Liga prvakov

VIDEO: Katalonci slavijo Neymarja in soigralce: 'To se ti zgodi enkrat v življenju', Enrique dodaja: 'Na igrišču sem pustil ligamente!'

Barcelona, 09. 03. 2017 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kakšna tekma. Kakšen preobrat. Barceloni je uspel eden največjih, če ne največji preobrat v zgodovini nogometa. Katalonci so na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov po zaostanku s 4:0, zmagali s 6:1 in se proti PSG-ju uvrstili v četrtfinale. V taboru španski prvakov so bili po tekmi polni hvale na svoj račun.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Barcelona - Paris Saint Germain
    06:42
    Vrhunci tekme Barcelona - Paris Saint Germain
  • Iz 24UR: Sodniki pod drobnogledom po tekmi Barcelona - PSG
    01:57
    Iz 24UR: Sodniki pod drobnogledom po tekmi Barcelona - PSG
  • Iz 24UR: Barcelona po grozljivki v zgodovino
    02:21
    Iz 24UR: Barcelona po grozljivki v zgodovino
Dan po tekmi je Barcelona potrdila, da je z vezistom Ivanom Rakitićem podaljšala pogodbo do leta 2021, odkupna klavzula hrvaškega reprezentanta bo znašala 125 milijonov evrov.

"Če je PSG zabil štiri gole, jih lahko mi šest," je pred tekmo leta dejal trener Barcelone Luis Enrique. In kako prav je imel. Katalonci so na povratni tekmi osmine finala elitne Lige prvakov v prvem polčasu hitro povedli in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov. Za napredovanje so potrebovali še tri, oziroma še dva, da bi izsilili podaljške. Lionel Messi je takoj na začetku drugega polčasa izkoristili enajstmetrovko in veliki preobrat je bil že zelo blizu. A sledil je šok. Edinson Cavani je zadel zlata vreden gol v gosteh za goste in malo kdo na stadionu Camp Nou je še verjel, da lahko Barcelona napreduje med osem najboljših ekip v Evropi. A igralci in trener so več kot očitno še naprej verjeli. Tekla je 88. minuta, na semaforju je še vedno pisalo 3:1 in na svetem stadionu v Kataloniji je bilo vse več zaskrbljenih obrazov. Nato je na sceno stopil Neymar. Najprej je zadel s prostega strela, nato pa še izkoristil enajstmetrovko, katero je spretno izsilil Luis Suarez. PSG je bil dotolčen, a je še vedno držal vstopnico za četrtfinale, čeprav je bil izid v skupnem seštevku poravnan na 5:5, saj so dosegli gol v gosteh. Katalonci so vse sile usmerili v napad, zadnje tri minute srečanja je na nasprotni polovici preživel tudi domači vratar Marc-Andre ter Stegen in prav Nemec je v 95. minuti priigral prosti strel iz katerega je Barcelona spisala zgodovino. Neymar ga je izvedel, poslal odličen predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer pa je bil najbolj spreten in iznajdljiv Sergi Roberto, ki je z golom razblinil sanje Parižanov in v delirij spravil celoten Camp Nou. 

Luis Enrique je pred tekmo dejal, da so njegovi fantje sposobni zabiti šest golov. Pa je sam res verjel v zgodovinski preobrat?
