Liga prvakov

Rüdiger junak Reala na Etihadu: Madridčani v polfinalu Lige prvakov

Manchester, 17. 04. 2024 20.11 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., Ž.K.
Komentarji
139

Nogometaši madridskega Reala so po epskem boju in z zvrhano mero sreče na Etihadu po izvajanju enajstmetrovk v skupnem seštevku s 7:8 premagali Manchester City in postali zadnji polfinalisti letošnje izvedbe najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Čeprav so bili sinjemodri večji del povratnega četrtfinalnega obračuna občutno boljši tekmec, si pripravili kopico izjemnih priložnosti, so v rednem delu tekme uspeli le enkrat zatresti mrežo Madridčanov. Real je v vodstvo popeljal Rodrygo v 12. minuti, za City pa je v 76. minuti izenačil kapetan Kevin De Bruyne. Zadnjo enajstmetrovko za bele je izvedel izvrstni branilec Antonio Rüdiger, ki je tako postal junak 14-kratnega evropskega klubskega prvaka ob uvrstitvi med štiri najboljša moštva na stari celini.

Več videovsebin
  • Enajstmetrovke med Manchester Cityjem in Real Madridom
    06:56
    Enajstmetrovke med Manchester Cityjem in Real Madridom
  • Zadetek Kevina De Bruyneja za izenačenje izida na 1:1
    01:22
    Zadetek Kevina De Bruyneja za izenačenje izida na 1:1
  • Zadetek Rodryga za 0:1
    01:43
    Zadetek Rodryga za 0:1

Oba stratega, Josep Guardiola na eni in Carlo Ancelotti na drugi strani, nista presenetila z izborom začetne enajsterice svojih moštev. Prekaljeni italijanski strokovnjak se je pogumno lotil branilca naslova iz Manchestra, ki verjetno ni pričakoval, da mu bodo gostje iz španske prestolnice v uvodnih četrt ure igre "skrili" žogo in posledično prišli do prve priložnosti na srečanju.

Eduardo Camavinga je tako v 10. minuti z močnim strelom z razdalje dodobra ogrel dlani sicer dobro postavljenega brazilskega vratarja Edersona. Le dve minuti pozneje pa so beli iz Madrida povedli. Lepo akcijo je na sredini igrišča začel že omenjeni Camavinga, ki je podal do Federica Valverdeja, ta je podaljšal na desno stran do hitronogega Viniciusa mlajšega, ki je poslal ostro nizko podajo v osrčje kazenskega prostora meščanov, kjer se je najbolje znašel Rodrygo in najprej nastreljal Edersona, nato pa odbito žogo pospravil v mrežo za zasluženo vodstvo Reala (0:1).

Statistika tekme Manchester City - Real Madrid
Statistika tekme Manchester City - Real Madrid FOTO: Sofascore.com

Očitno so domači nogometaši potrebovali "šok terapijo", da so začeli igrati svojo prepoznavno Igro. City je kmalu po prejetem zadetku strnil svoje vrste in prevzel pobudo, kar se je pokazalo že v 18. minuti, ko je po visokem predložku Bernarda Silve v kazenskem prostoru Reala najvišje skočil Haaland, ki pa ob zaključku akcije ni imel sreče, saj je žoga zadela prečko.

Sinjemodri so nadaljevali z napadalno igro, si povsem podredili slovitega tekmeca, a bili ob zaključkih akcij sila nenatančni. Dvakrat je zelo nevarno z razdalje poizkusil domači kapetan Kevin De Bruyne; najprej v 27. minuti, ko je bil gostujoči vratar Andriy Lunin na pravem mestu in nato še šest minut pozneje, ko je žoga zletela malce Realovih vrat. Do konca prvega dela igre nismo več videli pravih priložnosti za dosego zadetka, kajti Realu se je uspelo obraniti in ohraniti minimalno prednost.

