Liga prvakov

Blanc pred obračunom z Realom: Ronaldo je eden od dveh 'nezemljanov'

Pariz, 21. 10. 2015 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vrhunec sredinega večera Lige prvakov bo dvoboj dveh evropskih velikanov, PSG se bo pomeril z madridskim Realom, dvoboj bo na sporedu na Kanalu A in VOYO od 20. ure dalje. Tekma bo nekaj posebnega za nekdanjega igralca galaktikov Di Mario, trener Blanc pa ima izjemno mnenje o zvezdniku Reala Ronaldu.

Trener Laurent Blanc je optimist: "Igramo proti enemu najboljših evropskih klubov. Če primerjamo oba kluba je težko, samo poglejte njihovo sobo z lovorikami: Madrid je vrhunski evropski klub, Paris še ni tam. A lahko zmagamo, ker igramo doma, ker imamo kvaliteto, ker smo premagali enega od evropskih velikanov Barcelono. Moramo spoštovati tekmeca, vendar nam lahko uspe."

Francoski trener tudi zelo spoštuje zvezdnika Reala: "Rad imam vse, kar se tiče Cristiana Ronalda. Samo poglejte njegove statistike: je eden od dveh "nezemljanov" v modernem nogometu. Je odličen v vseh pogledih: je hiter, se ne boji branilcev, dosega gole. Seveda ga bomo spremljali, ampak ne bomo imeli načrta "anti-Ronaldo"."

Laurent Blanc
Laurent Blanc FOTO: Reuters
Angel Di Maria je lepe trenutke svoje kariere doživel v dresu madridskega Reala, sedaj ga čaka tekma s klubom, kjer je igral. A Argentinec, ki sedaj nosi dres pariškega kluba, ima še vedno lepe spomine na Real in pravi, da ne bo slavil gola, če bo ga bo slučajno dosegel. Di Maria je iz Reala prestopil v Manchester United, a v dresu rdečih vragov ni bil zadovoljen.

Poleti se je preselil v PSG za kar 63 milijonov evrov in ker sta PSG in Real v isti skupini Lige prvakov, se obeta pravi obračun dveh nogometnih velikanov. Prva tekma obeh tekmecev bo na sporedu v Parizu, Argentinec pa verjame, da ima PSG možnosti, da podobno kot Real, osvoji naslov prvaka v Ligi prvakov že v tej sezoni. Verjame v zmago in zanesljivo bo izjemno motiviran. Zato se tudi veseli tekme obeh ekip na stadionu Santigao Bernabeu, kjer bo znova pravi spektakel. "Veselim se že povratka na Bernabeu, navijači so me imeli radi. Ne vem pa, kako bo zdaj in kako bodo reagirali navijači," je dejal di Maria.

Angel di Maria je bil nekoč eden od galaktikov.
Angel di Maria je bil nekoč eden od galaktikov. FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
21. 10. 2015 20.13
Peesže lahko osvoji letosnjo LP ... Iz leta v leto napredujejo, prav tako pa ne menjajo prepogosto strategov. Blank je odlicna izbira in preprican sem, da bo enkrat dvignil v zrak pokal zmagovalca Lige prvakov ...
Kolosej6
21. 10. 2015 18.00
+1
naša kristi pa res ni nezemljanka
LaFerrari
21. 10. 2015 18.36
+0
je je v postelji z svojim temnopoltim prijateljem
DELTA22
21. 10. 2015 14.43
-11
Nezemljan je samo en in edini PELE!
Iniesta
21. 10. 2015 20.14
+1
bent2
21. 10. 2015 13.07
+7
Vedno pravim, da je Real Madrid kot klub večji od vsakega igralca in trenerja, ampak danes bom delno navijal za Angela di Mario. To je igralec, ki mi je bil eden najljubših v Realu. Zelo hiter in spreten. Njegov vpliv na Realovo igro je bil dvojen: 1. ko je za Real igral di Maria, je bil Realov protinapad ubijalski. Trdim, da ne zaradi Cristiana in Balea, ampak prav zaradi di Marie; 2. ko Real ni mel ideje kaj z žogo, so podali Angelu, ki je s svojo agilnostjo poživil igro in večkrat naredil potezo več. Spomnim se dveh njegovih super pomembnih golov: finale španskega pokala (2013 se mi zdi?) za 1:0 proti Barceloni, finale lige prvakov 2014: gol za 2:1 v podaljšku. Ne, ni ga dal Bale - di Maria ga je dal ;)
bent2
21. 10. 2015 13.09
+9
prepoceni so ga prodali... James je super igralec in se strinjam z nakupom, ampak če že koga, bi morali prodati Balea in ne di Mario.
tralatra
21. 10. 2015 19.51
+1
pozabljaš na ključni dejavnik zakaj ga je real prodal...nihanje forme. Zgodilo se je, da je bil Angel en mesec v vrhunski formi( med top 3 vezisti takrat zame osebno) in nato dva meseca povprečni igralec...ogromna sreča za real je bila ta da je bil v ključnem delu sezone v top formi
rambek
21. 10. 2015 13.04
-1
Vsi na derbiiii!!!
tedoU4B9Xmedo
21. 10. 2015 13.13
+0
Še niso dali novih žarnic, zato ne bo tekme, uradno so krivi problemi z varnostjo.