Luis Enrique je pred tekmo dejal, da so njegovi fantje sposobni zabiti šest golov. Pa je sam res verjel v zgodovinski preobrat? FOTO: AP

Barca je tako postala prva ekipa v zgodovini elitne Lige prvakov, ki je uspela napredovati po porazu s 4:0 na prvi tekmi. In še enkrat več se je izkazalo, da v nogometu je mogoče prav vse. In da se nogomet igra 90. minut in še nekaj zraven. Dokler sodnik ne odpiska ni konec in tokrat je to do perfekcije izkoristila Barcelona. "Čestitke celotni ekipi, saj smo verjeli do konca. To je zagotovo moja najboljša tekma v karieri. Če verjamemo vase, če igramo tako kot znamo, je Barcelono težko ustaviti. To se ti lahko zgodi zgolj enkrat v življenju. Nihče si ni mislil, da bomo zabili šest golov, a mi smo jih," je bil po srečanju jasno izjemno zadovoljen in čustven junak tekme Neymar. Brazilec je priigral enajstmetrovko, zadel dva gola in na koncu še podal za odločilni gol. Zagotovo ima prav, če je svojo predstavo označil za svojo najboljšo v karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poln hvale na račun svojih fantov pa je bil jasno tudi strateg Luis Enrique, ki sicer po sezoni zapušča vročo klop Barcelone in tekma s PSG-jem bi bila v primeru neuspeha njegova zadnja v Ligi prvakov na klopi Kataloncev. Španski trener je bil pred tekmo optimističen in dejal, da so njegovi fantje sposobni spisati zgodovini in res jim je uspelo. Po zadnjem sodniškem žvižgu je bil 46-letnik tako navdušen, da je stekel na zelenico in bučno slavil skupaj s svojimi soigralci. Sam je celo dejal, da je tako slavil, da se je pri tem poškodoval. "Na zelenici sem pustil nekaj ligamentov, ampak bilo je vredno. Zmaga me je spravila na kolena. Rad bi se zahvalil vsem, ki so verjeli v nas že takoj po porazu s 4:0 na prvi tekmi. To posvečam svoji ekipi, saj to niso Harlem Globetrotters (svetovno znana košarkarska ekipa op. p.), to je nogomet! Mislim da nihče ni prenehal verjeti. Žrtvovali smo vse in izplačalo se nam je. Takšne zaključke tekem doživiš redkokdaj in tokrat smo bili na vrsti mi. Šesti gol smo zabili z upanjem navijačev, ki so bili na drugi strani sveta," je po tekmi komaj svoja čustva zadrževal strateg Kataloncev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne moram verjeti, to je bila res misija nemogoče. To je noro in nekaj neverjetnega. Hvala ekipi, navijačem, ljudem v klubu, to je res poseben dan in težko je kaj povedati. Že na letošnjem Super Bowlu smo videli, kaj vse je možno v športu in danes je bilo res noro. To je Barcelona, to je najboljša ekipa na svetu in želimo nadaljevati naše sanje v Ligi prvakov," pa je po tekmi dejal hrvaški reprezentant Ivan Rakitić, ki je sicer zaključek tekme spremljal s klopi, potem ko je namesto njega v igro vstopil Arda Turan. Po veliki zmagi Barcelone se sedaj verjetno preostali klubi, ki so še v igri za končno slavje in bodo v bobnu na žrebu četrtfinalnih parov, kar malce bojijo igrati proti Kataloncem. A pot do končnega slavja je še dolga. In v velikem finalu v Cardiffu bosta zaigrali zgolj dve ekipi. V četrtfinale so sicer poleg Barcelone uvrščeni še madridski Real, münchenski Bayern in dortmundska Borussia. V igri za napredovanje pa so še Atletico, Bayer, Monaco, Manchester City, Sevilla, Leicester City, Porto in Juventus.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (534)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beko01
12. 03. 2017 09.07
nikoiništa......sej ni pomembno za koga navijaš,se pa vidi ,da se prav mnogo ne spoznaš na nogomet...
nikoiništa
10. 03. 2017 08.23
-6
Polni hvale na svoje gledališke vložke. Take kot sta Neymar in Suarez bi morali do življenjsko izključiti iz nogometa. Sramota za nogomet. Pa ne navijam za Real, da ne bo pomote.
Peter Selan 1978
10. 03. 2017 10.41
+4
Sej ni važno a navijas al ne ...si en navaden sved
CURVANORD Zanetti
09. 03. 2017 22.24
+0
Pa naj zmaga ligo prvakov Atletico da bodo doli nosovi pri Realu in Barceloni
grozjak
09. 03. 2017 22.34
-1
LocoBlanco
09. 03. 2017 21.39
-13
Danes mi je dolgoleten navijač Barce priznal, da je imela Barca pomoč sodnikov in da ga je sram, da so na takšen način napredovali! Ko bi to priznalo 80% navijačev Barce na tem portalu bi bilo vse mnogo lažje, ampak kaj ko so slepi in ne opazijo realnosti! Tale tekma je skoraj enaka tisti sramoti iz l.2009 in 'navijači' so ponosni na to! Žalostno, da se takšni imajo za navijače...Da ne bo pomote tudi mene bi bilo sram, če bi RM potreboval takšno pomoč sodnikov in to šele v 1/8 finala CL! Dejstvo je, da Barca ne bi napredovala ČE bi bili sodniki na nivoju!!! Da na takšnem nivoju najvecjega tekmovanja v nogometu dosodiš 2. neverjetni 11-m-ki pa moraš res biti podplačan ali pa nimaš pojma o nogometu! PSG je za mene zmagovalec ne glede na izid. Pred in po tekmi se govori in piše samo o Barceloni a pravi junak je PSG!!!
vectron
09. 03. 2017 21.43
+5
glih ti se imaš za javljat , navijač Reala....koliko pomoči imaste vi, zadnja vaša 2 naslova so bila čista a ne?...si se jih sramoval kot pravi navijač Reala?