Kevin De Bruyne je z lepim zadetkom izenačil izid in vlil upanje Manchester Cityju za preobrat, a so bili nogometaši madridskega Reala tokrat srečnejši in spretnejši ter se po izvajanju enajstmetrovk veselili uvrstitve v polfinale elitne Lige prvakov.
Kevin De Bruyne je z lepim zadetkom izenačil izid in vlil upanje Manchester Cityju za preobrat, a so bili nogometaši madridskega Reala tokrat srečnejši in spretnejši ter se po izvajanju enajstmetrovk veselili uvrstitve v polfinale elitne Lige prvakov. FOTO: AP

Silovit pritisk Cityja obrodil sadove za izenačenje, po izvajanju enajstmetrovk Real napredoval v polfinale

Domači nogometaši so zelo agresivno vstopili v drugi polčas in si že do 52. minute prek Haalanda in Phila Fodena pripravili dve lepi priložnosti, a je bil omenjeni dvojec premalo natančen. City je vse do 76. minute silovito napadal, si ustvaril nekaj lepih pol priložnosti, nato pa je na sceno stopil De Bruyne, ki je rutinirano izkoristil podajo rezervista Jeremyja Dokuja za popolnoma zasluženo izenačenje izida na 1:1.

Tudi po izenačenju so domači nadaljevali s pritiskom proti vratom Reala v želji, da že po rednem delu srečanja odločijo vprašanje o potniku v naslednji krog izločilnih bojev. Kapetan Cityja De Bruyne je v 78. in 82. minuti dvakrat neuspešno poizkušal ogroziti Lunina, a je bil obakrat za las nenatančen. Glede na izenačen skupni izid z obeh tekem po 180 minutah igre (3:3) smo na Etihadu spremljali podaljške, ob koncu prvega je imel Rüdiger sijajno priložnost, da morda zapečati usodo meščanov, a je iz neposredne bližine meril mimo desne vratnice domačih vrat.

Antonio Rüdiger je bil z uspešno izvedeno zadnjo enajstmetrovko usoden za Manchester City.
Antonio Rüdiger je bil z uspešno izvedeno zadnjo enajstmetrovko usoden za Manchester City. FOTO: AP

Ker tudi po dodatnih pol ure igre nismo dobili zmagovalca, so o potniku med štiri najboljša moštva na stari celini odločale enajstmetrovke. Prvo serijo je z zadetkom odprl Julian Alvarez, izkušeni Luka Modrić pa je na drugi strani zapravil strel z bele pike (Ederson je Hrvatu obranil strel, op. p). Nato sta bila pri domačih kar dva nogometaša neuspešna (Bernardo Silva in Mateo Kovačić), medtem ko so bili na drugi strani uspešni Jude Bellingham, Lucas Vasquez, kapetan Nacho in za piko na i že večkrat omenjeni Rüdiger. Zadetka Phila Fodena in vratarja Edersona žal nista zadostovala za kaj več kot več kot dostojno slovo od Lige prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga prvakov, četrtfinale, povratna tekma, izid:
Manchester City - Real Madrid        4:5* (0:1, 1:1) - 11 m /3:3/
De Bruyne 76.; Rodrygo 12.

/ / - izid s prve tekme
* - po izvajanju enajstmetrovk

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

00.04

Hvala za vašo pozornost in lahko noč!

Bodite z nami znova jutri, ko bomo za vas v živo pospremili polfinalni obračun Lige Evropa med Atalanto in Liverpoolom!

00.02

Polfinalna para Lige prvakov sta:

PSG - Borussia Dortmund in Bayern München - Real Madrid

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.55

Igralec tekme po mnenju naših prijateljev iz sofascore.com je Andriy Lunin

23.47

Končna statistika tekme pravi, da je bil City precej boljši tekmec,

a to ne pomeni nič, saj v polfinale potuje Real.

