Liga prvakov

Galaktiki po prejeti kazni 'hitijo' v zimskem prestopnem roku: Lewandowski na vrhu liste želja

München, 14. 01. 2016 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski, naj bi bil, po trenerju Pepu Guardioli naslednji, ki bo zapustil vrste nemškega serijskega prvaka. Ni skrivnost, da se Poljak ne rad zadrži dolgo v enem klubu. Sedaj se je pojavil na vrhu liste želja novega stratega madridskega Reala, Zinedina Zidana.

Robert Lewandowski je v letošnji sezoni zopet v fantastični formi in je eden najbolj vročih napadalcev na svetu.
Robert Lewandowski je v letošnji sezoni zopet v fantastični formi in je eden najbolj vročih napadalcev na svetu. FOTO: Reuters
Pred bavarskim nogometnim velikanom iz Münchna je očitno obdobje velikih kadrovskih sprememb. Potem, ko je decembra postal jasno, da jih bo po treh letih zapustil prvi mož stroke Pep Guardiola, se zdaj pojavljajo govorice, da naj bi klub želel zapustiti tudi njihov stroj za doseganje zadetkov, Robert Lewandowski. Ni skrivnost, da se odlični Poljak ne rad pretirano dolgo zadržuje v enem klubu. Pri Bavarcih je sedaj drugo sezono in naj bi že razmišljal o selitvi drugam, čeprav ga pogodba z nemškimi prvaki veže vse do poletja 2019. Napadalec, ki je v letošnji sezoni na 26-ih obračunih v vseh tekmovanjih zabil 25 golov, naj bi bil na vrhu liste želje madridskega Reala in njihovega novega trenerja, Zinedina Zidana. Odkupna klavzula, katero morajo klubi plačati, če želijo v svoje vrste zvabiti 'Lewagol', naj bi znašala vrtoglavih 93. milijonov evrov. Tudi Lewandowski si želi zaigrati zgolj za Real iz Madrida, saj mu je največja želja v nogometni karieri zaigrati na el classicu proti Barceloni. Ko so go novinarji spraševali o morebitnem prestopu v Real je dejal, "ne morem ničesar komentirat, situacija je daleč od enostavne". Zanimivo, da so se govorice začele stopnjevati takoj po temu, ko so Realu izrekli kazen, da v klubu naslednja dva prestopna roka ne smejo registrirati novih igralcev. Pomeni to, da se lahko Lewandowski preseli v Real še ta mesec, ko je odprt prestopni rok in še kazen ni v veljavi? Potrebno je še omeniti, da je Carlo Ancelotti, ki bo Bayern prevzel po odhodu Guardiole, velik ljubitelj poljskega napadalca. Italijan naj bi celo pred podpisom pogodbe Bavarcem postavil ultimat, da bo podpisal samo pod pogojem, da ne prodajo 27-letnega napadalca.

Bo Zinedine Zidane kmalu na treningih spremljal Roberta Lewandowskega?
Bo Zinedine Zidane kmalu na treningih spremljal Roberta Lewandowskega? FOTO: AP

Pride Higuain?
Kljub besedam Ancelottija so Bavarci na odhod Lewandowskega očitno že pripravljeni, saj naj bi že identificirali menjavo. Po besedah predsednika kluba Karla-Heinza Rummeniggeja, naj bi ta zamenjava bil odlični napadalec Napolija Gonzalo Higuain, katerega odkupna klavzula naj bi znašal približno toliko, kot od Poljaka. "Gonzalo je odličen igralec. Bayernu je omenjeni igralec zelo všeč, a ga moj dobri prijatelj Aurelio De Laurentis nikakor ne želi prodati," je dodal Rummenigge.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
16. 01. 2016 09.56
+0
real bi naymarja heheheh za katerega so sami govorili koliko je slabši od bale-ja na začetku in govorili za koliko bi naj prišel v barcelono ga dali na sodišče in vse tiho ostalo...če bo on šel kdaj v real pol bo sred poletja sneg..hahaha sam je spoznal na svoji koži kaj je madrid..
