Nogomet

'To je era Lionela Messija', je odgovor Barcelone na Argentinčevo pogodbo

Barcelona, 07. 07. 2017 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lionel Messi ostaja v 'svoji' Barceloni vse do leta 2021. To novico so v Kataloniji ponosno razkrili v začetku tedna. Pogajanja, ki so potekala skoraj leto dni, so se sedaj končno zaključila in Messi bo na sezono bogatejši za vrtoglavih 80 milijonov evrov. Sedaj so iz vrsta katalonskega ponosa tudi razkrili, zakaj so 30-letnemu Argentinci v podpis dali tako bogato pogodbo.

Lionel Messi ostaja v Barceloni (vsaj) do leta 2021.
Lionel Messi ostaja v Barceloni (vsaj) do leta 2021. FOTO:

Lionel Messi bo v Barceloni ostal vsaj do leta 2021. To je novica, ki je v začetku tedna zaokrožila svet in dokončno utišala govorice, da je argentinski super zvezdnik na izhodnih vratih kluba, za katerega igra celotno profesionalno kariero. Po novem bo najboljši strelec v zgodovini katalonskega ponosa na teden zaslužil kar 565 tisoč evrov, plača kakršne nima pri madridskem Realu niti njegov največji rival Cristiano Ronaldo. Pri Barceloni so sedaj razkrili, zakaj so pogajanja o novi pogodbi trajala toliko časa in zakaj so svojemu prvemu zvezdniku ponudili tako bogato pogodbo. "Pogajanja so se začela pred meseci, ko sem dejal očetu Jorgeju, da se moramo skupaj usesti. Vsi vemo, da je imel prejšnje poletje Messi zelo slabo izkušnjo z davčnimi oblastmi. Pustili smo, da je minilo nekaj časa, da bi se vse skupaj umirilo. Nato sem dejal Jorgeju, da se moramo pogovoriti o podaljšanju pogodbe in on mi je dejal, da naj se pogovorim kar z njegovim sinom in ne z njim. Poklical sem Lea in ga povprašal, kako se počuti in če se je pripravljen pogovarjati o prihodnosti. Dejal mi je, da želi ostati in da naj vse ostalo uredimo z očetom" je najprej v pogovoru za Mundo Deportivo povedal predsednik Kataloncev Josep Maria Bartomeu. Mnogi strokovnjaki so bili prepričani, da Barcelona ne more Messiju ponuditi nove pogodbe, saj enostavno nima toliko sredstev na razpolago zaradi finančni pravil, ki jih je evropska nogometna zveza uvedla, ko je na čelu sedel še omadeževani Michel Platini.

Nekateri so bili celo mnenja, da se more najprej Barca znebiti nekaterih igralcev s plačilne liste, da naredijo prostor za Messijevo astronomsko pogodbo, a te govorice je Bartomeu zanikal. "Ne smemo vam razkriti, koliko Barcelono stane nova Messijeva pogodba. Ampak on je najboljši igralec na svetu in on stane toliko, kolikor stane najboljši nogometaš v zgodovini nogometa. Nihče svojemu klubu ne prinaša tega, kar Messi prinaša Barceloni. Uefa skozi finančni fair play ponuja določene smernice, ni pa postavljenih omejitev glede plač. Smo v mejah, ki so določene in lahko normalno poslujemo. Enostavno si to lahko privoščimo," je še dodan predsednik Barcelone, ki je bil v zadnjih mesecih pod velikim pritiskom s strani navijačev, ki so zahtevali naj Messi ponudi prazno pogodbo, da Argentinec sam napiše pogoje. Argentinca enostavno ljubijo v prestolnici Katalonije. 