širimresnico
09. 03. 2017 22.01
+5
men je dons dolgoletni navijač reala priznal, da je cela zgodovina reala zlagana in, da še danes goljufajo na vseh področjih...povedal je tudi , da ga je sram ker je vsa ta leta navijal za real in , da bo danes takoj preklical člansko izkaznico reala...
Catalonya
09. 03. 2017 22.03
+1
grozjak
09. 03. 2017 22.43
+8
real je lani zmagal ligo prvakov po golu iz ofsajda, in ob dejstvu, da že nekaj sezon sploh ni španski prvak!! o tem malo razmisli, ne pa lagati o nekih izjavah nekih barcinih navijačev.....
Symbolic
10. 03. 2017 09.23
+2
Ti pa imaš resne probleme Loco: lotil si se discipliniranja navijačev (wow) in sicer ne navijačev Zg. Dupleka ampak, Barcerlone (wow) in sicer ravno po zgodovinskem preobratu v Ligi Prvaskov (wow)... booogi TI (wow)!
Symbolic
10. 03. 2017 09.42
+2
"Meni" je pa Koeman na twiterju reko: "Congratulations to FC Barcelona! They punished the fear of Paris." Rabiš prevod, ali boš poskusil sam (pazi: poudarek na: "the fear of Paris")...
MASTERSS
10. 03. 2017 10.51
+1
tebi je pač pomebno kaj ti nekdo drugi reče,sami si očitno slep...
Barbarezo
10. 03. 2017 17.50
tega sodnika nikoli vec ne bomo videli da sodi tekme
ZelenGrm
09. 03. 2017 21.35
+3
Zmagala je pošteno, a naprej se pa ni uvrstila pošteno...
Drago Kugler
09. 03. 2017 22.35
+0
RES JE BILA POMOČ SODNIKOV,VSEENO PAJE BARCA ZASLUŽENO V ČETRT FINALU.
grozjak
09. 03. 2017 22.36
+1
ti boš že vedel.....grm......zelen.......
Hachi
10. 03. 2017 11.41
-3
in zakaj zasluzeno. ja, ce gledamo drugo tekmo, povsem zasluzena zmaga Barce. kaj bi rekli, ce bi bili tekmi v obratnem vrstnem redu. bi rekli, da si je PSG zasluzil napredovanje po katastrofalni tekmi v Parizu. DEJSTVO pa je, da brez sodnikov Barca ne bi napredovala. Nesporen rdec karton, ki bi ga moral prejeti Neymar, pa se par rumenih, prav tako Suarez. pa pustimo penal Mascherana z roko, bil pa je cisti penal pri prekrsku nad Di Mario. Takrat bi bilo 3-2, Barca bi potonila in verjetno bi se sprijaznili, da se 4 gole pac ne morejo dati. Sodnik je bistveno VPLIVAL na sam rezultat, morda tudi na igro, ker vprasanje, kako bi igrala Barca z desetimi v polju brez Neymarja. Poleg tega pa zadnji penal, cisto simuliranje. Suarez je padal se preden, da je obrambni podrl. ampak ja, vse sporne situacije so sle v prid Barce, tako kot leta ..... vsi vemo, nesteto rok Barce, ni penalov, pa so imel koliko, tri, stiri vratarje namesto enega.
vectron
09. 03. 2017 21.11
+2
Enostavno, BARCA je bila boljša in zasluženo naprej. Ko je govora o sodnikih, so strokovnjaki vse povedali, tu na forumu pa so le zavistni navijači in njihovi smešni komentarji. FORCA BARCA
Hachi
10. 03. 2017 11.44
saj je tudi strokovnjak vceraj v studiu povedal, da je zadnji penal nad Suarezom bil cisto simuliranje, prav tako bi moral biti penal nad Di Mario, kar je tudi sam Mascherano priznal, da je v odlocilnem trenutku storil prekrsek. PIKA! torej, kako bos to argumentiral. da ne govoril, da bi Barca moral skoraj pol ure igrati brez Neymarja, ki je na koncu tekme dosegel še 2 gola in asistenco.
