Liga prvakov

Neapeljčani bi Ronalda ustoličili za župana: pred gostovanjem Reala končno začeli z vzdrževalnimi deli

Neapelj, 04. 03. 2017 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prihajajoče gostovanje madridskega Reala v Neaplju na drugi tekmi osmine finala Lige prvakov je v to italijansko mesto, ki je redno na seznamu najbolj neurejenih, uspelo prinesti nekaj reda. Okoliš, v katerem bodo pred torkovo tekmo (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO) nastanjeni Madridčani, je bil po dolgem času deležen številnih lepotnih popravkov.

Ronaldo je z Realom Napoli na prvi medsebojni tekmi osmine finala ugnal s 3:1. Kako bo na San Paolu?
Ronaldo je z Realom Napoli na prvi medsebojni tekmi osmine finala ugnal s 3:1. Kako bo na San Paolu? FOTO: AP

Tekma Lige prvakov med domačim Napolijem in branilcem naslova Real Madridom bo pod Vezuv prinesla nekaj krvavo potrebnih izboljšav. Neapelj velja za mesto, ki ga pestijo številne težave, od smeti do kriminala, a je tudi mesto, ki je neločljivo povezano z nogometom in pravim simbolom pokrajine Kampanija ‒ Napolijem. Sinje modre v torek zvečer (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO) čaka ena najpomembnejših tekem zadnjih desetletij, nekdanji klub argentinskega velikana Diega Armanda Maradone že dolgo ni bil v položaju za tako odmeven evropski izid, kar bi napredovanje proti branilcem naslova, ki jih je na prvi tekmi v Madridu ugnal s 3:1, gotovo bilo. Ne glede na izid torkovega obračuna na stadionu San Paolo pa je že jasno, da bo gostovanje Reala v vsakem primeru prelomno za mesto oziroma vsaj del Neaplja, v katerem bodo zvezdniki belega baleta nastanjeni. Lokalne oblasti namreč pred prihodom realovcev pospešeno prenavljajo infrastrukturo, ponovno bodo položili asfalt v neposredni bližini hotela španskega moštva, za razliko od ostalih delov mesta tudi ne bo dovoljeno parkirati v dveh vrstah. Madridčani bodo nastanjeni v Palazzo Caracciolo, trdnjavi iz 16. stoletja, kjer se ostala moštva sicer zglasijo zgolj redko, saj ta predel Neaplja velja za izjemno kaotičnega. Realovce naj bi prepričala arhitektura, ki zagotavlja mir pred gotovo zelo naporno tekmo na razprodanem San Paolu, kjer naj bi se zbralo več kot 60.000 ljudi.

Hotel oziroma palačo bodo od ponedeljka pa do svojega odhoda zasedali zgolj člani belega baleta, ki bodo tako lahko še bolj osredotočeni na nalogo, ki jih čaka v neapeljskem peklu. Lokalni dnevnik Il Mattino je spremembe, ki jih (vsaj za nekaj ur) prinaša zvezdniški tekmec Cristiano Ronaldo s kolegi, pozdravil z besedami: 'Cristiano, župan Napolija. Ko pride Madrid, izginejo luknje.' Lastnik ene od lokalnih trgovinic je povedal, da je Ronaldo po njegovem mnenju zaslužen za vse te spremembe, ki so ga povsem šokirale. "Nikoli še nisem videl česa takega. Tu je bila vedno poplava avtomobilov, parkiranih v dveh vrstah. Zdaj lahko vidiš povsem čisto cesto. Cristiano je pripomogel k temu, da se ta okoliš prenovi," so ga citirali italijanski kolegi. Izginile naj bi številne luknje, očistili so tudi pokrove kanalizacije. "Na vratih Palazza je vedno tržnica z rečmi, ki jih poberejo direktno iz smeti. Zdaj so izginili. Nikoli še nisem videl, da bi bilo tako čisto," je povedal še en sogovornik z lokalnim pedigrejem. Italijanski kolegi še poročajo, da so morali zaposleni v Palazzu podpisati posebne izjave, da ne bodo razkrivali podrobnosti o dogodkih znotraj zidov trdnjave, medtem ko je vodja uslužbencev Constanzo Jannotti Pecci ocenil, da se je Real zanje odločil zaradi "dobre notranje organizacije".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
04. 03. 2017 18.12
+4
Vezuv bo gorel v torek. Napoli je v dobri formi po zmagi v Rimu. Mislim, da bodo ''svojo kožo'' zelo zelo drago prodali. Forza Napoli! Pozdrav iz Münchna!
BayernGomez
04. 03. 2017 22.46
+0
apodgraj
05. 03. 2017 16.34
+3
Res je,da Real ni Roma . Res pa je tudi , da Real ni nikakršen bav bav in se ga da premagati . V nogometu ime in statistika ne pomenita kaj veliko . Pred slabšimi ekipami sta padali tako Real , kot tudi Brca. Lahko se zgodi , da bosta kar dva velikana nogometne igre, končala s nadaljevanjem tekomvanja Ne bo prvič in ne zadnjič.