Enajstmetrovke: 3:4

Antonio Rüdiger v polno in Real Madrid je v polfinalu Lige prvakov!!!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
18. 04. 2024 19.28
+0
Iz še nepreverjenih virov je pricurljo, da bo takoj ko se Karlito spoka ali v arest zaradi utaje slabega pol milijončka, ali v peznijo... krmilo betnikov baje prevzel nihče drug, kot el cholo himself... Ki je neskončno navdušen in fasciniran nad perfektnim bunkeraštvom beletk, ki je prekosilo vse desetletne bunkerje ATM ja skupaj. Navdušeni so tudi nekateri v Italiji, skorajda domovini tega antinogomet....
cripstoned
19. 04. 2024 09.16
-5
hahahaha kako lepo te boli real...kar se tiče pa bunkerja pa upajmo da ga Koruptilona se 3ic zapored v tej sezoni uporabi proti realu
Campeones34
19. 04. 2024 12.08
+1
19. 04. 2024 12.14
+1
Se kar nisi prebolu aaa? Mislm kok hudo ti bo šele bilo v nedeljo?😜😜 Lej steboj smo....
Kollerik
19. 04. 2024 13.45
-2
HALAcR7
18. 04. 2024 15.57
+6
Kljub vašem jokanju,jaz od torka zvečer uživam
manucao
18. 04. 2024 13.42
+3
Imeli so prednost,da so penale streljali prvi.Na drugi strani pa vsi Realovci razen Modriča hladni kot špricer. In potem Ridiger zabije v slogu največjih mojstrov. Kapa dol.Prosim naklonite se tej ekipi!!!
cripstoned
18. 04. 2024 15.11
+0
rudiger odlično, vasquez odlično, nacho odlično...ob tem je potrebno dodati da je nacho streljal z svojo slabšo nogo...hahahahaha kakšen kralj...
Jevgenij Suhov
18. 04. 2024 13.16
-5
baje so vsakemu igralcu belega sekreta po tekmi dali eno žogo, ker se je med tekmo niso mogli dotakniti….
cripstoned
18. 04. 2024 15.12
+0
in to naj bi bilo smešno??? Hahahahah vi niste normalni...lepo u luknjice real vam je pokazal kdo je gazda...vam hejterckom, doping pepu in plasticnemu klubu ki bi morali vzeti se lanski naslov..
Dany75
18. 04. 2024 12.10
+4
Primerjate Real in Atletico..🤦 Jao boze mili...Real je doma igral odprto proti Cityu,dal tri gole,in tri tudi dobil...poanta tega? da grejo na Etihad in dajo gol,in probajo napredovat...gol so dali...potem so ga nesrecno dobli po asistenciji Rudigera...in kaj bi vinpri 1:1?? sli v odprt boj...in ko si cist blizu napredovanja oz tega da lahko rezultat ohranis,pol res ne gres v odprt boj...cakas na priloznost iz kontre,in probas resit tekmo pred podaljski...imel je Real dve lepi kontri,vendar se ji izslo...kakor tudi ne tika taka Cityu! Tudi taktika je pomembna...ni vse v nogah...veliko vec je v glavah!
manucao
18. 04. 2024 13.38
+5
Žal hejterčki s raznimi Suhovi ne razumejo nogometa.
denis pohoric
18. 04. 2024 13.45
-4
mah dobili bi jih tudi z napadalno igro vceraj…vsakic ko je real stopil ces pol, so imeli priloznost, samo podaje so bile nenatancne…
cripstoned
18. 04. 2024 10.32
+5
Pri teh dveh nasprotnikih človek res ne ve kdo je boljši ...oba kluba sta v samem vrhu evropskega in svetovnega nogometa...zmagal in napredoval je tisti ki je imel vec sreče...lani je imel vec sreče city letos pac real...je pa res da so izkušnje in mentalna pripravljenost na strani reala...popoln večer za navijača reala, danes sem moral vzeti dopust ker smo s prijatelji praznovali dolgo v noč ...epsko lahko samo rečem...to kar doživljamo navijači reala je unikatno ...res je da bo za osvojitev finala slo se kar nekaj živcev ampak dejstvo je da je real madrid na lepi poti in z naskokom glavni favorit za 15* in to močno okrnjen in brez napadalca...nesporni kralji evrope...vamooooos campeeeeoneees
Barni3
18. 04. 2024 10.06
-3
Drgac cestitke realu za napredovanje...sam pac raj zgubim kokr da igram tako sranje...mi je pa zanimivo da ko so atleti premagal real na tak nacin so bli pocerji reve unicevalci nogometa...ko je pa real zmagu z bunkerjem je pa to najboljsa taktika...in pa zapirac...kot sem ze veckat to sezono reku loh se sam luninu zahvalste da ste kjer ste....
Sky85
18. 04. 2024 10.13
