Liga prvakov

Igralec tekme Hummels: To je bistvo Borussie Dortmund!

Dortmund, 02. 05. 2024 12.07 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov med dortmundsko Borussio in PSG-jem so si prednost pred povratnim obračunom priigrali Nemci (1:0). V domačem taboru so bili zadovoljni nad svojo predstavo, zavedajo pa se, da je še vse odprto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Odigrali smo zelo homogeno. Super tekma. Igrali smo odraslo. Z izjemno sezono v Ligi prvakov smo se oddolžili za slabo sezono v Bundesligi. V 90. minutah je nemogoče popolnoma zaustaviti igralce, kot so Mbappe, Barcola in Dembele. Jasno je, da so prišli do priložnosti. Kljub temu smo se odločili za tveganje, saj drugače ne moreš biti uspešen na tem nivoju. To je bistvo Borussie Dortmund!" je po tekmi dejal Mats Hummels, ki je bil izbran za najboljšega posameznika.

Niclas Füllkrug, strelec edinega zadetka, je med razlogi za zmago poudaril branilca Iana Maatsena in Juliana Ryersona. "Izpostavil bi bočna branilca (Maatsen in Ryerson), ki sta odigrala vrhunsko tekmo proti hitrim nasprotnikom."

"Dober občutek je vstopiti v povratno srečanje z vodstvom, toda nič še ni odločeno. Za zmago smo morali garati, potrebovali pa smo tudi malo sreče. Imeli smo lepe priložnosti, v obrambi pa smo dobro stali," pa ob tem dodaja nemški napadalec, ki je v Dortmund iz Werderja prestopil za pičlih 16 milijonov evrov. 

Edin Terzić
Edin Terzić FOTO: AP

S predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener črno-rumenih Edin Terzić. "Za nami je zelo dobra tekma, zasluženo smo zmagali. Priigrali smo si minimalno prednost pred povratno tekmo. Tam, pred njihovimi navijači, nas čaka še zahtevnejša naloga. Doma smo morali zdržati ta pritisk na začetku drugega polčasa," je povedal v Nemčiji rojeni strateg.

Borussia si je s tem že zagotovila igranje med elito tudi v naslednji sezoni. Po dosedanjih nastopih v evropskih tekmovanjih je namreč že jasno, da bosta dodatni mesti v Ligi prvakov pripadli nemški in italijanski ligi.

Dortmundčani se lahko tako povsem osredotočijo na povratni obračun na Parku princev, ki bo v torek s prenosom na Kanalu A in VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
02. 05. 2024 13.40
+4
Strateg je rojen v Nemčiji,a kri ni voda.
dinozaver79
02. 05. 2024 13.24
+1
Menji je bil najboljsi Sancho
manucao
02. 05. 2024 14.31
+1
Sancho je bil zelo dober predvsem v drugem polčasu!!!