Liga prvakov

FOTO in VIDEO: 'Maister' Messi z dvema goloma odgovoril Ronaldu in popeljal svojo četo do prvega mesta

Glasgow, 23. 11. 2016 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Barcelona je zanesljivo slavila na gostovanju pri Celticu in z drugo zmago nad Škoti iz skupine C kot prvouvrščena napredovala v osmino finala Lige prvakov (2:0). Oba zadetka je zabil zelo razpoloženi kapetan Lionel Messi, ki očitno še ni predal boja za zlato žogo. Celtic je s porazom izpadel.

Več videovsebin
  • Gol Messija na Celtic Parku za vodstvo Barce z 1:0
    01:13
    Gol Messija na Celtic Parku za vodstvo Barce z 1:0
  • Gol Messija na Celtic Parku za vodstvo Barce z 2:0
    01:13
    Gol Messija na Celtic Parku za vodstvo Barce z 2:0
  • Vrhunci tekme Celtic - Barcelona
    03:28
    Vrhunci tekme Celtic - Barcelona
Slovenija se je na dan tekme v Glasgowu spominjala generala Rudolfa Maistra. Dan zaznamuje spomin na 23. november 1918, ko je Maister s svojimi borci v samostojni vojaški akciji v Mariboru razorožil nemško vojsko.

Lionel Messi se je vrnil v prvo postavo Barcelone za novo gostovanje na Celtic Parku, kjer je Kataloncem že znalo zdrsniti. Španski prvaki so potrebovali zmago za potrditev prvega mesta in uvrstitve v osmino finala, ki bi vsaj malce zabrisala bolečino vedno večjega zaostanka za velikim rivalom Real Madridom v prvenstvu. Trener gostov Luis Enrique je od prve minute računal tudi na vprašljivega Gerarda Piqueja, ki je ob remiju z Malago dobil neugoden udarec, na sredino pa je Enrique malce presenetljivo uvrstil tudi Andreja Gomesa. Domači trener Brendan Rodgers je spet z izbranimi besedami govoril o Barceloni. Ta je Celtic ponižala na prvi medsebojni tekmi na Camp Nouu (7:0). Nekdanji strateg Liverpoola je hrvaškega branilca Joza Šimunovića prvič v njegovi karieri aktiviral od začetka na tekmi Lige prvakov, na sredini pa je Callum McGregor dobil prednost pred Jamesom Forrestom. Katalonske zvezdnike je kot je na Parkheadu že v navadi pričakalo neverjetno vzdušje:  manjši orkester z dudami je do stadiona pospremil avtobus z gostujočimi nogometaši. Iz tisočih grl je zadonela tudi pesem You'll Never Walk Alone, a gostov vzdušje (vsaj vidno) v prvih minutah ni ganilo. Katalonci so kljub poskusom visokega pritiska na njihovo zadnjo vrsto prevzeli pobudo in čakali na prvo priložnost.

A veliko resneje je sprva pretil Celtic, po podaji s strani je moral ob Scottu Sinclairju v sedmi minuti posredovati Javier Mascherano. Messi je z izvrstno diagonalno podajo v deveti minuti našel Neymarja, čigar strel je v visokem loku po odboju od enega izmed branilcev nato letel proti Luisu Suarezu, ki pa neodločen na drugi vratnici ni dobil skoka in Škoti so se ubranili. Kapetan Barcelone Messi bi se lahko veliko bolje odzval že v naslednjem napadu, ko ga je z lepo globinsko žogo za hrbtom obrambe našel Sergio Busquets, a je Argentincu žoga zanj precej neobičajno ušla. Celtic se je dobro meril s favorizirano Barco, ki je imela novo zrelo priložnost v 16. minuti, ko si je Messi izmenjal žogo z Neymarjem in nato po prodoru v kazenski prostor "na prvo" po podaji Brazilca udaril preslabo. Glasgowčani bi lahko v katerem od hitrih (pol)protinapadov iztržili tudi več, za zapravljivost pa bi bili kmalu kaznovani v 19. minuti, ko je skok pred vrati dobil Ivan Rakitić, Messi pa z nekaj metrov ni uspel preusmeriti žoge pod prečko. Craig Gordon je moral v vratih zeleno-belih posredovati tudi po podaji iz kota v 22. minuti , ko je Gomes proti golu atraktivno poslal predložek enega izmed soigralcev, a je škotski reprezentant nagonsko dvignil roki za lepo obrambo. Katalonci so zasluženo povedli v 24. minuti, ko je Neymar z milimetrsko natančno podajo prek obrambe našel vtekajočega Messija, ta pa je brez oklevanja počakal žogo, ki je padla čez njegov hrbet in jo z volejem ob bližnji vratnici zabil v mrežo za svoj že osmi zadetek v tej evropski sezoni.

