Liga prvakov

VIDEO: Giggsa bolj kot Mourinhove kritike zmotile besede Anderja Herrere: To je lahko nevarno

Manchester, 24. 10. 2017 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tabor Manchester Uniteda premleva ligaški poraz s Huddersfield Townom in moštvo Joseja Mourinha bo moralo veliko boljšo predstavo prikazati že na torkovi tekmi Lige prvakov z Benfico. Ob zaskrbljujočem izmenjavanju ostrih puščic med igralci in strokovnim štabom se je oglasil tudi legendarni Ryan Giggs.

United je na prvi medsebojni tekmi z Benfico v tej sezoni slavil z minimalnih 1:0 (Rashford 64').
United je na prvi medsebojni tekmi z Benfico v tej sezoni slavil z minimalnih 1:0 (Rashford 64'). FOTO: AP
Tekmo Manchester Uniteda z Benfico na Old Traffordu boste lahko v torek ob 20.30 pospremili na Kanalu A in VOYO.

Ekipa Manchester Uniteda se je znašla pod plazom kritik po porazu s Huddersfield Townom (1:2) v državnem prvenstvu, svojemu moštvu pa ni prizanašal niti Jose Mourinho. Med nogometaši, ki so bili deležni največ "črnih pik", je bil švedski novinec Victor Lindelöf. Nekdanji član Benfice je prvič dobro okusil pogoje v Premier League in zakrivil drugi gol, po več kot 35 milijonov evrov vrednem prestopu pa bo Skandinavec pod povečevalnim steklom tudi na prihajajočem pokalnem obračunu s Swansea Cityjem. A Lindelöf je pred nadaljevanjem sezone v državnem prvenstvu in Ligi prvakov, kjer se bodo rdeči vragi v torek (prenos na Kanalu A in VOYO) udarili z njegovimi nekdanjimi delodajalci iz Lizbone, dobil nekaj vzpodbudnih besed s strani legendarnega Ryana Giggsa. Dolgoletni vezist in kapetan Uniteda opozarja, da tudi Jaapu Stamu, Nemanji Vidiću in Patricu Evraju sprva ni bilo lahko na Old Traffordu, a so nato postali prepoznavni člani šampionskih moštev. "Eden izmed igralcev, ki je bil deležen veliko kritik, je Victor Lindelöf, a gotovo ga še ne smemo odpisati," je za Sky Sports dejal Giggs, ki je po prihodu Mourinha lani zapustil svoje mesto pomočnika trenerja. "Nekateri igralci pridejo v Premier League in se nemudoma prilagodijo, pri drugih pa lahko traja šest mesecev ali celo eno leto, tako kot je bilo v primerih Patrica Evraja, Jaapa Stama in Nemanje Vidića. Vsi so nato postali neverjetni igralci. Skupaj zmaguješ in skupaj izgubljaš, ne moreš kar kazati s prstom na enega igralca, še posebej takrat, ko ni redno igral. Mora se le zbrati in iti skozi vse to."

Mourinho je kot že rečeno kar konkretno popljuval varovance po porazu s Huddersfieldom in od njih pred nadaljevanjem sezone zahteval povsem drugačen odnos. Portugalca je vznemiril tudi intervju z vezistom Anderjem Herrero po koncu dvoboja, v katerem je nekdanji član Ahtletic Bilbaa spregovoril o pomanjkanju žara. "Malce sem presenečen nad izjavami Anderja Herrere, ker soigralcev res ne komentiraš, to prepustiš trenerju. Ko začneš namigovati, da nekaj ni bilo v redu z delovno vnemo soigralcev, četudi res niso bili pri stvari ... To je lahko nevarno," se je na dogodke iz Huddersfielda še ozrl Giggs. 43-letnega Valižana povezujejo z Leicester Cityjem in Evertonom, ki iščeta novega trenerja, modre iz Liverpoola je zaenkrat zgolj začasno prevzel David Unsworth.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
25. 10. 2017 15.40
+2
Nekdanji klub Kristiana Ronalda, resno, tako ste začeli? Vi ste bolani.
grozjak
26. 10. 2017 15.27
in kar je huje, sedanji klub Josea Mourinha......