Trend01
16. 01. 2016 10.38
-1
Kaj to pišeš?. Ne Real, ampak Perez. Vidiš, ko ne poznaš zadev. Kmalu bodo volitve za predsednika Reala. Zato mora nekaj hudo močnega, atraktivnega pripeljati. Žal. Misli, da se bo tako odkupil Sociosom. Ne verjamem, da mu bodo šli spet na limance. Je pa tudi res kdo lahko sploh kandidira. Si je statut lepo po lastni meri naredil. A vseeno dvomim, da bo šlo skozi. Že zaradi prepovedi bi moral leteti iz kluba in kazensko odgovarjati.
Felipao
16. 01. 2016 12.06
Na koncu mu bo uspelo, ker si je z zvenečimi okrepitvami še vedno na koncu kupil mir v hiši.
Trend01
16. 01. 2016 12.15
-1
Močno upam, da mu tokrat ne bo uspelo. Bolj je problem kdo sploh lahko kandidira: mora biti član Reala 20 let in na TRRu mora imeti 57 M evrov (ki jih "lahko pogreša")! V bližnji prihodnosti vidim na tem mestu Zidana. Če bo vsaj nekaj osvojil z ekipo v naslednjem letu ali dveh. Denar ima, član je, podporo Sociosov bo zanesljivo dobil. Le en problem ima - ni politik ali gospodarstvenik. To je za mene sicer pozitivno, saj pameten človek zaposli pametnejše ljudi okoli sebe. Dokler jih lahko kontrolira. Karizmo ima. Za začetek naj bo.... Saj veš kaj pravijo o 100 mrtvih pravnikih na dnu morja? Dober začetek.
mmmmmmmnnnnnnmmm
16. 01. 2016 15.08
perez je real kdo pa drugi..al misliš da so igralci real...on je glavni in še bo..tud pogba je napisal prej bo barcelona al pa psg kot pa real..real bo samo za astronomsko ceno osatli ga dobijo ceneje..real ima samo eno stvar to je so sodniki ne vsi kar nekaj pa..
Trend01
16. 01. 2016 15.53
+0
Tičen sovražnik Reala. Brez besed. Sem vseeno mislil, da boš kaj povedal... Škoda.
mmmmmmmnnnnnnmmm
16. 01. 2016 20.47
+0
malo preberi kaj se piše za pogbaya ..pa nea samo slike od ronaldeja gledaj
Trend01
17. 01. 2016 13.51
Trend01
15. 01. 2016 18.16
-3
Off: madridski internetni "cajtng" El Confidencial trdi, da se je Perez naveličal Cristiana Ronalda zaradi nespoštovanja Beniteza, zaradi nekaterih intervjujev, zaradi groženj z odhodom ter - v veselje "kardinala" in ostalih :-) - zaradi obiskov Badra v Maroku...."Pustimo" zdaj nogometne predstave. Namesto njega naj bi želel v Realu kar Neymarja. Zdaj pa se postavlja vprašanje (in ni provokacija): ali je Ney toliko "hvaležen" Barci, da bo tam brezpogojno ostal ali mislite, da se je pripravljen prodati? Odkupna klavzula je namreč "le" 200 milijonov evrov (glede FFP - ta znesek se porazdeli na čas, ko je fant v klubu). Kako bi reagiral (predvsem pohlepni oče), če mu Perez ponudi plačo, ki jo ima trenutno Ronaldo? Dejstvo je, da mimo Messija v boju za Ballon d'Or še lep čas ne bo prišel. Bi poba zagrabil ali se le zahvalil? Zadeva naj bi se zgodila poleti. Pustimo zdaj "ban" za Real. Vprašanje kdaj bo dejansko prepoved začela veljati. Pritožbe itd.
kameltrajbar
15. 01. 2016 18.15
+0
lewandovski bo poleti v arsenalu..že zmenen...)