Messi se je v postavo Barcelone vrnil z zadetkom v prvem polčasu.
Messi se je v postavo Barcelone vrnil z zadetkom v prvem polčasu. FOTO: AP

Neymar je imel v 36. minuti po napaki debitanta Šimunovića veliko priložnost za strel oziroma podajo soigralcem, na robu kazenskega prostora je izbral slednjo, a to storil zelo slabo. Hitro kazen je preprečil vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, ki je ustavil močen strel Mousse Dembeleja, potem ko je Francoz pobegnil Piqueju in udaril na proti daljši vratnici. Barcelona bi lahko tekmo morda že odločila v svojo korist, ko je po podaji Messija v 41. minuti nekaj metrov od vrat sam ostal Surez, a ga je z izvrstnim posredovanjem po Urugvajčevem strelu z glavo ustavil Gordon. Sinclair je v zaključku polčasa obležal po štartu s hrbta Jordija Albe in ob začetku nadaljevanja se ni pojavil na zelenici, zamenjal ga je Forrest. Celtic je začel podjetno in bil nevaren po prostem strelu, poskus Dembeleja je nato blokiral Mascherano, Messi pa je po napaki zadnje vrste Celtica zdivjal v protinapad in nanizal nekaj nasprotnikov, a nato izgubil žogo, brez da bi poskušal podati osamljenemu Suarezu. McGregor si je ob izteku 48. minute pripravil strel s 16 metrov, ki pa je bil lahko delo za Ter Stegna, čeprav je akcija Celtica močno obetala. Dembele je v 53. minuti zapravil priložnost tekme, ko je podajo z leve pričakal povsem osamljen pred Ter Stegnom, poslal pa jo je točno v Nemčevo naročje. Že v naslednjem napadu je Celtic "plačal": Suarez se je po podaji Sergija Roberta lepo obrnil ob Izaguirreju in Daniele Orsato je pokazal na belo točko. Messi je zanesljivo zadel po sredini vrat in povišal vodstvo z že devetim zadetkom v tekoči sezoni Lige prvakov.

Suarez je v 57. minuti zadel daljšo Gordonovo vratnico, ko je v padcu mojstrsko poskusil zadeti z branilcem na hrbtu, a so italijanski sodniki igro ustavili zaradi očitnega prepovedanega položaja. Zdelo se je, da bo to mirna plovba gostov do zmage in osmine finala, toda Celtic bi se lahko vrnil v igro. Dembele po prostem strelu v 64. minuti ni uspel spraviti žoge pod prečko Ter Stegna, dobro ga je za ceno skorajšnjega nokavta oviral tudi Pique. Oba trenerja sta opravila še nekaj menjav, Nir Bitton je zamenjal Toma Rogića v domači vrsti, medtem ko je Albo gostujoči strateg Enrique nadomestil z Lucasom Dignejem. Vsega bi bilo konec že v 67. minuti, če bi Messi po prodoru in podaji Neymarja s svojo slabšo desnico zadel, a se je žoga po tleh odkotalila za las mimo daljše vratnice Celticovih vrat. Domači navijači tako kot nogometaši na zelenici niso popuščali in stadion so dobrih 20 minut pred koncem razsvetlili z mobilnimi telefoni in ostalimi napravami, kar je poskrbelo za spektakularno kuliso. Neymar in Mikael Lustig sta se po prekršku prvega v 71. minuti zapletla v prerekanje, ki so ga prekinili šele soigralci, oba pa sta dobila rumeni karton: Brazilec zaradi kazni ne bo smel igrati na zadnji tekmi skupinskega dela z Borussio Mönchengladbach. Neymar je še naprej hodil po tanki črti izključitve in skrbel za jezo med domačimi navijači, Enrique pa je malce presenetljivo v 72. minuti namenil debitantski nastop Marlonu: 21-letni branilec B-ekipe Barcelone (mladi brazilski reprezentant, posojen iz vrst Fluminenseja) je zamenjal Piqueja. Enrique je Neymarja v 77. minuti najbrž rešil pred izključitvijo, Brazilec je na robu novega rumenega kartona zelo počasi hodil iz igre in si ob prigovarjanju Lustiga in glasnih žvižgih snel tudi ščitnika. Suarezu je Messi z lepim preigravanjem pripravil vse potrebno za vsaj en zadetek, toda Urugvajec je v 83. minuti spet zgrešil (oziroma zadel vratnico) z zelo ugodnega položaja pred Gordonom. Celtic svojih navijačev ni uspel nagraditi s kakšnim zadetkom in s tretjim porazom že izpadel iz Evrope, medtem ko so si Katalonci z izvrstnim Messijem zagotovili položaj nosilca v osmini finala.