rcarlos
09. 03. 2017 21.03
+6
Koga častijo... Neymarja? A tk je blo sodniku ime? :D
CURVANORD Zanetti
09. 03. 2017 19.01
-1
Jaz se ze ves dan hecam glede vcerajsne tekme,sem pa nekaj opazil da danes najbolj joka formuras @Putinovic,njegove besede in stokanje me spominjajo na @aliena,a se morda se komu zdijo pododni zapisi.Ker @aliena nisem zasledil in pac obstaja sum da je zgolj za danes spremenil nick
dugi159
09. 03. 2017 19.31
-5
CURVANORD Zanetti
09. 03. 2017 20.49
-4
@aliena od nikoder naekrat pa se je pojavil @putinovic
PUTINOVI?
09. 03. 2017 22.24
+3
vidva itak nimata možganov da bi lahko razmišljala....
PUTINOVI?
09. 03. 2017 22.24
+4
fihner
10. 03. 2017 09.18
+2
Juzni
09. 03. 2017 18.25
+1
Zanimivo je to kako ljudje za vsak poraz iscejo opravicilo ki je ponavadi vec kot komicno. Denimo v prvi tekmi so navijaci Barcelone trdili da je vse skupaj ena velika "mucka" danes je ravno obratno,tisti najbol nevtralni pa trdijo da je cel scenarij napisan zgolj zaradi stavnic. Skratka ja najbolj vazno kritizirati.
nikajzadodat
09. 03. 2017 18.37
+3
Juzni: Tega res ni bilo zaslediti, tako da si zaradi mene lahko tudi Severni
grevid
09. 03. 2017 17.53
-4
Ne bote prebolel ane.
MASTERSS
09. 03. 2017 18.07
+0
NIKOLI,TO BO VEDNO NAJBOLJ SKORUMPIRANA TEKMA V ZGODOVINI!!
grevid
09. 03. 2017 18.35
+1
Hahahaha ma nemoj....upam da osvoji barca CL, da se požrete od zavisti!!!
MASTERSS
09. 03. 2017 18.53
+2
nevem kje tle vidiš zavist le pravica,če si bi si zaslužil bi jih podpru!
nikajzadodat
09. 03. 2017 17.53
+6
Danes je poseben dan. Je dan po 8.marcu. 8. marec pa je zgodovinski dan za Barco in vse statistike, ki so presežene. Tudi za Realovo ;)
kameltrajbar
09. 03. 2017 17.45
+6
..PSG da bi tekmo prodal???.....)))))))))...šejki majo tolk cvenka,da z levo roko kupjo barco..ćeb bla naprodaj sevede.....)))
Mister-no
09. 03. 2017 17.40
+6
Vse kar sodnik ni sodil je bil penal nad Di Marijo in verjetno rdeči karton za Mascerana. Roke so bile 4 oz 5, ena ko je Neymar podal, dve ko je Messi streljal(takrat sta dva igrala roko), 1x ko je Mascerano v padcu obranil in 1x Pique, ampak vse so bile iz bližine in nobena ni bila "neprimerna". Penal na Neymarjem je bil tak kot klasični ko se napadalec ustavi in branilec zaleti v njega, le da je tu branilec padal in Neymar je izkorstil. Pri Suarezu pa je branilec ne samo z roko oviral ampak je z kolenom zadel nogo sicer je bilo rahlo ampak vseeno.
šumar
09. 03. 2017 17.17
-2
lahko je sram realovce da govorijo o penalih
EnverHoxha
09. 03. 2017 17.31
+7
SEJ ŽE VES ČAS GOVORIM DA STA REAL IN BARCA SKORUMPIRANI KLUBI ....
ZelenGrm
09. 03. 2017 21.05
-7
šumar glede na to kok penalov dobiva barcelona to sezono raje ne omenjaj real.
StarDeluxe
09. 03. 2017 17.13
+6
Včeraj smo videli pravo Barco in pravi nogomet...na prvi tekmi je psg imel samo srečo.