Trend01
15. 01. 2016 18.16
-1
Si dodal tisti evro ali dva, ki sta manjkala.... :-)
encylolek10
16. 01. 2016 08.08
trend01 za laportto pa stonesa je barca dalec pred realom, kajti za stonesa bodo placali malo vec kot odkupno klavzula 43,5mil za laporto pa 33 mil tk da real nima sanse pr teh dveh igralcih
Trend01
16. 01. 2016 09.53
+0
Tudi prav. Zato je pa tržnica. Dokler ni v "hlevu" pripet, je vse možno.
kameltrajbar
16. 01. 2016 12.35
.....zdele v zimskem roku ni igralcev..pol je pa real tko 2x aut...:))))...
Trend01
15. 01. 2016 14.49
+0
Kaj prepoved »dela« Realu? Poglejmo. Napadalci na čakanju: Vázquez (24,RW), Jesé (22, LW), Díaz (22, CF), Mayoral (18, CF), Narváez (20, CF), zvezni (vezni) igralci: Isco (23, AM), Medran (20, CM), Asensio (19, AM), Ödegaard (17, AM), Llorente M. (20, CM), Zidan E. (20, AM), obrambni igralci: Vallejo (19, CB). In še mlajši prvokategorniki: Varane (22), Carvajal (24), Casemiro (23), James (24), Bale, Kroos (26, v top letih). No, tudi Mascarell (22, DM) čaka zadaj in krepi znanje v »kakon futru« Gijonu, a ga je težko oceniti ravno zaradi tega. Slab nikakor ni. Upam, močno upam in si želim, da ne gredo v kakšne ekstra dodatne nakupe. Ajd, morda počasi menjave za Ronalda, »kontroverznega« Benzemaja, morda Modrića v kolikor spet kakšno poškodbo dobi, a zanesljivo menjava za Pepeja ter počasi za Ramosa. Tudi Kroos igra na "slow motionu". Močno upam, da bo Zizou imel »orehe« in počasi začel uvajati mladino. Znajo, fantje znajo igrati. Kot kaže bi vsa »mularija« rada v sredini igrala. A bodo igrali 3-5-2? To je sicer atraktivna postavitev, a hudo, hudo nevarna za kontre. Po mojem mnenju bi dejansko potrebovali CBja (Stones, Laporte...), LBja (Rodriguez, Baines...) ter klasično špico (Lewandowski, Aguëro, Kane, Aubameyang, Lukaku). Za »naslednika« Ronalda pa morda Hazard, Sánchez, Reus... Še raje bi videl, da domači fantje začnejo razturati. Bo še bolje. Ostalo je pošlihtano. No, vsaj takšno je moje mnenje. A za dober začetek - naj spodijo Pereza.
Primož Roži? 1
15. 01. 2016 16.24
+5
če pride Lewa se poslovi een od RBB,se pravi Benzema odpade,padli bodo pa tudi zadetki za Ronalda,kar pa shizofreničnemu samovšečnežu nikakor ni povolji,da pride Lewa!
CURVANORD Zanetti
15. 01. 2016 16.26
+2
vse lepo in prav da igrajo mladi domači,a ti tudi rabijo svoj čas ,pri realu pa tega ni
Trend01
15. 01. 2016 16.32
-1
Nič hudega. če bo manj zadetkov Ronalda, se bo pač prej poslovil. "Ali sodeluj ali se poslovi". V kolikor bo ostal še 2 leti, bo še slabše. @Curvanord - ja, žal. Večna rak rana Reala. Zidan ima lepo možnost da to spremeni. P.s. - sem pa..... Agüero je seveda pravilno.
