Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Aubameyang s 'trojčkom' maščeval poraz v Lizboni, Dortmund slavi napredovanje

Dortmund, 09. 03. 2017 00.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Dortmundu sta se na drugi tekmi osmine finala pomerila Borussia in Benfica, ki je v Nemčijo pripotovala s prednostjo enega gola. Domačim je vendarle uspel preobrat, s hat-trickom je v ekstazo gledalce popeljal Aubameyang, svoj lonček pa je pristavil tudi Christian Pulisic (4:0).

Navijači v Dortmundu so nestrpno pričakovali maščevanje varovancev Tomasa Tuchela po dobro predstavi na stadionu luči v Lizboni, pa vendar nesrečnemu porazu z minimalno razliko po golu Kostasa Mitrogloua. S slednjo je sicer v Nemčijo pripotovala Benfica, ki si je z golom zagotovila novo zmago v portugalski ligi, medtem ko je Borussia Dortmund z lahkoto odpravila z Leverkusnom (6:2). Domači po treh zmagah v nemškem prvenstvu, ki so nasledile poraz v Ligi prvakov niso morali računati na kar nekaj nogometašev med njimi tudi na Maria Götzeja in Marcusa Reusa, slednji se je poškodoval prav na zadnji tekmi proti Leverkusnu. "Ne moram vam povedati, kako bom nadomestil Reusa. Njegova odsotnost predstavlja veliko škodo za ekipo, saj je v naravnost izjemni formi," je pred tekmo novinarjem priznal strateg dortmundskega kluba, ki je verjel, da so njegovi varovanci kljub odsotnosti Nemca sposobni napredovati v naslednji krog.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang FOTO: AP

Tudi statistika je bila na strani Nemcev, Dortmund je namreč slavil na vseh zadnjih petih tekmah proti portugalskim nasprotnikom, medtem ko je Portugalcem le dvakrat uspelo slaviti na nemških tleh. "Nasprotnik bo napadal z vsemi močmi saj nas želi premagati vendar smo na to pripravljeni. Tudi mi se dobro znajdemo v napadu," je pred obračunom priznal Rui Vitoria, vendar pa so se njegove besede že v uvodnih minutah dvoboja razkadile, ko je za vodstvo domačih z glavo poskrbel Pierre-Emerick Aubameyang in poskrbel za veliko veselje navijačev na tribuni dortmundskega stadiona. Zadetek je še dodatno motiviral nogometaše v črno-rumenih dresih, ki so le še stopnjevali pritisk na vrata gostujoče ekipe in zadrževali žogo v svoji posesti. To pa ni ustavilo Benfice, ki si je v sredini prvega dela zagotovila lepo priložnost pred vrati Romana Bürkija, vendar pa je bil strel Franca Emanuela Cervija lahek plen za švicarskega vratarja. Le nekaj minut za tem se je Portugalcem ponudila že druga lepa priložnost na tekmi, v kazenskem prostoru je po prostem strelu visoko skočil Luisao, vendar mu je izenačenje z lepo obrambo preprečil Bürki. Pritisk gostov je očitno presenetil tudi Ousmana Dembeleja, ki si je z dolgim jezikom porumenel prvič na tekmi, že nekaj minut za tem pa bi zaradi grdega prekrška lahko še drugič, vendar pa sodnik Martin Atkinson ni pokazal rumenega kartona. Do lepe priložnosti je pred koncem polčasa prišel še Christian Pulisic, ki je v kazenskem prostoru zapretil z glavo, vendar je bil Ederson tokrat na pravem mestu.

Pulisic Christian
Pulisic Christian FOTO: AP

Drugi polčas se je pričel obetavno, po poskusu Cervija, ki ga je zaustavilo pravočasno posredovanje obrambe je nevarno zapretila tudi Borussia, ko se je zadetek izjalovil Gonzalu Castru. V 54. minuti je do priložnosti vnovič prišel Aubameyang, vendar pa je njegovo veselje preprečila fantastična obramba Edersona. To ni zaustavilo Francoza, ki se je nekaj minut za tem znašel v prepovedanem položaju in s tem zapravil novo priložnost. Trud varovancev Tuchela se je vendarle obrestoval, po lepi podaji Lukasza Piszczeka je žogo čez vratarja uspelo potisniti Pulisicu, ki se je s tem vpisal med strelce in razveselil domače navijače. Njegov gol je očitno motiviral tudi Aubameyanga, ki je dve minuti za tem že drugič na tekmi zatresel mrežo gostov. S tem si je Borussia zagotovila lepo prednost pred gostujočo ekipo, ki sta jo gola očitno dodobra ohromila. Dortmund je narekoval ritem na zelenici in po vratnici Marca Bartraja je s hat-trickom za veselje na stadionu poskrbel Aubameyang, ki se je tako vendarle oddolžil navijačem za neizkoriščene priložnosti v Lizboni.

Borussia Dortmund* - Benfica 4:0 (1:0) /0:1/
Aubameyang 4., 61., 85., Pulisic 59.

*napreduje v četrtfinale

/izid s prve tekme/

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DELTA22
09. 03. 2017 14.31
Čestitke Borussiji, to bi že morali narediti na prvi tekmi!
Viejo cabron
09. 03. 2017 08.50
+2
Vsi se "slinijo" okrog Barcelone nihče pa ni gledal te tekme. Odlična in brez sodniške pomoči....
Paštašutar
09. 03. 2017 16.50
+0
Kaj pa roka Pisceka in drugi rumem al pa kar rdec za Dembeleja,pri 1-0?????
ggargamell
09. 03. 2017 18.35
-1
jaz sem gledal do 4 0 saj od kar so uničili bayeren navijam za borussijo ... potem pa sem šel pogledati še malo gledališko predstavo