MaunelNeuer
09. 03. 2017 19.31
-3
včeraj smo vidli pravo korupcijo, penala šenkana, za CR7 pravite da je padalec, svojega neymarčka pa ne vidite
kor22
09. 03. 2017 16.58
-5
nevm no mene bi blo sram da bi bil navijač barcelone pa da bi nas sodniki zopet naprej spravli, lahko bi vsaj priznali da gre velika zahvala sodnikom
nikajzadodat
09. 03. 2017 17.06
-6
Ti še kar naprej navijaj za Real in zaradi mene te je lahko tudi zaradi tega sram. O sodnikih pa naj strokovnjaki, ki pa so tudi že svoje povedali. ;)
PUTINOVI?
09. 03. 2017 17.08
+7
EnverHoxha
09. 03. 2017 17.11
+9
EnverHoxha
09. 03. 2017 17.14
+8
hahah pa oko sokolovo hahaha na hrvaški ki podpira dinamo še pri bolj bolanih odločitvah kot je bla ta zdej haha kaj se ti nezavdaš da so to nekdanji igralci in ne strokovnjkai hahaha
nikajzadodat
09. 03. 2017 18.40
-4
Ja, sosedje imajo svoj komentar. Če pa se ujema tudi z drugimi je merodajen. Ti si pa še naprej malaj svoje oči. Ni panike ;)
KardinaIFrancRodeVKristusu2
09. 03. 2017 16.41
+8
Messi se nikoli ni slikal v belih gatkah, zato nikoli ne bo najboljši!!!
Bravo7
09. 03. 2017 17.13
-3
Js te nikol še nism vidu komentirat zmage Barce,sam pljuvaš po ostalih
kameltrajbar
09. 03. 2017 17.49
+3
..valda ne...messi ma škratke naslikane na gatkah.....)))
grevid
09. 03. 2017 16.41
-2
Šele, ko te pljuvajo in se ne morejo sprijazniti, veš, da si najboljši in, da se te bojijo. Ane realovci in ostali nasprotniki Barce in Messija!
PUTINOVI?
09. 03. 2017 17.02
+6
fiftgear
09. 03. 2017 17.08
-11
nikajzadodat
09. 03. 2017 17.08
-7
Brez kontakta samo za Real. Na omenjeni tekmi pa polno kontaktov in tudi pri penalih. ;)
EnverHoxha
09. 03. 2017 17.17
+9
tekma je bla polna konkatov hahahahahahahahahahah pa vidi se da več kot fifo nisi igral....pa kja bi vi radi da se gledajo,božajo,ližejo na igršču al da se borijo....
nikajzadodat
09. 03. 2017 18.29
-4
Poglej si najbolj brutalne faule. Ve so kdo so storilci in tudi kje jih najdeš. Lahko igraš tudi bunker, ampak na koncu tam tudi pristaneš ;)
šumar
09. 03. 2017 16.39
+0
joj kako boli haha
Shyni
09. 03. 2017 16.05
-5
Tudi če nisi pristaš Barcelone preprosto moraš reči da so si s temle projektom zaslužili uvrstitev v četrtfinale...
PUTINOVI?
09. 03. 2017 16.11
+7
popravici se mi je zamerla in farca in uefa ker tole je blo pa preveč očitno...jst se bom te tekme spomnu kot prodane...res nevem kje vi vidite zaluženo,če ti pa sodik 2 gola podari,mene bi blo sram....žal!pa navijač uniteda sm da nebom spet realovc....
MesOjediPinGvin
09. 03. 2017 16.46
-5
Kako lahko sodnik PODARI gol ?? Če že, je podaril penal, vendar ga je potrebno tudi realizirati. Če penala ne zadaneš, ti ne pomaga nič. Vsi pa vemo, kako pri Barci izvajajo penale. Raje vidim, da jih sploh ne, ker imajo slabo statistiko.
PUTINOVI?
09. 03. 2017 17.04
+10
lahko se sprenevedaš, lažete sebi ,ampak pošteni ljudje so videli!
nikajzadodat
09. 03. 2017 17.10
-6
Pošteni ljudje. Verjetno misiš na poštene Realovce ;)
EnverHoxha
09. 03. 2017 17.21
+7
ja nevem pri men na šihtu noben ne navija za real ali barco to je bol za -15 let.... so pa vsi gledal in popljuval barco in sodnika skupaj s skorumpirano uefo...sm vi balonarji neki sanjate,raje si prizanjte da vas je sodnik porinil v četrfinale namesto da sami sebi lažete...
krnekilojz
09. 03. 2017 17.38
-7
ti pa šiht hahahaha na sociali pa sami realovci s tabo na čelu