CURVANORD Zanetti
15. 01. 2016 20.36
Hm sam ves da je Ronaldo v preteklosti imel krize a vedno se je vrnil in dosegel se vecje stevilo golov,jaz ga ne bi kar tako odpisal,glava ni na mestu,a ce kaj se bo priganjal do onemoglosti lahko da se mu ze nasljedno tekmo odpre in da bo do konca prvenstva v formi,
Trend01
15. 01. 2016 21.06
-1
Vse je možno. Sam bi rad videl, da fant zabije tistih 30-35 ali 40, tudi 50 golov. A vendar naj več sodeluje. V statistiki sicer ima dosti asistenc, a so v veliki večini nastale, ker mu je zmanjkalo potez in je moral žogo oddati. Redko išče asistenco. A, ko jo, zna lepo podati. Večkrat videno in dokazano. Skratka, če bo glavo spustil in poslušal trenerja ter več odigraval s soigralci in manj sam gol iskal, bo posledično žoga hitreje krožila in bo zato tudi sam več golov dosegel. To mu treba v glavo vcepit! Pa "tap-in" gol gor ali dol. Ti so najboljši proti vratarjem kova Oblak, Bravo, Kameni, Courtois, De Gea in podobni. Tu ni obrambe. Potem pa se lahko hecajo, ko nekaterim obramba razpade. Če bo te zadeve popravil, se začel obnašati športniku tega kalibra primerno, lahko zaradi mene igra v Realu še "10" let. ČE. Saj smo vsi nekoč nekaj igrali. In vedno smo se veselili vsakega gola v nasprotni mreži. Vedno. Za vsakega. Ta duh, ta moštveni duh mu trenutno manjka. No, vsaj zadnji dve leti, morda tri. Prej ga je pa itak Mourinho forsiral in celotno igro prilagodil njemu. Tu je bil začetek napak, ki so nato sledile ena drugi. Veš, počasi se ga bodo soigralci naveličali in ga namenoma zanemarjali pri asistencah. Odnos, odnos in še enkrat - odnos. Do nogometa, soigralcev, nasprotnikov.
Hammurabi
15. 01. 2016 14.42
+8
Padec royala se je začel, ko so načevljali Oezila in Di Mario. Oba sta sedaj prva asistenta svojih lig, medtem, ko so v klub pripeljali hit poletja Đejmsa in nesposobnega Kovačića. Steklenonogi Modrić je več na bolniški kot v igri, Isco na izhodnih vratih, Kroos ni pokazal ničesar - skratka - Flokijeva trgovalna politika se je izkazala za katastrofo. Zato je prepoved trgovanja lahko samo pozitivna za royal....
alien8potnik
15. 01. 2016 13.33
+0
naj se raje morata vrne. plus benz. čisto okej. lewa je super, a nke panike ni. tudi brez njega smo močni.
Trend01
15. 01. 2016 15.04
-2
Benzema rabi nekoga zadaj. Da se počuti ogroženega. A jaz bi se vseeno od njega poslovil. Preveč afer je okoli njega. Morata je pa lani odigral dve dobri tekmi. Obe proti Realu. Letos ga pa Mandžukić okoli vrti. Ni, Morata ni iz pravega testa za "strikerja". Je pa eden redkih CHjev, ki znajo lepo asistirati. To pa kapo dol.
Trend01
15. 01. 2016 15.40
Pardon. Benz je seveda eden izmed redkih CFjev z asistencami. Napačno napisano.
Primož Roži? 1
15. 01. 2016 16.27
+6
prvo naj se odkrižajo Ronalda,takrat,ko se ga bojo,bo real spet v vrhu
Uporabnik1110355
15. 01. 2016 12.25
+3
Mu ne pomagata tudi Muhamad Ali in Pele skupaj. Že stokrat dokazano da denar ni vse pa še kar trošijo pare.
MeaCulpa
15. 01. 2016 10.41
+3
Hehe lahk kr pozabijo. Sredi sezone ne bo šel nikamor.
VaSi4658
15. 01. 2016 08.59
+4
Hahhahhahahhahaha pa tok se smejali pa pluvali barco o nečednih poslih.
modelx
15. 01. 2016 09.36
+3
kot tat, ki teče iz zlatarne in nad mimoidočega tuli: glejte lopova, ujemite ga.
blazter
15. 01. 2016 08.32
+2
Branilca, napadalca, vezista, pa CR naj se pošlihta al pa prodat..... Ni druge, na žalost.
