Liga Evropa

VIDEO: Bayer tudi brez Kampla s pomembno zmago iz Lizbone

Lizbona, 18. 02. 2016 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sporting iz Lizbone je na prvi tekmi šestnajstine finala Lige Evropa gostil nemški Bayer iz Leverkusna. Lekarnarjem tokrat ni mogel pomagati kaznovani slovenski reprezentant Kevin Kampl, a se Bayer iz Portugalske vrača s pomembno zmago (0:1).

Na stadionu Jose Alvalade sta se pomerila domači Sporting in nemški Bayer iz Leverkusna. Gostitelji so v izvrstni formi v domačem prvenstvu, so še neporaženi in so na 22 tekmah dosegli kar 47 golov, od tega udarni napadalec moštva Islam Slimani kar 22. Trener Sportinga je Jorge Jesus, bil je tudi nekdanji nogometaš zeleno-belih, pa se ni mogel veseliti po prvi tekmi šestnajstine finala Lige Evropa. Gostje so zmagali z 0:1, edini gol so dosegli že v prvem polčasu.

Začetni postavi:Sporting Lizbona: Patricio; Joao, Coates, Semedo, Jefferson; Mario, William, Aquilani, Mane; Ruiz, Teo.Bayer Leverkusen: Leno; Jenvaj, Tah, Toprak, Wendell; Bellarabi, Kramer, Calhanoglu, Mehmedi; Kiessling, Brandt.

Bayer se je v Ligo Evropa uvrstil po izpadu iz Lige prvakov, trener Roger Schmidt pa na tej prvi tekmi šestnajstine finala ni mogel računati na nekaj ključnih igralcev, kapetana Larsa Benderja, Javierja Hernandeza in Kevina Kampla. Slovenski reprezentant ni igral zaradi kazni (kartonov), a se je tekma razpletla po nemških željah.

Karim Bellarabi je dosegel vodilni gol za Bayer.
Karim Bellarabi je dosegel vodilni gol za Bayer. FOTO: AP

Gostitelji so sicer v uvodnih minutah hitro prevzeli pobudo, vendar je Bayer že po nekaj minutah vzpostavil ravnovesje v igri in do sredine polčasa izrazitih priložnosti ni bilo ne na eni, ne na drugi strani. Nato pa je po lepi podaji hrvaškega nogometaša Tina Jedvaja gol v 26. minuti dosegel Karim Bellarabi. To je bil edini gol v prvem polčasu, oba vratarja pa nista imela veliko dela, na vsaki strani je le en strel zletel v okvir gola. Na klopi Sportinga je bil kot rezervni vratar Slovenec Ažbe Jug. V posesti žoge so bili v prednosti gostitelji (56:44 v odstotkih), a niso bili pretirano nevarni v zaključkih akcij.

Uvodni dvoboj Sportinga in Bayerja v šestnajstini finala Lige Evropa.
Uvodni dvoboj Sportinga in Bayerja v šestnajstini finala Lige Evropa. FOTO: AP
Drugi polčas vsaj na začetku ni prinesel velikih sprememb v igri, je pa Bayer prevzel pobudo in v 58. minuti so imeli gostje priložnost za povišanje izida. V 58. minuti je Admir Mehmedi streljal iz neposredne bližine, a je bil vratar Rui Patricio na pravem mestu. Trener Sportinga Jesus je moral nekaj spremeniti in je v 62. minuti v igro poslal Adriena Silvo in prvega strelca ekipe Slimanija, oba sta tekmo začela na klopi za rezerviste.

Ko je Jesus opravil še tretjo menjavo v 73. minuti (v igro je vstopil Ewerton), je le minuto kasneje branilec Sportinga Ruben Semedo dobil drugi rumeni karton in je moral z igrišča. Portugalci so se znašli v težkem položaju, zaostajali so za gol in tekmo so morali zaključiti le z deseterico. Lekarnarji so do konca prevladovali, prvo priložnosti po rdečem kartonu Semede je imel Mehdemi že v 77. minuti, a se je izkazal Patricio. V 88. minuti je Bellarabi zadel vratnico in to je bil zadnji nevarni poizkus na tekmi. Bayer si je pred povratno tekmo v Leverkusnu zagotovil pomembno prednost z zmago v Lizboni.

Sporting Lizbona : Bayer Leverkusen
Sporting Lizbona : Bayer Leverkusen FOTO:

Izid:
Sporting Lizbona - Bayer Leverkusen 0:1 (0:1)
Bellarabi (26.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Valencia se je ocitno zbudila..5:0 v 36min:)
-1
Santi Mina kar navdusuje..morda se bo kaj z njega...