Nogomet

Wisla tudi z malce sreče v šestnajstino finala

Ljubljana, 14. 12. 2011 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tekmah 6. kroga evropske nogometne lige je znanih že 20 udeležencev šestnajstine finala. Med njimi sta tudi Wisla iz Krakova, pri kateri igra slovenski reprezentant Andraž Kirm in ki si je nadaljevanje priigrala prav v izdihljajih tekme, ter moskovska Lokomotiva Branka Ilića.

Wisla
Wisla FOTO: Reuters

Moskovska Lokomotiva in Anderlecht sta si v skupini L napredovanje priigrala že pred zadnjim krogom. Danes sta se pomerila med sabo, Belgijci pa so zmagali s 5:3. Branko Ilić je za Moskovčane odigral celo tekmo. V skupini J je bil pred tem krogom v šestnajstini finala že Schalke, vsi trije drugi klubi pa so imeli možnost za drugo mesto. Nemci so danes s 3:0 slavili pri Maccabiju iz Haife, drugo mesto pa je osvojila Steaua po domači zmagi nad AEK Larnako (3:1).

V skupini K se je razpletlo po željah Twenteja, ki si je že prej zagotovil prvo mesto, danes pa sta svojo priložnost za nadaljevanje evropske poti iskala Fulham in Wisla. Srečnejši so bili Poljaki, za katere je Andraž Kirm v igro vstopil v 89. minuti. Wisla je doma premagala Twente z 2:1, ob tem pa čakala novice iz Londona, kjer je bil Fulham ob izidu 2:1 vse do tretje minute sodniškega dodatka v 1/16 finala. Nato pa je Odensejev nogometaš Djiby Fall z glavo izid izenačil in evropsko popotovanje podaljšal Poljakom.

Pred zadnjim krogom je "visel" Lazio, ki pa je z zmago z 2:0 proti Sportingu iz Lizbone le osvojil drugo mesto v skupini D in se tako skupaj s Portugalci uvrstil v nadaljevanje. Libor Kozak in Giuseppe Sculli sta bila strelca za Italijane. V skupini F je brez napredovanja ostal novinec med "bogatimi" Paris St. Germain. Čeprav je zmagal proti vodilnemu Athleticu Bilbau s 4:2, mu to ni zadostovalo, saj je zmagal tudi Salzburg v gosteh pri Slovanu iz Bratislave (3:2).

V skupini E je Stoke izgubil prvo tekmo – z 1:3 je klonil na gostovanju proti Bešiktašu –, a se skupaj s Turki prebil med 32 najboljših. Brez nadaljevanja sta tako ostala Dinamo Kijev in že prej odpisani Maccabi Tel Aviv, ki sta igrala 3:3. Ukrajinci so od 56. minute igrali kar z dvema igralcema manj.

V šestnajstini finala so tako Sporting Lizbona, Lazio, Bešiktaš, Stoke City, Athletic Bilbao, Salzburg, Schalke, Twente Enschede, Anderlecht, Lokomotiva Moskva, Paok Solun, Standard Liege, Hannover, PSV Eindhoven, Legia Varšava, Metalist Harkov, Braga, Atletico Madrid, Steaua in Wisla.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ceda
14. 12. 2011 23.32
-4
FORZA S.S. LAZIO
kadet94
15. 12. 2011 19.13
+1
mislim dajte folk.. zato ker ne navijate za lazio mu talate minuse ker lepo kulturno brez žaljenje drugih klubov izreka podporo svojemu.. kam smo prišli?..