Nogomet

Lewandowski brez dlake na jeziku: Za obstoj v evropskem vrhu potrebujemo 'svežo kri'

München, 08. 11. 2017 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od nosilcev igre münchenskega Bayerna, napadalec Robert Lewandowski, je v obširnem intervjuju za ugledno tiskovno agencijo Reuters izpostavil nekaj perečih zadev, ki se tičejo aktualnega stanja v vrstah bavarskega velikana. Med drugim je izrazil zadovoljstvo ob vrnitvi prekaljenega stratega Juppa Heynckesa, a v isti sapi dodal, da bo za obstoj v evropskem vrhu Bayern nujno potreboval 'svežo kri'.

"Vodstvo Bayerna se mora zavedati, da ne sme zaspati na lovorikah. Naša prevlada v bundesligi v zadnjih sezonah nas ne sme zavesti, saj konkurenca ne počiva. Videli ste, kako slabo smo startali v novo sezono, ko sta bila pred nami tako Leipzig kot Borussija Dortmund," je uvodoma v obširnem intervjuju za ugledno tiskovno agencijo Reuters dejal eden od zvezdnikov bavarskega ponosa Robert Lewandowski.

Devetindvajsetletni, odlični napadalec, ki je bil najboljši strelec zadnjih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji, kjer bo nastopil v dresu poljske reprezentance, meni, da bo za obstoj v evropskem klubskem vrhu v naslednjih sezonah Bayern potreboval 'svežo kri'. "Ne gre si zatiskati oči pred resnico. Dejstvo je, da še vedno razpolagamo z vrhunskimi nogometaši, toda večina nosilcev igre je že doseglo svoj vrhunec kariere. To so sicer še vedno izjemni igralci, a leta nikomur ne prizanašajo. Prepričan sem, da bi ob močnejši konkurenci znotraj moštva, že v letošnji sezoni lahko enakovredno konkurirali za osvojitev naslova v ligi prvakov," brez dlake na jeziku meni Lewandowski, ki tudi sam ne beži od svojega deleža odgovornosti.

Eden od nosilcev igre münchenskega Bayerna Robert Lewandowski je prepričan, da bi moralo vodstvo kluba razmisliti o novih okrepitvah, v kolikor želi obdržati bavarski ponos v vrhu evropskega klubskega nogometa.
Eden od nosilcev igre münchenskega Bayerna Robert Lewandowski je prepričan, da bi moralo vodstvo kluba razmisliti o novih okrepitvah, v kolikor želi obdržati bavarski ponos v vrhu evropskega klubskega nogometa. FOTO: AP

Utrujenost nosilcev igre je terjala visok davek

"Hvala bogu, da smo se vrnili v vrh bundeslige, kjer nam je ne nazadnje tudi mesto. Tudi sam sem odigral precej slabše na začetku sezone, saj sem v nekem trenutku začutil veliko utrujenost. Če bi vsak od nosilcev igre imel ustrezno zamenjavo, bi že avgusta delovali neprimerno bolje in močneje. Tudi poškodbe nas niso obšle, mene je zagrabilo v stegenski mišici, tudi Arjen Robben se ubada s poškodbo noge, pa Franck Ribery ... Verjamem pa, da bomo v nadaljevanju še močnejši," odličnega poljskega napadalca optimizem ne zapušča in ga obenem veseli izjemen napredek nadarjenega 22-letnega Josha Kimmicha

"Josh se je od izvrstnega nogometaša zvezne vrste prelevil v izjemnega desnega bočnega branilca, kar je dokaz, da imamo v naših mlajših selekcijah odlične talente. Le ustrezno priložnost za dokazovanje morajo dobiti tudi v članskem moštvu. Po upokojitvi legendarnega kapetana Philippa Lahma so nam Josheve odlične igre vlile dodatno samozavest in zaupanje v obrambno vrsto. Ko se bomo še ustrezno okrepili na položajih, kjer je to že sedaj nujno potrebno, sem prepričan, da bo Bayern še dolgo krojil evropski klubski vrh," je zaključil kapetan poljske nogometne izbrane vrste na začasnem delu v Münchnu.

   

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
08. 11. 2017 12.13
-8
tiho naj bo, da ne bo prvi odletel.....
apodgraj
09. 11. 2017 08.43
+0
Če je mislil na novo svežo kri , potem mora sam čimprej dobiti transfuzijo.
matej1111
08. 11. 2017 10.02
+10
Kimmich pa res igra na tej poziciji vrhunsko. Mirno, kot da je star najmanj 30.
PIERREBRICE
08. 11. 2017 09.42
+10
Nestrpno čakam na spomladanski del lige prvakov. Bayern tako v dobrem, kot v slabem. Mia san mia