Liga prvakov, skupina C, 5. krog:

Celtic Glasgow ‒ Barcelona 0:2 (0:1)
Messi 24., 56./11-m

Postavi:

Celtic: Gordon; Lustig, Šimunović, Sviatčenko, Izaguirre, Brown, Armstrong, McGregor (od 72. Roberts), Rogić (od 64. Bitton), Sinclair (od 46. Forrest), Dembele. Na klopi: De Vries; Toure, Gamboa, Henderson.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Pique (od 72. Marlon), Mascherano, Alba (od 66. Digne); Busquets, Rakitić, Gomes; Messi, L. Suarez, Neymar (od 77. Arda). Na klopi: Cillessen; D. Suarez, Rafinha, Alcacer.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (191)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saturnsky23 saturnsky23
24. 11. 2016 15.31
+16
Ma Leo je nogometno neskončna pravljica. Brez njega, Barcelone taka kot je z njim ni. Čeprav ga vodstvo kluba zlorablja, mu ne daje dovolj kvalitetnih asistenčnih igralcev, ne bo odšel, preveč ima rad Barcelono. Messi je kralj nogometne igre, tu ni dvoma. Ne potrebuje, da ga kot Ronalda zadevajo v glavo, pa da gre žoga v mrežo. Tukaj je potrebno reči, da ima Ronaldo fantastično asistenco igralcev, ki jih pri Realu ne manjka. Hipotetično, če postavimo Ronalda v druščino Barcinih igralcev, bi deloval neopazno.
poserjemsenavas
24. 11. 2016 17.27
-13
RdečiKarton
24. 11. 2016 14.46
-13
Kolikor vem ni ne CR, ne Leo še prebil 100tke CL golov... Tisti kateremu prvemu rata je večji frajer! :D
mytim
24. 11. 2016 20.56
+6
Symbolic
24. 11. 2016 12.45
+5
"Kelte " smo premagali... to je glavno! :)
mmickica
24. 11. 2016 13.59
+8
Komentator je ves čas govoril o Keltih, hahahaha.... Zgleda, da mu je ta beseda nenormalno všeč!
Symbolic
24. 11. 2016 17.56
+1
Ja zato sem tudi napisal "Kelti"... Najbrž se je pozanimal na Googlu
Symbolic
24. 11. 2016 18.07
+2
Pa ni nič narobe v tem... Evo, še mene je "sprovociral", da se malo "sprehodim" po zgodovini... Kot zanimivost je to, da smo od njih "povzeli" kulturo žarnih grobišč...
