Liga prvakov

FOTO in VIDEO: 'Redsi' ob remiju s Portom ohranili mrežo nedotaknjeno tudi na Anfieldu, še najbližje zadetku Sadio Mane

Liverpool, 06. 03. 2018 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so tudi na povratnem obračunu osmine finala elitne lige prvakov proti Portu na svojem Anfieldu držali vajeti igre v svojih nogah. Po gladki zmagi na prvem srečanju na Portugalskem so varovanci Jürgena Kloppa odigrali toliko, kolikor je bilo potrebno za ohranitev skupnih 5:0 in zanesljivo uvrstitev v četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

'Redsi' so pred polnimi tribunami kultnega Anfielda skozi vseh 90 minut narekovali ritem igre, ki mu portugalski predstavnik v elitni ligi prvakov ni uspel slediti. Domači strateg Jürgen Klopp se je po visoki zmagi na prvem dvoboju s Portom na njegovi zelenici odločil za naslednjih enajst nogometašev v začetni postavi svojega moštva: med vratnicama je stal Loris Karius, v obrambni vrsti so od uvodnega sodnikovega žvižga zaigrali Dejan Lovren, Joël Matip, Joe Gomez in Alberto Moreno, za uspešno distribucijo žog v zvezni vrsti so skrbeli Jordan Henderson, James Milner in Emre Can, medtem ko so nevarnost za gostujoča vrata predstavljali Adam Lallana, Roberto Firmino in Sadio Mane.

Mane še najbližje zadetku
Prav slednji je imel na tekmi morda najlepšo priložnost za zadetek, a je njegov strel v 31. minuti po podaji Jamesa Milnerja končal v vratnici. Do konca prvega polčasa si nobeno moštvo ni uspelo priigrati omembe vredne priložnosti za dosego zadetka, je pa že omenjeni Milner v nadaljevanju - natančneje v 77. minuti - meril z glavo, a je bil čuvaj mreže evropskega klubskega prvaka izpred 14 let Iker Casillas na pravem mestu.

Liverpoolov Sadio Mane je v 31. minuti po lepi podaji James Milnerja zamudil najlepšo priložnost na povratnem obračunu s Portom.
Liverpoolov Sadio Mane je v 31. minuti po lepi podaji James Milnerja zamudil najlepšo priložnost na povratnem obračunu s Portom. FOTO: AP

Znova se je 37-letni, nekdanji vratar madridskega Reala, izkazal s posredovanjem v 88. minuti, ko je z glavo nevarno poizkušal rezervist Danny Ings, toda ostalo je pri remiju brez zadetkov in skupnih 5:0 za Liverpool. Obračun na Anfield Roadu je sodil nemški sodnik Felix Zwayer.   

Liga prvakov, osmina finala, povratna tekma:
Liverpool - Porto 0:0 (5:0)*

Začetni postavi:
Liverpool: Karius, Lovren, Milner, Firmino (od 62. - Ings), Gomez, Henderson (k), Moreno, Mane (od 74. - Salah), Lallana, Can (pd 80. - Clavan), Matip. Trener: Jürgen Klopp.

Porto: Casillas, Pereira, Aboubakar (od 80. - Paciencia), Torres, Corona, Waris (od 68. - Ricardo), Andre (od 62. - Oliveira), Reyes, Felipe (k), Dalot, Costa. Trener: Sergio Conceicao.

* - izid s prve tekme v Portu

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.