Primož Roži? 1
15. 01. 2016 16.28
+2
se strinjam,Ronaldo ni za Real vizija,prej pokop
POVEMRESNICO
14. 01. 2016 21.40
+18
Upam da ostane pri Bayernu. Klasa, res.
FAUSTOS1
14. 01. 2016 21.15
+15
real je to že večkrat storil-kupil vse najboljše napadalce pa ni dosegel ciljev-kajti obstaja barca in igralci ki jih ne more kupiti
kameltrajbar
14. 01. 2016 20.46
+30
..bi reku..da bo v realu 5 pred 12 spet fax škripnu...:))
Trend01
14. 01. 2016 20.58
+5
User513426
14. 01. 2016 21.25
+5
Trend01
14. 01. 2016 21.41
Primož Roži? 1
15. 01. 2016 16.30
upam,da odide v real,če gre bo konec ere Ronalda in njegovih neumnosti
harmo1
14. 01. 2016 20.44
+26
Lewandowski bi prišel do izraza samo takrat,ko se nebi vrtelo vse okrog Ronalda.Lp
alien8potnik
15. 01. 2016 13.35
+1
saj, zato je bolje, da se pri realu ali barci ne prikaže. imamo svoje zvezde.
BayernGomez
14. 01. 2016 20.42
+6
upam da je rummenigge vsaj toliko pameten da ne proda lewangoalskega in kupi hloda higuaina to bi bila največja napaka bayerna
Iniesta
14. 01. 2016 21.30
-5
Lewandovskega bajern ne bo mogel zadrzati ...
Iniesta
14. 01. 2016 21.31
-5
BayernGomez
14. 01. 2016 21.39
+11
Lewandowskega lahko zaddžijo kot je rummenigge povedal ko je united poslal ponudbo za müllerja 90 milijonov evrov je da nekateri igralci nimajo cene in upam da se to zgodi tudi pri lewandowskem. Higuain je pa hlod. Na pomembnih tekmah ni bil nikoli koristen večinoma je v slabi formi včasih pa končno pride v boljšo formo tako da ne rabimo takih igralcev.
CURVANORD Zanetti
14. 01. 2016 20.36
+1
No to pa je presenecenje vsaj zame
realmadrid 1
14. 01. 2016 20.36
+2
Lewangoalski!! Nimam nic proti tem nakupu.
ZelenGrm
14. 01. 2016 20.37
+3
realmadrid 1
14. 01. 2016 20.35
-2
Lewangoalski!! Nimam nic proti tem nakupu.
BayernGomez
14. 01. 2016 20.33
+10
lewandowski naj ostane v bayernu higuain pa v napoliju nočem tega hloda gledat nwm kaj vidi na njem rummenigge higuain je hlod
Symbolic
14. 01. 2016 20.17
+11
Hmmmm... "kupujemo", "kupujemo"... Kdo pa bo odstopil svoje sedanjo mesto? Pa ne morejo vsi naenkrat igrat, samo 11 + trije s klopi... Mogoče se držijo tiste: "Od viška glava ne boli"... Ali pa: "Bolje, da pokupimo smetano mi, kot naši nasprotniki"...
Trend01
14. 01. 2016 20.24
+7
Tako je delal Berlusconi v času vladavine AC Milana. Kupim zato, da nekdo drug ne bo.
fihner
15. 01. 2016 09.27
-1
Tko so delali v bivši Yugi v nogometu, rokometu, košarki skratka v vseh igrah z žogo.
modelx
15. 01. 2016 09.40
+1
vidim, da se zelo spoznaš na tedanje yu razmere. pa naštej take primere. težko jih boš našel. kvaliteta je bila zelo razpršena. zato so bile lige konkurenčne in zanimive za gledati.
Primož Roži? 1
15. 01. 2016 16.33