StarDeluxe
24. 11. 2016 11.56
+22
Bravo Leo Messi! Ko dobi žogo, ta zagotovo pristane v golovi mreži...neverjetna natančnost. Go Barca, go Leo Messi!
poserjemsenavas
24. 11. 2016 16.36
-3
peresni
24. 11. 2016 11.47
+4
pisec tega članka bi moral po mojem že zdavnaj predati štafeto kakšnemu normalnemu novinarju.
tepec44
24. 11. 2016 11.55
+3
tepec44
24. 11. 2016 11.22
+20
HAHA če bi bil Pedraldo bi takoj objavli kao rekord 100 golov v mednarodnih tekmovanjih :D LEO KING haha prvi na planetu 100tica pojejte se
Campeones36
24. 11. 2016 13.49
-11
A si malo zabluzil? Messi še ni dosegel 100ice, ampak je pri 95ih, 3 gole za Ronaldom
prava resni.ca
24. 11. 2016 14.12
+6
Minotauer v bistvu ni. Messi je v vseh mednarodnih tekmovanjih dosegel 100 zadetkov, pri cemer so vsteti goli v evropskih pokalih in svetovnem klubskem prvenstvu. CR je pri stevilki 99. Ce gledamo samo Ligo prvakov je CR pri 95, Messi pa 92. Ce pristejes se superpokal je 98/95.
RdečiKarton
24. 11. 2016 14.46
-8
265004
24. 11. 2016 14.52
+3
Šteje se samo pri tebi.Preberi zgoraj kranjčan ti je lepo razložil.
RdečiKarton
24. 11. 2016 14.55
-4
Bistvo tega skopiranega članka je 100 v CL.
prava resni.ca
24. 11. 2016 15.01
+1
bistvo tega clanka? Nikjer sploh ni nicesar napisanega v clanku.
idiu3krasne
24. 11. 2016 15.18
+2
265004
24. 11. 2016 11.02
+15
Iskrene čestitke Messiju,ki je včeraj kot prvi zemljan dosegel 100 zadetkov v mednarodnih klubskih tekmovanjih!!!!
265004
24. 11. 2016 11.39
+9
265004
24. 11. 2016 11.41
+14
to nisem objavil zato ker si želim prepirov kdo je boljši ampak ker je to pomembna novica,kljub temu da je Messi sprejel čisto drugačno vlogo v igri in prepušča proste strele in enajstmetrovke soigralcem
Trend01
24. 11. 2016 12.04
-8
Ej, a misliš, da je pred njem to uspelo Zaphod-u Beeblebrox-u? Ali pa Fordu Prefectu? hehe. Sicer pa - čestitke Messiju za dosežek. Zdaj pa boj do 100tice v LP.
265004
24. 11. 2016 13.41
+3
trend,povzemam novinarski članek tko da....Sicer se pa za take mejnike bori predvsem eden,dreugi igra bolj ekipno se ti ne zdi?
RdečiKarton
24. 11. 2016 14.47
-3
RdečiKarton
24. 11. 2016 14.48
-3
265004
24. 11. 2016 14.50
+2
rdeči karton a ti razlikuješ mednarodna tekmovanja in CL?A bo šlo?A mednarodna druga tekmovanja ne obstajajo?A obstaja samo CL?Isti ste k Muller iz Nemčije?Podcenjujete vse ostalo.
RdečiKarton
24. 11. 2016 14.56
-3
prava resni.ca
24. 11. 2016 15.01
+2
Ce ti govoris o tem, se ne pomen, da ostali tud.
265004
24. 11. 2016 15.06
+2
rdeči karton,zdej je pa vrag šalo vzel,zdej pa vse žoge na Ronalda,pa prosti streli ,pa penali,pa nemogoče situacije,pa še Balea ne bo,da bo še lažje tko da......sej bo,nč bit neučakan.To je letos glavni cilj Reala,da Ronaldo prvi doseže stotico in to v CL!!
peresni
24. 11. 2016 10.52
+21
če bi bil trener Barce tako plitek kot Zidan, bi danes izjavil - to je dokaz, da zlata žoga pripada Messiju. ;)
fihner
24. 11. 2016 12.36
+9
prava resni.ca
24. 11. 2016 13.26
+6
sicer je zame Messi bog, ampak s tem se ne strinjam, ce bi bil sam trener Reala bi tud hotu svojo divo stalno valjat po rokah in o njem govorit v superlativih
265004
24. 11. 2016 10.41
+17
Po včerajšni tekmi me je pa začelo skrbeti.Zaradi igre Barce.Pustimo to da je Barca zmagala.Vprašajmo se kako zmaguje?Zmaguje izključno zaradi igre enega igralca.Vsi vemo koliko Messi pomeni za Barcelono,ampak da pa človek dobesedno igra vezo,podaja in vodi žogo do napada,igra napadalca,zaključuje in daje gole....Tukaj se vidi vsa "veličina" Enriqueja.Igra Barce sloni na enem igralcu,ki ga zaenkrat ne morejo ustaviti.Jaz trdim da Messi tega ne more zdržat do konca sezone.Če se ne bo odprlo še drugim se nam slabo piše......
