Liga Evropa

Začenja se Liga Evropa, v konkurenci tudi pet slovenskih nogometašev

Ljubljana, 15. 09. 2016 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po Ligi prvakov se začenja še drugo evropsko klubsko tekmovanje, Liga Evropa. Finale bo 24. maja gostila švedska Solna. V LE bo nastopila pet slovenskih nogometašev: Josip Iličić, Robert Berić, Samir Handanović, Nejc Skubic in Bojan Jokić. Na Kanalu A in VOYO vam ponujamo prenos tekme Feyenoord - Manchester United (18.45).

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: Reuters

Torek in sreda sta igralna dneva Lige prvakov, v četrtek pa je na sporedu Liga Evropa. Drevi se bo začel skupinski del tega tekmovanja, v katerem nastopa tudi pet moštev, v katerih igra slovenski nogometaš.

Prenos tekme Feyenoord - Manchester United na Kanalu A in VOYO od 18.45 dalje.
Fiorentina Josipa Iličića bo igrala v skupini J skupaj s Paokom, ki bo uvodoma gostil Italijane, Slovanom iz Libereca in Karabahom. St. Etienne Roberta Berića v skupini C čakajo Anderlecht, Mainz in Gabala, krvnica Maribora. Mainz bo prvi gostil Berića in soigralce. Milanski Inter Samirja Handanovića bo igral v skupini K skupaj s praško Sparto, Southamptonom in Hapoelom Beer-Shevo, ki bo danes gostoval v Milanu. Villarreal Bojana Jokića, slovenskega reprezentanta ni na seznamu za to tekmovanje, bo tekmoval v skupini L, v njej bodo še Steaua, Zürich in Osmanlispor. Španci bodo najprej igrali v Švici. Konyaspor Nejca Skubica pa v skupini H čakajo Šahtar Donjeck, ki bo drevi v Turčiji, Braga in Gent.

Skupinski del se bo končal 8. decembra. Prvo in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v šestnajstino finala, ki bo 16. in 23. februarja. Sledili bodo še osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale, ki bo 24. maja v švedski Solni.

Feyenoord - Manchester United
Feyenoord - Manchester United FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
15. 09. 2016 08.51
A se niste spomnili da bi prenasali katero tekmo ko igrajo v klubih Slovenci
BayernGomez
15. 09. 2016 15.35
ne morajo pridobiti več klikov in ogledov