-3
Zapiraca pa cripsla ne jemat resno,ona dva nista vidla fuzbal od blizu.samo po televiziji na zaprtem oddelku
Sky85
18. 04. 2024 10.00
+4
V sportu ti največ pomeni sreča in real je imel včeraj več sreče.na koncu se spomnimo samo skupnega zmagovalca in ne kako je neka ekipa igrala.cestitke vsem polfinalistom,zmagal bo tisti ki bo imel več sreče.
Sky85
18. 04. 2024 10.06
+4
Pa še to,po tej zmagi reala dajem največ možnosti za osvojitev prav njim
HALAcR7
18. 04. 2024 09.32
+8
Real je dosegel svoj,,pokazal svoje iskušnje in znanje na najvišem nivoju,,City je imel priložnost 2 uri da zadene,,20 kotov da zadene,,,imeli 3 velike priložnosti,,pa vi nimate pojma da pišete da je bil city boljši,,u čemu podajanje žoge,,nogomet ni pepćek,,čeprav njihv trener je ,,ampak podajanje v neskončnost igra brez ideje,,pojma nimajo in si ne zaslužijo v polfinale,,prava ekipa je tam končala,HALA MADRID
Koronavirusovec
18. 04. 2024 09.52
-10
in kaj je madrid pokazal? da so prvi kot dosegli šele v 109. minuti in po doseženem golu, vsak napad ni bil niti blizu gola. medtem ko je imel city štango, medtem ko je imel real štango da jim je šla žoga v gol v zadnjem penalu.
manucao
18. 04. 2024 09.54
+5
Pogruntavščina tika-taka in njen ustavnovitelj Pep Guardiola so včeraj dokončno zaključili ta način igranja.
Pessi5
18. 04. 2024 09.55
+6
Cisto dovolj so pokazali da so napredovali kdo je v polfinalu rela ali city?
apodgra
18. 04. 2024 09.18
+4
Ena velika žalost in slaba reklama za nogomet. Celo tekom igraš bunker in vseh enajst igralcev pakiraš v kazenski prostor in na koncu po enajstmetrovka celo zmagaš. Najbolj žalostno pa je to, da vse to morajo gledati gledalci. Nogomet je postal zelo groba igra , dovoljena rokoborba , udarci po celem telesu , prekršek storjen samo po presoji sodnika . City igra podobno igro kot Barcelona . Z žogo želijo priti v sam gol . Nič jim ne pomaga če imajo v posti 80% časa , ko pa žoga samo kroži okrog bunkerja . Treba je v takem primeru streljati od daleč. Če ne streljaš na gol , ne moreš zadeti gola.
Koronavirusovec
18. 04. 2024 09.52
-1
real je včeraj igral zelo podobno igro atletico madridu ko vodi z golom prednosti. taka igra je odraz strahopetnosti, namesto da bi dali še en gol in naprej bolj sproščeno igrali so ves čas trepetali da zadane city še en gol, kasneje so pa še bolj trepetali da bi zadeli še en gol. seveda je v penale prišel real z ogromno psihološko prednostjo in ogretim luninom, medtem ko ederson ni imel skoraj nič dela
Pessi5
18. 04. 2024 09.53
+4
Kaj ko bi ti kandidiral za trenerja barcelone mislim da bi lahko veliko dosegel pa ce se se zmenis z ceferinom da vsi sodniki sodijo najmanjsi kontakt ampak samo v korist barce to bi bilo top haha
Pessi5
18. 04. 2024 09.58
+4
Haha strahopetci so napredovali pa ederson je kriv k ni bil ogret noro kdo vse komentira
HALAcR7
18. 04. 2024 09.14
-4
Vprašanje za slamnate navijače,,ali bodo kupili Bayernov dres kljub temu da jih nemarajo 8:2 še vedno peče,,,nemorem si prestavljat kakšne bolečine imajo nekateri danes,ahahahha
Zaplešimo
18. 04. 2024 09.09
-1
kakci madridski
Petarda10
18. 04. 2024 09.08
+0
Tole pa ne vem ce ni najbolj nezasluzena zmaga, a real je sploh igral??
Campeones34
18. 04. 2024 09.23
+2
jah igral je bunker, ampak statistika za ustvarjene priložnosti na tekmi zgleda takole MC 3-3 RM zapravljene priložnosti za gol MC 2-2 RM Tako da igral je, pa napredoval tudi ;)
letang
18. 04. 2024 09.06
+5
Domači kapetan je bil Walker in ne DeBruyne
manucao
18. 04. 2024 09.01
-2
Pri Realu sicer relativno slaba prestava tako Rodryga in Vinija toda vseeno s skupnimi močmi so enkrat zabili. Ridiger in Lunin na višini in opravili svoje. Valverde včeraj malenkostno slabši kot ponavad, Bellingham pa dobro pokrit toda vseeno prispeval določen delež. Camavinga povprečen.Meny vedno zanesljiv v obrambi in neviden v napadu. Včeraj se je videlo koliko je Realu dejansko pomemben Tchuameni.
