Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Barcelona v sedmih nebesih, Katalonci s hat-trickom Messija in razigranim Neymarjem povozili Celtic

Barcelona, 13. 09. 2016 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Barcelona je novo sezono Lige prvakov odprla z eno najvišjih zmag v klubski zgodovini. Katalonci so na domačem Camp Nouu nadigrali škotski Celtic, ki mu je Lionel Messi zabil hat-trick, med strelce pa sta se vpisala tudi Luis Suarez in igralec tekme Neymar (7:0). Marc-Andre ter Stegen ubranil enajstmetrovko Moussi Dembeleju.

Več videovsebin
  • Hat-trick Lionela Messija na tekmi Barcelone s Celticom
    03:44
    Hat-trick Lionela Messija na tekmi Barcelone s Celticom
  • Vrhunci tekme Barcelona - Celtic
    04:29
    Vrhunci tekme Barcelona - Celtic
Kar nekaj tekem je že od tega, ko smo skupaj (z Messijem in Neymarjem, op. a.) uživali na zelenici. Nocoj smo dobili priložnost, potem ko so počitnice in olimpijske igre, na katerih je nastopal Neymar, to preprečile. Pomagali smo ekipi do treh točk. V prejšnji sezoni smo prispevali veliko zadetkov, a najbolj si želimo, da bi ostali v igri za ekipne naslove. Poraz proti Alavesu? Smo ljudje in lahko imamo kakšen slab dan. Lahko se zgodi komurkoli, toda prvenstvo je še zelo dolgo. Odvisni smo od nas samih, a ne smemo se slepiti, zdaj je prostora za napake zelo malo. Luis Suarez, napadalec Barcelone

Alaves je v španskem prvenstvu prejšnji konec tedna šokiral Barcelono in ji zadal prvi poraz v novi sezoni, zato so katalonski navijači ob povratku na domači Camp Nou na prvo tekmo skupinskega dela Lige prvakov pričakovali vidne izboljšave. Trener Luis Enrique v skladu z napovedmi tokrat ni eksperimentiral s postavo in na zelenico poslal vse "najboljše", edino presenečenje je bilo igranje Andreja Gomesa od prve minute, na klop je moral še ne povsem pripravljeni kapetan Andres Iniesta. Prvič v novi sezoni so skupaj začeli Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar. Trener gostov Brendan Rodgers je napad "Blaugrane" s svojim nekdanjim varovancem pri Liverpoolu Suarezom označil za najboljšega vseh časov, na zelenico pa je severnoirski strateg po zmagi na velikem mestnem derbiju z Rangers oslal obrambno naravnano postavo. Kostaričan Cristian Gamboa je po prestopu iz West Bromwich Albiona dobil priložnost za debitantski nastop v postavitvi z le enim klasičnim napadalcem Mousso Dembelejem. Že pred začetkom tekme je bilo zanimivo tudi na tribunah ‒ ne zaradi kakšnih navijaških izgredov, gre namreč za kluba, ki sta v izvrstnih odnosih, temveč zaradi več deset tisoč katalonskih separatističnih zastav, ki so jih dva dni po narodnem dnevu navijači domačega moštva spet izobešali po stadionu Camp Nou, kjer so izžvižgali tudi himno Lige prvakov.

Katalonci so začeli silovito in že v prvi pravi akciji je po podaji Neymarja skozi obrambo v priložnost prišel Messi, Argentinec pa je precej s strani zabil žogo mimo gostujočega vratarja za hitro vodstvo. Zeleno-beli vseeno niso odstopili od začetne ideje in z domačimi večjih težav niso imeli, Messi je v 16. minuti po akciji Neymarja in Ivana Rakitića prišel do žoge in močno udaril z roba kazenskega prostora, a ni zadel v okvir vrat. Prvi strelec zadnje sezone Suarez je zgrešil žogo po lepi podaji Messija na drugo vratnico v 18. minuti, ko je Urugvajec ušel svojiim čuvajem in bil v padcu za las prekratek. Neprepričljivi domačini so Celticu kljub prevladi odpirali vrata za kakšno priložnost in Glasgowčani so jo dobili v 23. minuti, ko je vratar Marc-Andre ter Stegen ustavil prodor Dembeleja s prekrškom in zakrivil najstrožjo kazen. Toda Nemec, ki je v skladu z novimi pravili dobil le rumeni karton, je lepo počakal svojega nasprotnika in mu strel v svojo desno ubranil. In kot bi trenil je Messi po izmenjavi podaj z Neymarjem še drugič v večeru zatresel mrežo, ko je Brazilec pripeljal okroglo usnje skorajda do črte vrat, Argentinec pa je z enega metra le še potisnil žogo v gol za 2:0. Celtic je namesto izenačenja objokoval morda že nedosegljiv zaostanek, ki bi lahko postal še višji, če bi Suarez v 32. minuti natančneje meril z domiselnim lobom, ki pa je zletel mimo daljše vratnice. Blizu prvega zadetka za klub je bil naslednjo minuto tudi Gomes, ki je po akciji Neymarja in Jordija Albe meril v blok, medtem ko je poskus Ivana Rakitića po kotu z golove črte izbil nekdo od gostujočih branilcev. Vratar Dorus De Vries je v "situaciji ena na ena" ustavil še Neymarja. Polčas se je zaključil z letečim volejem Messija, ki je skočil na predložek razigranega Neymarja, toda meril prek vrat.