Messi bo še naprej razveseljeval navijače Barcelone, kot je to storil na zgodovinski tekmi s PSG-jem, ko so Katalonci nadoknadili zaostanek s 4:0 v Ligi prvakov.
Messi bo še naprej razveseljeval navijače Barcelone, kot je to storil na zgodovinski tekmi s PSG-jem, ko so Katalonci nadoknadili zaostanek s 4:0 v Ligi prvakov. FOTO: Twitter

Bartomeu pa je tudi zanikal, da je najboljši strelec v zgodovini kluba ob podpisu pogodbe tudi predstavil seznam okrepitev, katere želi, da jih vodstvo kluba pripelje v vrste aktualnih pokalnih prvakov Španije. "Messi ni zaprosil za nobene specifične okrepitve. On se s soigralci pogovarja o novih igralcih šele takrat, ko so uradno predstavljeni in se spoznajo. Športni direktor Robert Fernandez je tisti, ki skrbi za okrepitve," je še trače okoli Messijeve pogodbe zanikal predsednik. "Ronaldinho je klubu prinesel tisto čarovnijo in nasmešek. Andres Iniesta je prinesel ravnotežje, Leo pa umetnost in genialnost. Ronaldinho je začel s temi spremembami, ampak tisti, ki je spremenil pogled na Barco za vse večne čase. To je era Lionela Messija," je za konec še povedal Bartomeu, ki je tako zadovoljen, da bo v prihodnji sezoni nove lovorike napadal z najboljšim nogometašem v klubski zgodovini. Barcelona je letos nekoliko zaostala za večnimi rivali iz Madrida. Real je namreč po sušnem obdobju znova postal španski prvak, za nameček pa so galaktiki še drugič zapored slavili v Ligi prvakov. Podpis Messija je torej za Barcelono največja zmaga pred začetkom nove tekmovalne sezone. 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
08. 07. 2017 22.30
+3
No najboljsi vseh casov je definitivno Pele...
nikajzadodat
09. 07. 2017 15.02
Ja vsi smo ga "videli" kako fenomenalno je igral v času SAMIH AMATERJEV oz. ga ni videl nobeden. Nakaj bednih posnetkov in na osnovi tega si lahko ustvarjajo vtis lahko samo nostalgiki črno-bele televizije. Če se sploh česa še spomnijo ;)
StarDeluxe
08. 07. 2017 15.30
+3
Daleč najboljši, daleč pred vsemi...neponovljiva legenda! King Leo Messi!!!
Kollerik
08. 07. 2017 17.59
+0
fihner
08. 07. 2017 18.04
+1
apodgraj
10. 07. 2017 18.27
+1
Primerjati Peleja z Messijem je tako, kot bi primerjal Mercedesa pred 50-leti z današnjim .
Chaparral M
08. 07. 2017 10.42
-1
In kaj imamo navadni smrtniki, da miljonov revežev ne omenjam, od takih zneskov???(razen bolanih komentarjev?)
Symbolic
08. 07. 2017 15.40
+3
+ + +! V financah se pa ne spuščam, ker nisem kompetenten... Vsak klub ima svojo finančno politiko in kvalificirane ljudi za vodenje te politike... Mi, navadni smrtniki ob temu samo nemo opazujemo kdo bo kerga "nstegnil" - vplivamo pa na to absolutno NIČ!
Symbolic
08. 07. 2017 15.53
+2
Čim dlje od financah... naj vsak dela tako kot misli, da je prav...
nikajzadodat
09. 07. 2017 15.04
Nick ti je res dober. tako da nekaj prav gotovo veš o tem...;)
brusalija
08. 07. 2017 09.48
-6
saj je messijeva era... ampak le pri barci... :-)
fihner
08. 07. 2017 17.44
+2
Čisti Staiger..............ta pa zna menjati.......
Ata_Smrk
08. 07. 2017 08.25
-15