Robertinhox
24. 11. 2016 11.09
+10
ti govoris red bull--- messi drzi že 10 let sezono ti pa govoriš če bo zdržal nisem še vido tak poplnega igralca da drži konstanto celih 10 let še več
tepec44
24. 11. 2016 11.23
+9
Suarez in neymar sta v katastrofalni formi... upam da se to obrne v drugi polovice sezone in vse bo ok
265004
24. 11. 2016 11.24
+5
Roberto,ko pride kaka poškodba zaradi preutrujenosti pol se pa za ušesom praskaš zakaj Barca ne zmaguje.Ko bereš članke zraven misli kaj bereš!Kdo govori da Messi ni najbolj kompleten igralec?Ti prevedem,napisano je ,da igra "vrhunskega"trenerja Enriqueja sloni na navdihu enega igralca,ki bo tako formo težko zadržal čez celo sezono.A bo zdaj šlo???
mmickica
24. 11. 2016 10.32
+14
To je bilo pa lepo včeraj, ni kaj, pa čeprav "le" proti Celticu! Barca igra letos popolnoma drugače v LP kot v španskem prvenstvu, pa ne vem, ali so se prvenstvu že vnaprej odrekli, ali je to le pomanjkanje motivacije!? Pustimo ob strani tisto predzadnjo tekmo z M.Cityjem, ker je mogoče bila res dogovorjena, ampak sicer ni primerjave, kot bi gledali dve različni moštvi. Me res zanima, kako bo izpadel elclasico...! Če bodo igrali tako, kot igrajo letos v prvenstvu, jih lahko pošteno fašejo od zadnje čase precej razigranega Reala, če pa bodo igrali, tako kot v LP, mogoče zaradi večje motivacije, je pa lahko tudi obratno. Upam, da se bo Neymar malo "streznil" do tačas, zadnje čase mi gre namreč že pošteno na živce! Včeraj najprej nekaj odličnih podaj, potem pa spet njegovi izpadi..., tega otroka bi bilo treba malo po zadnji plati, se mi zdi.
rolica
24. 11. 2016 10.37
+8
Hehe messi bi mu mogu eno okoli ušes že ki je kapetan
265004
24. 11. 2016 10.44
+7
mmickica preberi zgoraj,to je realna slika.sej ko zmaguješ je vse ok samo....
mmickica
24. 11. 2016 10.57
+6
ledr
24. 11. 2016 11.15
+6
Tudi jaz sem letos zaskrbljen zaradi igre Barce. Enostavno ne vem, ali nas je "Pepova Barca" tako razvadila z vrhunskim nogometom ki ga verjetno nihče več ne bo dosegel in smo sedaj ko tega nivoja več ni tako razočarani, ali pa je sedanja Barca resnično "dokaj" slaba oz. bolje rečeno neprepričljiva?
mmickica
24. 11. 2016 14.04
+3
Jaz vem, da ne morejo biti vedno vsepovsod prvi in to mi je kristalno jasno! Vendar pa pogrešam lepo igro, ki letos, pa že tudi lani, ni ravno na nekem nivoju. Vsako 5.tekmo se mi zdi, da se potrudijo in odigrajo lepo, sicer pa bog pomagaj... In to me skrbi!
Symbolic
24. 11. 2016 14.15
+4
No, Neimarja "napadamo"... Včeraj je bil precej slabši pri preigravanju ampak,blestel je pri Messijevih podajah: ustavljanje žoge vrhunsko, ne glede na smer preleta žoge... Mali zna in zmore... Sicer, roko na srce, včeraj je Messi tudi imel nekaj napačnih podaj...samo, kdo bi o tem sploh razmišljal, če Messi reši tekmo! Bolj kompletnega igralca "ni majka rodila"!
kameltrajbar
24. 11. 2016 14.18
+4
..v pepovi barci...je bila obramba poštimana....pujol ni trpel neumnosti....;)
apodgraj
24. 11. 2016 14.55
+1
Porocilo
24. 11. 2016 10.01
+14
Nisem neka poznavalka novinarstva a ko ronaldo zadane na neki nepomembni tekmi imamo se do pet clankov na to temo, ko pa Messi odloci tekmo v LP pa edini clanek potisnejo na rob naslovnice. Ampak ne bo vam uspelo. Messi je definitivno najboljsi na planetu zemlja.
