igra za italijansko reprezentanco, je še pred iztekom prvega polčasa popravil Callum Hudson-Odoi, ki je podajo Kaia Havertza pretvoril v zadetek v 37. minuti tekme. A velik del krivde nosi vratar Matvej Safonov, ki mu je žoga ob povprečnem strelu Hudson-Odoia ušla v gol. Chelsea je v drugem delu dokončal začeto: drugo enajstmetrovko za modre je po igri enega od domačinov z roko v 76. minuti tekme uspešno realiziral Timo Werner, za katerega je bil to sploh prvi zadetek v Ligi prvakov v dresu Chelseaja. Pod sploh prvi gol v dresu Chelseaja se je štiri minute pozneje podpisal še Hakim Ziyech, ki se je poleti v London preselil iz Amsterdama. Maročanu je še pred lepim preigravanjem in strelom z levico asistiral strelec drugega zadetka – Werner. Piko na i je ob izteku rednega dela postavil Christian Pulisic, tudi tokrat pa se s posredovanjem ni ravno izkazal vratar Safonov.

PSG do prvih treh točk
Na drugi poznopopoldanski sredini tekmi Lige prvakov je PSG v skupini H z 2:0 premagal zasedbo Bašakšehirja, a morda malce težje od pričakovanj. Za zmago je v drugem polčasu poskrbel 20-letni Moise Kean, ki se je podpisal pod oba zadetka Parižanov v Istanbulu – prvič je zadel z glavo, drugič z levico. Obakrat je ob zadetku podal Kylian Mbappe. PSG je tako vpisal prvo zmago v tej sezoni Lige prvakov, potem ko je v prvem krogu doma izgubil z Manchester Unitedom. 

Moise Kean se zaenkrat odlično počuti v vrstah PSG-ja: 4 tekme, 4 zadetki.
Moise Kean se zaenkrat odlično počuti v vrstah PSG-ja: 4 tekme, 4 zadetki. FOTO: AP

V Manchestru odjeknila petarda
V preostalih večernih sredinih tekmah, ki so potekale v senci sredinega derbija med Juventusom in Barcelono (0:2), ki ste si ga lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, je bilo z gledišča slovenskih ljubiteljev nogometa najbolj zanimivo na tekmah Manchester United – RB Leipzig in Ferencvaroš – Dinamo Kijev. 

Kevin Kampl je z RB Leipzigom visoko izgubil na gostovanju pri Manchester Unitedu. Rdeči vragi so z goli Masona Greenwooda, Marcusa Rashforda – podpisal se je kar pod tri zadetke – in Anthonyja Martiala slavili s 5:0. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je za nemško zasedbo, polfinalistom lanske Lige prvakov, tekmo začel, nato pa zelenico zapustil v 75. minuti tekme. Prav po njegovem odhodu je sledil popoln razpad sistema pri Leipzigu. Rdeči vragi so v zadnje pol ure kar štirikrat zatresla mrežo gostov. Tekma je sicer imela še malce slovenskega pridiha, saj je sodniški trio prišel iz Slovenije, v vlogi glavnega sodnika je bil Matej Jug

Slovenski duo na tekmi v Manchestru: Kevin Kampl in sodnik Matej Jug
Slovenski duo na tekmi v Manchestru: Kevin Kampl in sodnik Matej Jug FOTO: AP

Tekma med Ferencvarošom in Dinamom Kijevom se je zaključila z delitvijo točk (2:2). Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je pri Dinamu dočakal priložnost za igro, a ob remiju ukrajinske zasedbe najbrž ne bo najbolj zadovoljen, saj je izenačujoči zadetek padel le slabo minuto po njegovem vstopu, in sicer v 90. minuti tekme, ko je mrežo Kijevčanov zatresel Franck Boli. Ukrajinci, ki so ob polčasu vodili z 2:0, so sicer od 86. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Sergij Sidorčuk.

V skupini F je Borussia Dortmund igrala proti Zenitu ter zmagala z 2:0. Jadon Sancho je v 76. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen. Erling Braut Haaland pa je nato postavil končni izid v sodniškem dodatku. Brugge je gostil oslabljeni Lazio, tekma se je zaključila z izidom 1:1. Italijani so povedli v 14. minuti prek Joaquina Corree, domači pa izenačili v 42. z bele pike, uspešen je bil Hans Vanaken.

Liga prvakov, sredine tekme:
Bašakšehir - PSG 0:2 (0:0)
Kean 64., 79. 

Krasnodar - Chelsea 0:4 (0:1)
Hudson-Odoi 37., Werner 76., Ziyech 80., Pulisic 90.

Manchester United - RB Leipzig 5:0 (1:0)
Greenwood 21., Rashford 74., 78., 90+2., Martial 87./11-m.

Ferencvaroš - Dinamo Kijev 2:2 (0:2)
Nguen 59., Boli 90.; Cigankov 28., De Pena 41.

Club Brugge - Lazio 1:1 (1:1)
Vanaken 42./11-m; Correa 14.

Borussia Dortmund - Zenit 2:0 (0:0
Sancho 78./11-m, Haaland 90+1.

Sevilla - Rennes 1:0 (0:0)
De Jong 56.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
29. 10. 2020 17.33
Ajajaj novinar, ko je Kampl odšel s terena je Leipzig začel izgubljati?? No koliko golov pa je dal Leipzig pred odhodom Kampla?