S strani Uefe "prepovedane" katalonske separatistične zastave so preplavile barcelonski stadion pred začetkom tekme.
S strani Uefe "prepovedane" katalonske separatistične zastave so preplavile barcelonski stadion pred začetkom tekme. FOTO: AP

Namesto Celtica, ki je lovil rezultat, je malce presenetljivo z menjavo v drugi polčas krenil domači strateg Enrique, ki je najbrž tudi zaradi kakšne manjše poškodbe v slačilnici pustil Rakitića, zamenjal ga je kapetan Iniesta. Neymar, ki se je ekipi po igranju na olimpijskih igrah priključil šele nekaj dni pred zadnjo ligaško tekmo, je v 50. minuti nadaljeval z revijo zadetkov. Po tem, ko je prosti strel z 20 metrov priigral Messi, je Argentinec soigralcu prepustil strel, Brazilec pa je natančno meril pod prečko. De Vries je bil na žogi, a preslabo posredoval, da bi lahko preprečil veselje Kataloncem. Noč se je za goste še poslabšala po še enem prodoru Neymarja in podaji Brazilca v sredino, kjer je našel Iniesto, ta pa je žogo silovito zabil v mrežo z volejem. Že v naslednjem napadu je Suarez ušel obrambi zeleno-belih in v sredini iskal Neymarja, temu pa je v padcu strel s peto preprečil Messi, ki je pospravil žogo v mrežo za svoj hat-trick. Rezervist Rafinha je bil po podaji neustavljivega rojaka Neymarja blizu šestemu zadetku, a je njegov poskus znotraj kazenskega prostora pred De Vriesom blokiral nekdo od gostov. Toda šestemu zadetku Škoti niso ušli, z izjemnim strelom ga je prispeval Suarez, ki je po že četrti podaji Neymarja na tekmi ustavil žogo s prsmi in nato z brezhibnim volejem dokončal delo. Messi je v 88. minuti prišel v novo priložnost za že četrti zadetek, a mu je De Vries poskus s 16 metrov s pomočjo vratnice ubranil. Toda že po kotu, ki je sledil, je moral po žogo v svojo mrežo, po podaji Inieste v prostor je Messi pred vrati našel osamljenega Suareza, Urugvajcu pa ni bilo težko zadeti za končnih 7:0.

Liga prvakov, prvi krog skupinskega dela:

Barcelona ‒ Celtic 7:0 (2:0)
Messi 3., 27., 60., Neymar 50., Iniesta 59., Suarez 75., 88.
Moussa Dembele (Celtic) je v 24. minuti zapravil enajstmetrovko.

Postavi:

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Busquets (od 61. Rafinha), Rakitić (od 46. Iniesta), Gomes; Messi, Suarez, Neymar. Na klopi: Cillessen; Arda, Mascherano, Alcacer, Digne.