Porocilo
24. 11. 2016 10.05
+12
Aja, se to, kako mora novinar napisati kraco v smislu, da se ni predal boja za zlato zogo. Bolje bi bilo napisati, da se ronaldu s svetlobno hitrostjo izmika zlata zoga.
ledr
24. 11. 2016 11.18
+8
Če bi bilo v tem kaj poštenja in logike, potem bi se mu to že zdavnaj zgodilo. Ker že samo v Realu ni najboljši (Bele), kaj šele na svetu. Messi pač iz tekme v tekmo dokazuje, da je dobesedno "BOG" nogometa ki mu v tem desetletju pač ni para.
ledr
24. 11. 2016 11.21
+9
Zelo me moti tudi to, ko zlato žogo pogojujejo z osvojitvijo nekih naslovov (evropski prvak, liga prvakov itd...) Te strokovnjake sprašujem ali podeljujejo zlato žogo tistemu, ki je osvojil največ naslovov torej ekipi ali nekemu posamezniku ki je bil v tekočem letu najboljši nogometaš - posameznik???
Campeones36
24. 11. 2016 13.55
-7
Leta 2010 se mi zdi ste bili drugačnega mnenja, ko je bil Ronaldo po statistiki svetlobna leta pred vsemi, a brez lovorik
prava resni.ca
24. 11. 2016 14.17
+7
2010: Messi 60 golov, 64 tekem. Ronaldo 48 golov, 59 tekem. Nebi rekel svetlobna leta, niti ni pred njim. Se pa strinjam, da nekateri obracajo mnenje. Ampak ne samo Messi fani. Messi ni brez lovorik. Vsak posameznik se odloca sam, kaj bi pri tem bolj steli se bodo sami odlocil. Samo sem preprican, da niso vse osebna statistika pa lovorike. Osebna statistika je lahko dosezena proti slabsim ali boljsim, lovorike so stvar ekipe, seveda tud posameznik da nekaj, ampak ni vse tko binarno... nogomet je vec kot samo stevilke.
Symbolic
24. 11. 2016 18.27
+1
Če bi zares vedeli kaj je svetlobno leto, nikdar ne bi iuporabili te besede kot primerjavo, ker je, za nas, navadne zemljane, predstavljiva samo v domišljiji... Moj predlog: izogibajte se takih neumnih primerjav, ki jih ne razume tudi sam avtor primerjave...
fafajonka
24. 11. 2016 09.44
+5
.......Messi še ni predal boja za zlato žogo........novinarska pasja bombica.......:-D
TomažNovak
24. 11. 2016 09.56
+0
Glasovanje za Zlato Žogo se konča oktobra.
prava resni.ca
24. 11. 2016 13.28
+1
mmickica
24. 11. 2016 14.06
+2
Itak brezveze ta zlata žoga, glede na to, da je letos zadnjič menda...
prava resni.ca
24. 11. 2016 14.19
+4
zadnjic? kolikor jaz vem, je prvic spet nazaj pod okriljem izkljucno France Football, Fifa pa se vraca na svoj stari sistem z malce drugacnim imenom FIFA The Best oziroma nekaj tazga.
Kollerik
24. 11. 2016 09.34
+6
Hm, realen rezultat bi kaj lahko bil 4:1 za barco.... škoti borbeni, njihovi navijači neverjetni... res škoda, da jim ni uspel častnen zadetek. Mascerano je bil včeraj poleg Messija brez dvoma najboljši igralec. Umirjena pohvala tudi Ter Stegnu..... Umtitija ni bilo noter..... Torej Barca, naslednjič nam PRINESITE SKALP OD REAL MADRIDA!!!
