Liga prvakov

Juanfran spregovoril prvič po porazu v finalu: 'Močnejši sem kot kdaj koli, vrnili se bomo v finale in zmagali!'

Madrid, 07. 06. 2016 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tragični junak finala Lige prvakov, branilec madridskega Atletica Juanfran Torres, se je ob gostovanju v radijski oddaji El Larguero spominjal najbolj bolečih trenutkov v karieri. Poleg tega je napovedal, da bo trener Diego Simeone ostal v klubu, ki mu je prerokoval tudi nov finale in končno zmago.

Trenutek, ki je nekdanjega člana Real Madrida in Osasune zaznamoval do konca življenja.
Trenutek, ki je nekdanjega člana Real Madrida in Osasune zaznamoval do konca življenja. FOTO: AP

Španski reprezentant Juanfran Torres bo lahko na prihajajočem evropskem prvenstvu v Franciji vsaj malce pozabil na dramatičen zaključek klubske sezone, v kateri je kot član Atletico Madrida po izvajanju enajstmetrovk ostal brez naslova evropskega prvaka. Od Jana Oblaka in soigralcev je bil v Milanu boljši mestni tekmec Real, Juanfran pa je po tem, ko je podal za izenačujoči zadetek Yannicka Ferreire Carrascoja v drugem polčasu zapravil edini strel z bele točke v seriji desetih poskusov, ko se je madridski derbi po 120 minutah rednega dela in podaljška končal z 1:1. Juanfran je v ponedeljek ponoči gostoval v oddaji El Larguero radia Cadena SER in prvič za kakšen medij spregovoril o noči na San Siru, ki ga je povsem zlomila. Kasneje se je sicer odzval na izjemno podporo navijačev, ki so mu ovacije namenili že na zelenici, a javno do sedaj ni govoril.

"Okreval sem v psihološkem smislu. Tisti večer pa je bil res zelo naporen. To je bila ena najbolj žalostnih noči v mojem življenju. A dnevi minevajo in začutiš podporo soigralcev, kluba in navijačev, temu pa bom hvaležen celo življenje," je bil v eni najbolj poslušanih oddaj na Iberskem polotoku čustven Juanfran. "Takšne reči se lahko zgodijo in celo življenje moraš biti pripravljen. Zdaj sem močnejši kot kadarkoli," je dodal Juanfran, ki je priznal, da mu je v najtežjih trenutkih na San Siru zelo pomagal sin Oliver, s katerim sta skupaj jokala med slavjem belega baleta: "Ko je na zelenico prišel moj sin, sva skupaj jokala, jaz pa sem vedel, da me bo opogumljal in mi pomagal. Želel sem ga videti, ker sem čutil, da je moja dolžnost, da ga tudi jaz potolažim. Uči se še in te reči ga prav tako delajo močnejšega. Zmage in porazi so nekaj, kar nosimo globoko v sebi in to so reči, ki jih čustveno doživljamo. To so naporni trenutki, ki te okrepijo za prihodnje podvige. Meni je pomagalo, čutim, da sem močnejši kot kadar koli in želim si obrniti situacijo. Zelo ti je žal za prijatelje in navijače, ki so sanjali ta naslov, a prepričan sem, da nas tisto, kar nas ne ubije, še ojača."

Podobe opravičevanja Juanfrana navijačem na milanski zelenici so hitro obkrožile svet.
Podobe opravičevanja Juanfrana navijačem na milanski zelenici so hitro obkrožile svet. FOTO: AP

Izkušeni desni bočni branilec, ki je odigral tudi nekaj tekem v Realovem dresu, je nekaj besed namenil tudi kapetanu zmagovite ekipe Sergiu Ramosu, s katerim sta se prerivala med tekmo, a si je Sevillčan prislužil veliko pohval, ker je med velikim slavjem tudi tolažil nasprotnike. "V tekmi je normalno, da prihaja do sporov, vsak brani svoje. To so reči, ki se na tekmah zgodijo. Ramos mi je rekel, da moram biti ponosen in da mu je zelo žal," pravi Juanfran. "Ko sem videl podporo ljudi, ki so me namesto tega, da bi se počutili slabo zaradi moje enajstmetrovke, popolnoma podpirali ... Vedel sem, da so zelo veliki, toda od tistega večera naprej so še bolj ogromni."

Juanfran se ni izneveril tradiciji in tako kot po izgubljenem finalu Lige prvakov v Lizboni, ko je bil za rdeče-bele Madridčane prav tako usoden Real, napovedal, da se bodo "Indijanci" vrnili v še en evropski finale in ga tudi dobili. A vprašanje je, če bo takrat na klopi še vedno Diego Simeone, ki je svojo prihodnost po porazu v Milanu postavil pod vprašaj. Bolj tragično se Juanfranu od še enega finalnega poraza zdi tragična smrt motociklista Luisa Saloma: "Našim ljudem se lahko le zahvalim. Pozitiven sem in s tem dresom se bomo vrnili v še en finale in ga dobili. Smo moteči in vztrajali bomo, dokler nam ne uspe. Menim, da če v življenju vztrajaš in delaš, potem se mora zgoditi nekaj pozitivnega. Simeone? 'Mister' je bil jezen tako kot vsi. Prepričan sem, da bo Simeone ostal z nami, ne predstavljam si Atletica brez 'misterja'. Za tisti finale lahko poiščemo rešitev, prav zares žalostno je to, kar se je zgodilo z Luisom Salomom, fantom, ki je umrl na stezi. Tretjega finala ne bomo izgubili."

O famozni, zapravljeni enajstmetrovki, ki je v četrti seriji zadela vratnico gola, v katerem je stal Realov vratar Keylor Navas, pa je dodal: "Bil sem odločen, da streljam v enako smer kot na tekmi s PSV Eindhovnom. Posnetka si še nisem ogledal in si ga niti ne želim. Saj že vem, kaj se je zgodilo. Z menoj bo do konca mojega življenja, s to rečjo bom moral živeti in še okrepila me je. Lahko bi udaril malce bolje. Če gre v vratnico in nato notri, bi rekli, da sem zelo dobro meril. Videl sem, da je Cristiano (Ronaldo) zadel in da smo izgubili. Občutek je, kot da nate pade cel svet, moral sem se približat našim navijačem in jih prositi odpuščanja. Smo kot eno in zelo sem ponosen na našo vez z ljudmi. Žal mi je bilo zanje, saj so trpeli tako kot mi. Čustva do kluba in tega dresa so res globoka."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JUventin1
08. 06. 2016 17.09
-1
haha vaš vlak je odpelal juanfran
Kollerik
07. 06. 2016 12.31
-8
Že to, da so (skupaj z makaronarskim sodnikom) uspeli premagat Barso (ki sicer ni igrala dobro), je mali čudež. No, sodniki so bili tokrat na strani kraljevih ljublječkov, kar smo nekateri pričakovali že vnaprej, saj denar je sveta vladar... Pa malo še smole zraven in to je to.
NerdIRL
08. 06. 2016 09.37
+2
laycan
08. 06. 2016 18.59
+1
še vedno ji boli,se vidi da so to otroci.