Celtic: De Vries; Lustig, Toure, Sviatčenko (od 68. O'Connell), Tierney; Bitton (od 76. McGregor), Brown; Roberts (od 68. Armstrong), Gamboa, Sinclair; Dembele. Na klopi: Gordon; Izaguirre, Rogić, Forrest.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (180)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
14. 09. 2016 18.16
-1
Se enkrat,Celtik je na celi tekmi storil TRI (3) prekrske..................................
prava resni.ca
14. 09. 2016 20.47
Brendan Rodgers style, ko je bil trener tisti Norvezan je Brown delal visoke starte zaporedoma.
lnterReflections
14. 09. 2016 17.12
-4
Letos bo Bayern prvak, ker imajo Ancelotija.
giovanni2
14. 09. 2016 19.54
-2
Mogoče bo Bayern prvak ker nima Guardiole.
blazter
14. 09. 2016 16.44
-4
Dober. Proti ekipi ,ki bi jo Olimpija lahko premagala.
lnterReflections
14. 09. 2016 16.20
+0
V prvenstvu pa izgubili zadnjo tekmo.
prava resni.ca
14. 09. 2016 16.35
+7
ja saj ni prvic... spomnem se, da so bli nakonc drzavni prvaki in prvaki lige prvakov , ko so v uvodnih krogih izgubil proti novopecenima prvoligasema Numancii in Herculesu leta 2008 in 2010. Ce bi bil vrazeveren bi rekel, da je to dober znak.
lnterReflections
14. 09. 2016 16.41
-6
Ni prvič in upam, da ni zadnjič v tej sezoni.
prava resni.ca
14. 09. 2016 16.46
+5
+1
lahko še 3x...važno da bodo na koncu sezone spet prvaki...
MaunelNeuer
14. 09. 2016 15.48
-11
o ko bi lessi vsaj pou tk stural v repki bi priznal da je najboljši, tk pa kot pravim SAMO V BARCI
prava resni.ca
14. 09. 2016 16.05
+9
za reprezentanco je pokazal vec, kot tisti ki ti mislis, samo enim se je zgodil Eder, drugim pa ne.
MaunelNeuer
14. 09. 2016 18.35
-7
pokazal je več? glede na to kake sošpilere ima tudi v repki bi moral vsaj 1 lovoriko osvojit, CR jo namreč je ;) glede na to da ima leo boljše sošpilere v repki je CR še velko pokazal
prava resni.ca
14. 09. 2016 20.43
+1
no glede na predstave vsako tekmo je prejemal precej visoke ocene in v povprecju visje. Portugalski se je izslo tako kot grciji 12 let nazaj in danski 24 let nazaj. Ja glede na to da ima skrat boljse sospilere bi lahko ti bols izkoristil sanse, kot naprimer Eder. Ekipe osvajajo lovorike, in ne Messi/Ronaldo. Sej ne recem da je Ronaldo veliko naredil, naredil je najvec od blede Portugalske, ki ji je pa v finalu lovoriko prinesel Eder in ne Ronaldo. Tako kot bi vi govoril, ce bi zadel Higuain.
mmickica
14. 09. 2016 15.27
+3
Bravo Barca, tako se dela, zavzeto celih 90 minut! In bravo Enrique, očitno ga je izučilo vsaj za nekaj časa! Umtiti me je pozitivno presenetil, Andre Gomes se še nalce lovi, Suarez pa kljub 2 lepima goloma vsaj meni deluje še malce počasno in okorno... Messi in Ney vrhunska predstava in orav tako Iniesta! Odlična igra.
DontJustDont
14. 09. 2016 15.16
+0
Sodniki spet preveč napak (stranski), zaslužena zmaga, igralec tekme nedvomno Neymar res vrhunsko, izjemen gol Inieste. če bi začeli s tako postavo proti Alavesu..........
mmickica
14. 09. 2016 15.28
+2
... bi bilo prav tako 5 ali več golov v njihovi mreži, ampak...
PartyTime
14. 09. 2016 14.16
+4
Iniesta je pa dal Ata na Mamo :D
depa
14. 09. 2016 14.14
-4
Sicer mi Ronaldo ni preveč všeč kot nogometaš. Ampak a tukaj ste sami "tough" mačoti, ki nikoli niste jokali - niti kot dojenčki. Po mojem pa res ja. Bolj polizančki s kako že rečete "pedurušami?", ki živite v hotelu Mama. Sam sem bil pri teh letih 3 tedne od doma in vem, da sem tudi kakšno uro imel malo domotožja. lp
mmickica
14. 09. 2016 15.29
+3
+3
Clanek o jokanju je drugje..pojdi tja jokat..tukaj je clanek o veselju...
ledr
14. 09. 2016 13.42
+1