TomažNovak
24. 11. 2016 09.57
+2
Busquets je bil tudi presenetljivo dober. A. Gomes pa izgubljen v vesolju, kot vedno. Tokrat mu je delal družbo tudi Švicar Ivan.
ledr
24. 11. 2016 11.24
+8
Ja res se letos vidi kakšen padec je doživela Barca v igri, ker ni več prave sredine. Kot kaže, so bili Xavi, Iniesta, in Busquets fenomeni ki se jih ne da ponovit in enostavno nihče več ni (in verjetno ne bo) zmožen doseči tega nivoja igre. Gomes pa res kot, da je izgubljen. Da v obrambi ne bi imeli še Masscerana ne vem, kako bi bilo vse skupaj?
prava resni.ca
24. 11. 2016 13.28
+4
men je Gomes vceraj dobro igral, napreduje
Symbolic
24. 11. 2016 14.20
+2
Kranjčan23: glede Gomeša--> enako mnenje! Mojo pozornost je pritegnil predvsem, z zanesljivimi podajami...
prava resni.ca
24. 11. 2016 15.28
+1
pa parkrat se je dobro odkril, mogoce je mal prepocas tekel v kontro... se mi zdi da bo s casom osvojil nacin igre, skoz manj se umika zogi zadnje case
prava resni.ca
24. 11. 2016 15.29
+1
Symbolic
24. 11. 2016 18.31
+1
Kranjcan23, če mene sprašuješ: NE, nisem! Če bi pa bil, bi uporabil isti nick...
grozjak
24. 11. 2016 09.20
+7
barca gre letos na naslov LP. la liga jih ne zanima več........poskrbeli bodo za uvrstitev do četrtega mesta in s tem uvrstitev v tekmovanje naslednjo sezono........drugače si ne znam razlagati počitnic proti ekipam kot so malaga, alaves, celta itd.....Real bojo nabili, ampak samo zaradi prestiža.......
ledr
24. 11. 2016 11.26
+5
Če bi le bilo res tako kot praviš ti, bi bil s tem kar zadovoljen. Ampak letošnja igra me nekako ne prepriča v to...
TomažNovak
24. 11. 2016 08.52
+16
Malo statistike: Leo Messi - goli v mednarodnih klubskih tekmovanjih: · Champions League: 92 golov/110 tekem · Superpokal Europe: 3 goli/4 tekme · Svetovno klubsko: 5 golov/5 tekem SKUPAJ: 100 golov/119 tekem Goli Cristiana Ronalda: · Champions League: 96 golov/136 tekem · Superpokal Europe: 2 gola/1 tekma · Svetovno klubsko: 1 gol/4 tekme Skupaj: 99 golov/141 tekem
grozjak
24. 11. 2016 09.11
+9
saj vsi vemo, kdo je najboljši, sta pa oba zelooo dobra....
apodgraj
24. 11. 2016 14.29
+5
Ko primerjamo strelske sposobnosti obeh , ugotovimo ,da sta si precej iznenačena . Ko pa ocenjujemo druge komponente nogometne igre, sprejemi in oddaje žog , preigravanja , pregled nad igro , kreacija in vodenje ekipe itd... so pa velike razlike in Ronaldo krepko zaostaja za njim.
fihner
24. 11. 2016 08.45
+10
Bravo Barcelona, to mi delaj!!
KardinaIFrancRodeVKristusu2
23. 11. 2016 22.59
+36
˝Z dvema goloma odgovoril Ronaldu˝........ Tistemu Ronaldu, ki včeraj ni naredil nič, ki je v LP zadel na eni sami tekmi in ki je vse od aprila povsem neviden in neučinkovit?..... Ronaldu letos lahko konkurira celo Novaković......
apodgraj
24. 11. 2016 08.56
+15
Mislim , da se Messi nima kaj dokazovati Ronaldu , prej obratno .Tako kot ima Novakovič status nezanemljivega ,pri našem selektorju Katancu , je tudi status Ronaldo pri Realu zaščiten ,kot kočevski medved.