Koronavirusovec
18. 04. 2024 08.56
+0
zakaj neki bi bil rudiger junak reala, samo zato ker je streljal zadnji penal. ali ste pozabili napisati da je rudiger zakrivil da je lahko de bruyne zadel gol po svojem slabem posredovanju
alien8potnik
18. 04. 2024 08.55
+6
kot vidimo, kljub totalni posesti man cityja si je rm priigral ENAKO število velikih priložnosti. 3. in to vse pove o kvaliteti. rm piči takoj. včeraj mi niti ni bilo všeč, da smo dali gol že v dvanajsti minuti, ker mi je bilo jasno, da se bo rm povlekel v obrambo. in tudi, da je to napaka, ki nas lahko drago stane. točno tako je potem tudi bilo. od tu ta strahotna posest cityja. spomnimo: prva tekma je bila drugačna, odprta in napadalna z obeh strani. takrat city ni dominiral na tak način. kar je dobro - rm zmore tudi pod najtežjimi pritiski. lunin pa - bravurozno. kot pred leti courtois, ki je takrat sam izločil meščane. BRAVO! moj rm 4ever <3
Koronavirusovec
18. 04. 2024 09.53
-2
in kdo ocenjuje kaj je velika priložnost ali ne? real je imel samo eno veliko priložnost in to je takrat ko je zadel gol
Koronavirusovec
18. 04. 2024 09.54
-2
pozabil si omeniti da je na prvi tekmi real dobil dva gola z odbojem od branilca, torej jalova gola
Pessi5
18. 04. 2024 10.00
+1
Ce nisi gledal tekme ne komentiraj sta ble se dve lepe kaj je z rudrigerjovo cisto na koncu to ni bila priloznost spoki pod komentarje barce pa tm nastevi priloznosti...
manucao
18. 04. 2024 08.51
-1
Čuden, zelo čuden izbira izvajalcev tako pri Cityju in Realu. Niso streljali niti Rodri, niti Walker.
tomahawk
18. 04. 2024 08.49
+2
Vemo na kak način real deluje. Laipzig bi ga letos izločil a se je sodnik naredu majmuna. Vsi vemo kak gre tako da je to ena vlka kuhna.
tomahawk
18. 04. 2024 08.57
+4
Vi kr z minusi. Brez veze gledat. Sej men je vseen naj bo real prvak jaz nimam nč od tega če je Real al pa City sam naj sodijo pravično na vseh tekmah.
Pessi5
18. 04. 2024 10.02
-4
Nimas nic od te tekme edino zavist da je real v polfinalu barcelona pa ne edino to imas
manucao
18. 04. 2024 08.48
-3
Samo nepoznavalci in neznalice pljuvajo po Realu. Po veličastni prestavi Real včeraj zasluženo. Na čelu s majstorom nogometne igre ANCELOTTIJEM je spet pokazal kaj je vodenje ekipe in kako vse skupaj mora potekat. Gol so prejeli po napaki Ridigerja, ki se je potem sam izkupil pri enajstmetrovki. Največji luzerji pa vsekakor Pepček, Kovačič in posebej Bernardo Silva.
uporabnik123x
18. 04. 2024 08.57
-1
največji luzer si ti, ki gledaš na tekmo pristransko. Če bi gledal tekmo brez da si navijač posameznega kluba bi imel povsem drugo mnenje. Tako pa si luzer, ker ne znaš na svet gledat objektivno.
Koronavirusovec
18. 04. 2024 08.59
+2
eden od štirih strelcev penala ampak sedaj po naslovu 24 ur je on junak. ne piše se pa tem da bi lahko bil on krivec za poraz reala če bi cityu uspel le še en gol
apodgra
18. 04. 2024 09.30
+2
manucao Včeraj Reala ni bil podoben ekipi, ki bi si zaslužil visoko oceno , En strel od daleč in srečna pot v gol. City tudi ni bil sposoben kljub veliki terenski premoči zabiti gola. Je pa tudi res, če vseh enajst igralcev pakiraš v svoj kazenski prostor , postaviš obrambni zid je težko žogo pripeljati do gola. Manjkal so strel od daleč na gol. Kje so goli opevanega Halanda, in udi ,kje so goli Lewandolskega pri Barceloni . Oba zelo malo pri žogi , skoraj neopazna .
Pessi5
18. 04. 2024 09.49
+0
Katero tekmo si ti gledal? Ker ne vem kdo je dal gol od dalec mogoce bayern ker tisetga gola nisem videl Hhahah kaki pepcki komentirajo pa to je noro raje glej in komentiraj tekme barcelone
kd29
18. 04. 2024 09.58
-1
Tudi ti najbrž gledaš pristransko, ali ne? City je vsekakor igral bolje, vendar Real napreduje.