Igra Barce je bila res superiorna vendar se jaz ne bi preveč slepil s tem glede na to, kdo in kakšen je bil nasprotnik. Lahko je igrat, če ti nasprotnik dovoli ker je preslab. Kot drugo pa je včeraj res vsem vse "sedlo". Suarez zabije fenomenalen gol. Če bi zgrešil, ne bi bilo nič narobe ker smo že imeli rezultat. Prišla pa bo tekma, ko bomo potrebovali rezultat pa bo po tekočem traku grešil "zicere". Tega se bojim...
Symbolic
14. 09. 2016 14.28
+3
Tudi zgrešene "zicerje" smo že imeli "srečo" videt... AmpakH (črka H na koncu -> namerno dodana: ta-pravi "avtor" tega je "Spoštovane in spoštovani..."), to je nogomet: nepredvidljiv! Če neko moštvo odigra eno tekmo odlično, ni garancije, da bo tako nadaljeval tudi serijsko, v istem stilu ... O tem pa odloča precej faktorjev, med njimi pa v dobri meri, tudi športna sreča, oz. Fortuna!
saturnsky23 saturnsky23
14. 09. 2016 12.30
+6
Zdaj ko je povožen Celtic, je vedno večje spoznanje ne samo sedanjih napak Enriqeja. Barcelona je toliko močna, da ne potrebuje trenerja kova Enriqe. Znano je, da v "profesionalnem" ni počitka. Odnosno, če odlični igralci sedijo na klopi in trpijo, trpijo gledat drugo ekipo, ki izgublja, vedoč, da bodo prepozno vstopili in reševali izgubljeno.
enakostzavse
14. 09. 2016 12.06
+8
Ničin igre Barce, z prelepimi podajami in to ne samo enemu igralcu, bi lahko uporabili za šolanje takih egoistov kot je kristina. Bravo Messi & Co. !
FC Chelsea2
14. 09. 2016 11.56
-5
wow ka jim je uspelo pa kaj zdej napolnit mrežo klubu, ki je v kvalifikacijah elo eno tekmo izgubil proti amateerskim klubu ni neki full uspeh. naj se spomnejo samo sobotne tekme vem zdj boste vsi v luft skočil ja če pa ni bilo messija in suareza in še nekaterih ja res je ampak tud če bi z drugo ekipo igrala bi morala zmagati drugoligaše. tega si preprosto ne bi smeli privošiti.
grozjak
14. 09. 2016 12.12
+6
kje letos igra čelsi v evropi?nikjer? aaaa, zato si tu pameten......sej bo bol, tud zate.....
mmickica
14. 09. 2016 15.32
+4
Vsak si lahko kdaj privošči, tudi Barca. Enrique je pač spet malce pretiraval, ampak nekje mora začeti. Če bi se slučajno izšlo,bi bil pa car! In prav lahko bi se tudi izšlo...
prava resni.ca
14. 09. 2016 16.14
+3
FC Chelsea2 prevec podcenjujes ekipe kot so Alaves, kiksi se pa itak dogajajo in prav je tako
FAUSTOS1
14. 09. 2016 11.39
+8
SEDAJ SE VIDI KAKO NESPAMETEN JE TRENER BARCE KI JE NEPOTREBNO IZGUBIL 3 TOČKE,KO JE POČIVAL KAR 7 IGRALCEV ZA PODPOVPREČNI CELTIK
Goginiyo
14. 09. 2016 11.33
+3
Sam da so reklame povsod pa ste najboljši
drimtim
14. 09. 2016 10.27
+13
poezija nogometne igre
Inhumed
14. 09. 2016 10.10
+13
Rodgers me je pa tokrat totalno razočaru. Pred tekmo hvalu Barco, po tekmi hval Barco, če je tko potekala njegova priprava igralcev pol res nč čudnga da so tko zgubil. Nč ne rečem, Barcelona je včeri igrala fenomenalno, ampak velk del tega so krivi igralci (taktika) Celtica ker so bli celo tekmo totalno pasivni in so puščal naspotniku njihovo igro celih 90. Če Messiju & Co. pustiš da se razigrajo, pričakuj tak rezultat.
dule100
14. 09. 2016 09.43
+2
No ja, tale Celtic je na ravni Olimpije in Maribora !
grozjak
14. 09. 2016 09.48
+2
olimpija in maribor pa nastopata v ligi prvakov.....če se že norčuješ, potem se raje ne norčuj iz sebe......stručko
ledr
14. 09. 2016 13.38
+2
Človek ima povsem prav in to ni nobeno norčevanje. Že v pripravljalnem obdobju se je videlo, da lahko tale sedanji Celtic parira le klubom iz slovenske lige nikakor pa ne "evropskim" velikanom...
Kollerik
14. 09. 2016 09.29
+5
BARRRRRRSSSSAAAAA!! MESSSSIIIIIIIII !!!!!! Čakamo na skalp Real Madrida¨!!!!!!
grozjak
14. 09. 2016 09.48
+2
letos ne bo prav lahko. spoštovanje Zidanu
Kollerik
14. 09. 2016 13.06
+1
jebes24ur
14. 09. 2016 09.21
+11
končno po dolgem času res lepa predstava barce. svaka čast