Liga Evropa

Van Gaal po novem porazu znova na udaru navijačev, ki takoj želijo Mourinha

Herning, 19. 02. 2016 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Midtjyelland je na tekmi Lige Evropa presenetil dvajsetkratnega angleškega prvaka Manchester United. Na stratega rdečih vragov Louisa van Gaala se je po tekmi vsul nov plaz kritik. Na družabnem omrežju Twitter so navijači zahtevali takojšen prihod Joseja Mourinha.

Danski nogometni 'palček', ki domuje v mestecu Herning je včeraj presenetil nogometnega velikana Manchester United, ki pa je vse od odhoda Sira Alexa Fergusona le bleda senca svoje nekdanje veličine. Danski klub, ki je v lanski sezoni prvič v svoji zgodovini dvignil naslov državnih prvakov je bil ustanovljen šele leta 1999. Izredno zanimiv je način delovanja kluba. Okrepitve si namreč izbirajo zgolj po statističnih podatkih nogometaša in ne skozi klasični sistem preko oglednikov.

Rezultati dokazujejo, da njihov sistem deluje. Po osvojitvi naslova državnih prvakov jim odlično kaže tudi na evropskih zelenicah. Skalp anglškega velikana, ki domuje na stadionu Old Trafford je bil še pred leti znanstvena fantastika, včeraj pa je postal realnost. Midtjyelland je namreč slavil z rezultatom 2:1 (44. Sisto, 77. Onuachu; 37. Depay) V pravljičnem večeru Dancev pa niso nič kaj uživali v gostujočem taboru. Rezultatska kriza se je namreč še poglobila, navijači pa izgubljajo potrpljenje. Odrešitelja Joseja Mourinha si želijo videti na klopi še v tej sezoni.

Van Gaalu pri Unitedu nikakor ne steče.
Van Gaalu pri Unitedu nikakor ne steče. FOTO: AP

Louis van Gaal je po tekmi že strnil svoje misli ob nepričakovanem porazu: "Doživeli smo Murphyjev zakon. Veliko stvari se dogaja v glavah nogometašev in v prvih petnajstih minutah smo na igrišču izgledali katastrofalno. V drugem polčasu smo zaigrali bolje, vendar so igralci v dvoboje odhajali premehko. Nasprotniku ne bi smeli dovoliti drugega zadetka, mi pa smo imeli priložnost, ki bi jo morali izkoristiti."

Lahko Mourinho spravi v red rdeče vrage?
Lahko Mourinho spravi v red rdeče vrage? FOTO: AP

Navijači na Twitterju niso enakega mnenja. Na klopi si želijo Mourinha in to takoj, zapisali so, da sploh ni potrebno, da se van Gaal vrne z moštvom v Manchester.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcb007
19. 02. 2016 11.31
-4
Ha ha Mourinha pa sploh ne bo k UTD..... Ka novinarji, uboge navijače UTD zavajajo...... fix...
The-red-devil
19. 02. 2016 10.40
+4
asap menjava trenerja. LVG make David Moyes looks like Pep Guardiola :))))
Erik432
19. 02. 2016 09.59
+8
"Mitdyelland si okrepitve izbira zgolj po statističnih podatkih nogometaša in ne skozi klasičen sistem preko oglednikov." ... ta sistem bi naj prakticirali tudi Liverpoolovi lastniki, ki so idejo prinesli iz ameriške baseball lige, kjer so lastniki ekipe Boston Red Socks. Poglejte si film Moneyball, ki temelji na resnični zgodbi.