Liga prvakov

Haaland bo v naslednjih dneh dodatno motiviran

Madrid, 08. 05. 2023 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za mnoge nogometne poznavalce je polfinalni spopad v Ligi prvakov Manchester Cityja in madridskega Reala finale pred finalom. Nogometnim sladokuscem pa je gotovo všeč dejstvo, da se bosta angleški in španski prvak v boju za istanbulsko finale merila dvakrat. Najprej v Madridu, odločitev o potniku v finale pa bo prišla na Otoku. Prenos polfinalnega spektakla bo v torek zvečer od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Za nogometaši Manchester Cityja uspešen teden
    02:07
    Iz 24UR: Za nogometaši Manchester Cityja uspešen teden
  • Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem v Ligi Europa
    14:41
    Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem v Ligi Europa
  • Vrhunci povratnih četrtfinalnih obračunov v Konferenčni ligi
    09:18
    Vrhunci povratnih četrtfinalnih obračunov v Konferenčni ligi
  • Vrhunci drugega polčasa povratnega obračuna med Interjem in Benfico
    09:51
    Vrhunci drugega polčasa povratnega obračuna med Interjem in Benfico
  • Vrhunci prvega polčasa povratnega obračuna med Interjem in Benfico
    09:43
    Vrhunci prvega polčasa povratnega obračuna med Interjem in Benfico
  • Vrhunci torkove tekme Lige prvakov Napoli - Milan
    19:48
    Vrhunci torkove tekme Lige prvakov Napoli - Milan
  • Vrhunci tekme Chelsea - Real Madrid
    05:57
    Vrhunci tekme Chelsea - Real Madrid

Prvi zvezdnik sinje modrih z Otoka Erling Braut Haaland je vodstvo Manchester Cityja, ki je mimogrede pod svoje okrilje vzelo še 13. klub, stal 60 milijonov evrov, toda še pred koncem prve sezone se je sinje modrim vse povrnilo. Norvežan je v 46 tekmah zabil 51 golov. 

 Torek prinaša prvo izmed dveh polfinalnih poslastic v Ligi prvakov. S prenosom dvoboja Real Manchester na Kanalu A in VOYO začenjamo ob 20.30. Sreda zvečer je rezervirana za spopad milanskih velikanov Interja in Milana. 

Štiri kroge pred koncem angleškega prvenstva je zrušil rekord po doseženih zadetkih v Premier ligi, saj jih je zabil 35. A to še ni vse, na osmih tekmah je v Ligi prvakov zabil 12 golov in je že najboljši strelec sezone v tem elitnem klubskem nogometnem tekmovanju, svoj dosežek pa lahko še izboljša, saj ima pred sabo še najmanj dve tekmi. Prva že v torek zvečer, ko bo City gostoval na Santiagu Bernabeuu. V Madridu se bo odvilo prvo dejanje polfinalnega obračuna Manchester City – Real Madrid. "Haaland je več kot opravičil odškodnino. In tudi to, da pri Cityju letno zasluži 22 milijonov evrov. Mirno lahko zapišemo, da je zaslužil vsak cent," so opazili pri Sky Sportsu, a še dodali, da Norvežan pri sinje modrih vendarle ni najbolje plačani nogometaš.

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: AP

"Ta vloga pripada Kevinu De Bruynu. Toda Haaland lahko svoje prihodke v naslednjem obdobju močno dvigne. Natančneje, v naslednjem mesecu dni lahko zasluži tudi do štiri milijone evrov," sporoča Sky in razčlenjuje svojo napoved. "Kot prvo, če bo City prvak, kar je zelo verjetno, bo Norvežan prejel več kot milijon evrov bonusa. Enak znesek lahko pospravi tudi v primeru, če Manchester City osvoji Ligo prvakov. Tu je še finale angleškega FA pokala in možnost zaslužka 500.000 evrov, takšen znesek se mu obeta tudi v primeru, da zadrži status najboljšega strelca na Otoku," veselo piše Sky in dodaja, da bi Norvežan kot nepopravljivi tekmovalec in zelo ambiciozen mladi športnik verjetno zamenjal silne denarce za osvojitev Lige prvakov. "Gotovo bi pozabil na bogastvo in raje vzel dragoceni pokal," so prepričani otoški mediji, ki 22-letnega norveškega nogometaša uvrščajo v ožji krog kandidatov za osvojitev laskave Zlate žoge. "Tudi v tem primeru bo bogatejši. V klavzuli ima jasno zapisano, da osvojitev zlate žoge zanj pomeni dodaten milijon v denarnici."

Polfinale Lige prvakov: Real Madrid – Manchester City
Polfinale Lige prvakov: Real Madrid – Manchester City FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
08. 05. 2023 14.50
+1
city z lahkoto...pep ve kako nabiti baletke
jozefStefan
08. 05. 2023 13.42
+2
Dokler je kralj živ ... v Realu se ve, da so to 2 tekme sezone!
stoj?kov
08. 05. 2023 13.03
-1
stavna napoved,moje mnenje -1 na city
Jevgenij Suhov
08. 05. 2023 11.36
+5
Glede na to, da sedaj imamo VAR, beli sekret nima šans...
KimiRaikkonen
08. 05. 2023 13.58
+0