Liga prvakov

Hrvati razočarani nad Guardiolo: je bil nespoštljiv do novinarke HTV?

Zagreb, 10. 12. 2015 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izpad Dinama iz nadaljnjega tekmovanja v Ligi prvakov ni presenetil hrvaške javnosti, ki je lahko modre spremljala v morda celo najbolj atraktivni skupini. Po porazu proti Bayernu (0:2) so se Hrvati namesto lastnega kluba lotili gostujočega stratega Josepa Guardiole.

Katalonski strateg in trikratni osvajalec Lige prvakov (dvakrat kot trener Barcelone) ni navdušil hrvaške javnosti.
Katalonski strateg in trikratni osvajalec Lige prvakov (dvakrat kot trener Barcelone) ni navdušil hrvaške javnosti. FOTO: Reuters

Dinamu ni uspelo v misiji "prezimitev v Evropi", ki ostaja hrvaški urok vse od osamosvojitve. Tovrstnega podviga od modrih po žrebu skupinskega dela Lige prvakov, ki jim je namenil Arsenal, Bayern in Olympiakos, sicer ni pričakoval nihče, zato razočaranje na Maksimirju po porazu z enim izmed favoritov ni bilo preveliko. Vseeno je Zagrebčanom ostajalo vprašanje "kaj če", saj sta bila El Arbi Soudani in Josip Pivarić za las oddaljena od zadetka, na koncu pa vknjižil zgolj peti poraz po fenomenalni zmagi nad Arsenalom v prvem krogu.

Zadovoljen je bil s predstavo v Zagrebu tudi sloviti strateg bavarskega velikana Josep Guardiola, ki pa je južno soseščino presenetil z malce preveč sproščenim pogovorom s slovito novinarko Milo Horvat. "Najmanj, kar lahko rečemo, je, da je bil neuglajen," so njegov intervju takoj po tekmi komentirali kolegi pri dnevniku Sportske novosti.

"Veliki komplimenti gredo igralcem za borbenost, pokazali so kakovost. Vedel sem, da ima Dinamo zelo mlado ekipo, (Ante) Ćorić in (Marko) Pjaca pa sta zelo talentirana in igrala bosta v velikem klubu," je med drugim za državno televizijo povedal Guardiola, ki je "cel čas oči jasno in zapeljivo uprl v Milo", so prepričani hrvaški kolegi.

"Vse to bi mu še lahko oprostili, če bi pred kratkim intervjujem izpljunil žvečilni gumi, ki ga je med pogovorom vlekel po ustih kot kakšen osnovnošolec," so še prepričani pri Sportskih novostih.

V Zagrebu se je pred štirimi leti "zareklo" tudi Cristianu Ronaldu, ki je po tekmi, jezen zaradi nesankcioniranih ostrih štartov hrvaških prvakov, dejal: "Ne razumem tega sojenja in domnevnega fair playa. Žalosten sem, ker sodniki pred tekmami pravijo, da bodo zaščitili najbolj sposobne igralce, nato pa ne ščitijo nikogar. Pri drugih je to fantastično, ne smejo se jih niti dotakniti, mene pa ... Zakaj mi žvižgajo? Najbrž zato, ker sem bogat, lep in velik igralec, najbrž mi zavidajo. Nimam drugega pojasnila."

Videoposnetek intervjuja Guardiole za HTV si lahko ogledate TUKAJ.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DELTA22
15. 12. 2015 13.26
V kolikor ni po njihovih željah, je vse nedostojno in nespoštljivo!
SAF1
11. 12. 2015 13.37
+1
Ammm videa ni mogoče gledati, piše da je video zaseben.
RdečiKarton
11. 12. 2015 09.59
+0
Pep je vedno uglajen Gospod. Le kaj si hrvoje domišlja, da se jim bo Pep opravičil zaradi zmage?! hrček je vedno hrček pa če ga na glavo obrneš.
Hachi
11. 12. 2015 11.15
+1
ja, Dinamo pricakuje, da bodo Bayern izkljucili, ker so Pepu ponudili eno postavno novinarko pred nos. Greh bi bil, ce si jo ne bi malce pogledal. a so pricakovali, da bo gledal stran? naslednjih pa naj dajo novarja, da koga intervjuja.
modelx
14. 12. 2015 09.17
prvič ni niti postavna, niti fejst. drugič, sogovornika, ki te sprašuje gledaš v oči - to je spoštljivo. a zdej ko je bil uglajen in jo gledal v oči, pa že misli, da je imel pregrešne misli, ker je baba. če je tako, potem se ni čuditi muslimanom, da jih pokrivajo. s tem se izognejo, takim bedarijam in mogoče še celo tožbam.
Iniesta
10. 12. 2015 21.12
+6
srebrnibreg
10. 12. 2015 20.35
+7
Me prav zanima, če Pep ve, da je ona slovita. Malo je spet zraven hrvaška samo hvala in zenzacionalnost po vsej sili.
Hachi
10. 12. 2015 19.45
+6
sicer pa sam v intervjuju nisem opazil nic posebno spornega. Pac je zvecil, morda tudi malce poflirtal, ampak nic takega, da bi moralo biti napisano kot neka huda novica. Verjetno, ce bi bila sama, bi ze zdavnaj novinarka skocila nanj.
ticapas
10. 12. 2015 18.13
+2
sam se tudi osebno pogovarjal z omenjeno novinarko pa nisem imel vtisa da jo zapeljevanje preveč moti. problem je bolj agresiven feministično-lezbični lobi ki je prišel tudi v nogomet . Sramota .
Hachi
10. 12. 2015 19.00
+6
verjetno se ti je ful pustila zapeljevati, sploh ker si verjetno zlo pomembna javna osebnost, ki jo je intervjujala.
jenihvetes
10. 12. 2015 17.50
+4
križajte ga!!!