Paštašutar
24. 11. 2016 09.41
-9
Kardinal,Ronaldo je od aprila zabil,odocilni gol v finalu lige prvakov,ce ga ne bi ne bomo nikoli izvedeli kako bi se tekma koncala, tri gole Mađarom,ce jih ne bi Portugalci ne bi bili evropski prvaki,par dni kasneje je zabil gol Walsu za vodstvo,kasneje se asistiral za drugega
Paštašutar
24. 11. 2016 10.08
-11
.....se pred tem pa z NESRECNO asistenco poslal domou Hrvate !!! V finalu pa z tekanjem ob igriscu zivciral TEBE,francoske navijace in nogometase !!! Naj se dodam,da bo Ronaldo do konca leta osvojil se svetovno klubsko prvenstvo,mogoce bo spet moral zabit odlocilno 11 m !! Ola,zdej smo pa pri tvojmu lESSIJUkar je imel letos RES pomenbnega je ZGRESIL,11 m v finalu juznoameriskega prvenstva proti Cilu !! Kardi popravi me,ce se motim !!!!
Maxx365
24. 11. 2016 10.20
+11
hm, a zaradi tekanja ob igrišču in živciranja vseh okoli sebe naj bi bil najboljši nogometaš na svetu? res imate ena čudna merila
Paštašutar
24. 11. 2016 10.34
-6
Kardi pece pa tisti MARCEVSKI hat trick proti Wolfsburgu,vsaj tako si po tvojem aprilu predstavljam !!
prava resni.ca
24. 11. 2016 13.29
+3
prej bi rekel, da je zadel odlocilni penal, ceprav odlocil je juanfran z zgresenim
prava resni.ca
24. 11. 2016 13.29
+4
prvic vidim, da se enga tako povelicuje, ko je zadel peti penal
idiu3krasne
24. 11. 2016 15.26
+1
Ronči je zadel penal kot pa vsi ostali ...zaj . je Fran...to je to...nič boljši od drugih
KardinaIFrancRodeVKristusu2
23. 11. 2016 22.55
+45
Messi še enkrat dokazuje, da je daleč najboljši na svetu.... Šele potem lahko govorimo o Ronaldu, Hazardu, Pogbaju in ostalih..... Messi je enostavno razred pred vsemi....
GoAtletii
24. 11. 2016 10.18
+1
Daleč najbolši dedek mraz ki je včeraj rešil remi na celtic parku kakšna dominacija dedka z brado.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
23. 11. 2016 22.52
+41
Naj še kdo reče, da si Messi ne zasluži zlate žoge.... Individualno daaaleč najboljši nogometaš na svetu, v vlogi playmakerja, bočnega branilca, asistenta in strelca.... ABSOLUTNA DOMINACIJA!!!
CURVANORD Zanetti
24. 11. 2016 09.10
-1
Nihce si ne zasluzi te neumne nagrade,sploh ker se ne gleda v sirino obrambni igralci vedno izvisijo,nazadnje jo je dobil leta 2006,za golmana se pa sploh ne spomnim
GoAtletii
24. 11. 2016 10.20
-11
Kakšna popolna dominacija včeraj na celtic parku izjemna 2 zadetka je dobil na nogo položena zabija proti trenutnem kovu slo lige ter proti panami.
apodgraj
24. 11. 2016 14.37
+2
Kardinal - Vemo kdo si zasluži "Zlato žogo" , ampak treba je počakati , kaj bo storila nogometna kuhinja . Vemo kakšna je Ronaldova progagandna mašenerija in vse dela na tem , da osvoji to "Zlato žogo". Če se bo pa to letos zgodilo , potem je najbolje , da se ta nagrada njemu podeljuje doživljensko.
tom672
23. 11. 2016 22.50
+38
Pa kar dela Lionel Messi je nadmojstrstvo nogometa. Je čista poezija... Tudi Ronaldo je odličen igralec samo malo za Messijem. Lionel je dober v vlogi playmakerja, asistenta, golgeterja, .... Če bi imel še višino bi bil tudi odličen z glavo. Skratka daleč najboljši igralec vseh časov. Lp!
modelx
24. 11. 2016 08.21
+8
idiu3krasne
24. 11. 2016 08.40
+7
Modelix on nerabi golov z glavo..je pa jih že dal tudi par teoretično nemogočoh.
Kollerik
24. 11. 2016 09.35
+9
tom672 +++++, Messi je samo eden in edini. Preprosto najboljši.