Liga Evropa

Rdečim vragom se obeta peklenski uvod v Ligo Evropa, pri Feyenoordu skrbi zaradi navijačev

Rotterdam, Manchester, 07. 09. 2016 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še dober teden nas loči od prvih tekem v novi sezoni Lige Evropa. Na Kanalu A in VOYO se bosta v četrtek ob 18.45 pomerila Feyenoord in angleški velikan Manchester United, že zdaj pa se pojavljajo resne skrbi glede (varne) organizacije evropskega spektakla na mitskem stadionu De Kuip.

Feyenoordovi navijači so vedno zelo glasni,
Feyenoordovi navijači so vedno zelo glasni, FOTO: Reuters

Navijači Feyenoorda so se v zadnjih sezonah zapletali v številne ekscese po Evropi, pred gostovanjem Manchester Uniteda na rotterdamskem stadionu De Kuip pa želijo pri nizozemskem klubu storiti vse, kar je v njihovi moči, da ne bi prišlo do novih izgredov. Evropska nogometna zveza (Uefa) je namreč 14-kratnim nizozemskim prvakom izrekla zadnje opozorilo pred hujšimi sankcijami, zato bo obisk na četrtkovi tekmi (prenos na Kanalu A in VOYO) močno okrnjen. Navijači Manchester Uniteda so se razočarani odzvali na informacije, da bo za gostovanje v bližnji soseščini na voljo bore malo stopnic. V skupini A bosta Unitedu družbo sicer delala tudi turški Fenerbahče in ukrajinska Zorja Luhansk. Dnevnik The Times je glede števila vstopnic, ki bodo na voljo, poročal, da bo za navijače Uniteda na voljo vsega 1.400 vstopnic. Stadion De Kuip, prizorišče finala evropskega prvenstva leta 2000, sicer sprejme 52.000 ljudi.

Razlog za nizke številke je poteza nizozemskega kluba, ki bo skorajda prepolovil kapaciteto stadiona ob gostovanju Uniteda, vse za to, da bi se izognil novim navijaškim ekscesom. Društvo navijačev Manchester Uniteda (MUST) pred gostovanjem v nizozemskem pristanišču svari, da bi ta poteza lahko privedla le do še večjega tveganja. "MUST in naši gostujoči navijači so resnično razočarani zaradi zmanjšanega števila vstopnic za navijače Uniteda. Ne razumemo, zakaj bi morale na naše navijače vplivati skrbi policije zaradi obnašanja domačih navijačev, zaradi česar so se odločili zmanjšati kapaciteto za tekmo," pravijo pri MUST. "Izpostavili smo tudi dejstvo, da bi zmanjševanje gostujočega sektorja za tako dostopno tekmo lahko imelo nasprotni učinek in morda celo povečalo varnostno tveganje, če bi navijači Uniteda brez vstopnic blizu stadiona poskušali priti do dragocenega koščka papirja."

Novi trener Uniteda Jose Mourinho se bo v Ligi Evropa preizkusil prvič v karieri, ko je še vodil Porto je leta 2003 osvojil "stari" pokal Uefa in nato v njem ni več sodeloval kot trener Chelseaja, Internazionaleja oziroma Real Madrida. Vprašanje je, s kakšnim moštvom bo Mourinho nastopal v za angleške klube velikokrat nepotrebnem tekmovanju, v katerem ne bo računal na izkušenega nemškega vezista Bastiana Schweinsteigerja, ki ni prijavljen. Na seznamu so vse odmevne poletne okrepitve, tudi švedski napadalec Zlatan Ibrahimović in francoski vezist Paul Pogba, kakšno minuto si lahko obetata tudi najstnika Timothy Fosu-Mensah in Axel Tuanzebe, ki ju je Mourinho uvrstil na spisek.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.