argentinec? bi rekel prej, da arabec. s to rumeno brado. in mimo grede: najboljsi igralec je Ronaldo, da ne bo kake pomote morda... pa se nekaj da na izgled pa to.
gizmo28
08. 07. 2017 09.11
+6
boljš bit malo podoben arabcu, kot pa , da te arabec od zadaj, kot tvojo kristinco
+7
Ampak ronaldo ne igra vec..ze lep cajt..tole je definitivno era messija...
fihner
08. 07. 2017 18.03
Symbolic
09. 07. 2017 09.03
In kaj potem, če je podoben arabcu? Kermu pa si ti podoben?
kameltrajbar
07. 07. 2017 21.17
+24
..ni kj..najboljši vseh časov.....)
Johnny_J
07. 07. 2017 21.02
+19
30 lovorik v profesionalni dobi,od leta 2k5. Torej v 12 letih je povprečno osvojil 2,5 lovoriki na sezono. Naslednjič,ko ga vidite na santiago bernabeu...hail 2 the KING. Najlepše madridske ženske bi mu morale cvetje metat pod nogami,medtem,ko on hodi po rdeči preprogi. G.O.A.T. Stoichkov je nekoč izjavil:" če so zame pravili,da potrebujejo pištolo,da ne ustavijo,potem potrebujejo za Messija mitraljez." Ves strokovni svet tega športa,v en glas pravi,da je najboljši. Kot je rekel predsednik,"on je najboljši in plača je zaslužena." Aja trend,malo te je demantiral Bartomeu. Barcelona si s svojim poslovanjem,lahko privošči njegovo plačo in ne bo treba rezati glav.
Trend01
07. 07. 2017 21.26
-6
Ja, Bartomeu je poosebljenje poštenosti in transparentnosti. Je zelo znan po tem. Edini klub, ki daje v bilanco tudi prihodke od prodaje igralcev. Čudno, kajne? Kaj naj pa pove? Eh, veste kako; nimamo denarja in zato Messiju ne bomo podaljšali. In si tako nakopali gnev vseh navijačev, pristašev Barcelone. Si resen? To je bila edina stvar, ki so jo morali narediti. Plus, podpis pogodbe z Iniesto, ki prihaja sedaj. Zresni se. A ti resno misliš, da so šli v nakup Verrattija? Pa Coutinha? Še za Paulinha so ponudili smešnih 20m. In zdaj dvignili za 5m. Za Bellerína se lahko pod nosom obrišejo. Wenger je prepovedal kakršen koli stik. Enako so naredili v Santosu. Kdo od resnih igralcev bo sploh še prišel v klub? So na max. s plačami. Vsak milijonček čez pa bo padel FFP. Ali se ti ne zdi čudno, da ima plačo mnogo, mnogo manjšo kot je obljubljeno? Namreč 40m neto? 1/3 tega denarja bo dobil kot nagrade. A vseeno. 87m bruto za Messija, za Neya dobrih 25m, za "El Pistolera" cca. 22-23m... (+ nagrade) itd, itd. Je pa res, da so ravno podpisali novo pogodbo. Z egiptčansko banko!!! Barcelona je PLAČILNO najbolj zadolžen klub v top5 ligah. Pri PLAČAH (no, morda še Roma). Edini klub, ki ima 70% obremenitev plač proti prihodkom. EDINI. Ja, le MSN stane klub cca. 135m na leto + bonusi, nagrade. Ti kar sanjaj koliko denarja imajo. Morda veš, da so morali počakati na novo fiskalno leto, ker so "zabluzili". Da so si že od naslednje sezone SPET denar sposodili? Ne? No, zdaj veš. Saj veš kaj bo. Kredit na kredit. Tale, ki bo šel za Nou Camp Nou, bo deloma šel še za igralce. Pa je namenski. Nove sponzorske pogodbe žal ne bo. Vsaj ne za velik denar. So že vse pogodbe prodane. Dresi naročeni. Vsi največji sponzorji so pa ravno podpisali nove pogobe. če ne bo naslovov - sploh LP, ne bo novih denarcev. Tudi v obliki nagrad ne. Vprašaj pristaše Uniteda koliko denarja so izgubili zaradi nesodelovanja. A to je pač klub, ki Evrope ne rabi. Tisto je Anglija. P.s. - prometa S PRODAJO igralcev so imeli za 690m. Brez prodaje (kot je pravilno pa 615m). Torej MSN stane klub 20% prihodkov (brez prodaje igralcev pa je % še višji. P.p.s. - tudi Turan ne gre stran. Noče. Ne želi. Se ima preveč fino. Za malo igranja visoka plača. Aja, še tole. Bartomeu je obljubil, da bo imel Ney v naslednji sezoni 25m neto (54m bruto) plače in Luis blizu tega (cca. 50m bruto). Pa zdaj seštej kako bo šlo skozi!
Trend01
07. 07. 2017 21.35
-8
Še 1x iz aprila, ko ste/so strinjali s tem tudi pristaši Barcelone--------Ne vzeti tega kot provokacijo, ker mislim resno. Najbolje kar se lahko zgodi Barceloni v tem trenutku je, da izgubili v nedeljo proti Realu. Zakaj? V tem primeru je jasno, da mora Bartomeu (če želi "preživeti" še ta trenutek iskati novega trenerja, ki bo začel takoj gledati v naslednjo sezono. Ali bo to Unzué ali bo to Valverde ali kdo tretji, je povsem vseeno. Sampaoli je menda dogovorjen z reprezentamco. A ta trener, ki bo podpisal MORA imeti že v maju, juniju jasno vizijo in odprto denarnico za morebitne nakupe v poletnem prestopnem roku (1.7. - 31.8.). Ta bo tudi tisti (menda), ki bo podaljšal morebitno pogobno z Iniesto in Messijem. Ta bo tisti, ki bo določal višino plač Blaugrane. Če se bo tega (spet) lotil Bartomeu, bo sledil razpad kluba na celi fronti. Vemo, da naj bi imel Messi 40m neto (cca. 87 bruto), vemo, da ima Neymar 25m neto (54m bruto), Suárez naj bi imel malenost manj (recimo 20m - vsaj tako je Bartomeu izjavil. Da bo plače tema dvema izenačil) Torej je to že torej 170m + bruto obremenitve za klub. Prostora ima pa cca. 490m. A to je za vse zaposlene in vse športnike, ki delujejo pod okriljem tega kluba (+košarka, rokomet, "staff/režija"... ). 435m gre za nogometaše. Za vse plače pa 472m. Ogromne številke. previsoke (2015/16). Načrtovani prihodki za to sezono so bili 690m. A ne bo šlo skozi. Predčasen izpad iz LP. To je torej 68% od "zakonsko" obvezani možnih 70%. V statutu je pa 68,5%. A letos so dvgnili plače Mascheranu, Busquetsu, Neymarju, Suárezu, Piquéju in Rakitiću. Sledita še Iniesta in Messi. Kaj bo prodal, da naredi prostor za te ogromno plače in kje bo našel luknjo za nakup novih, boljših igralcev? Potrebujejo vezista, beka, CB-ja. Torej minimalno 3 nakupe. Vsak igralec srednje kakovosti stane 40-50m. Zastonj pa tudi ne bodo igrali. Upam, da bodo to dilemo rešili. Če ne, lahko sledi nogometašem pot, ki jo imajo njihovi košarkaški kolegi. Res, da sem pristaš Reala, a mi tudi za Barcelono ni vseeno. Real se je rešil pred nespametnimi nakupi. Uredil je finance kar se tiče plač. A Barcelona je (bo) vzela nov kredit za Nou Camp Nou. Po načrtu 400m za obdobje 2017-2024. In vemo, da gredo stroški navadno vsaj 50% čez planirane zadeve. Skratka, upam, da se rešijo iz spirale. Atleti so se. Prvo menjati predsednika. To bi bil dober začetek.
dugi159
07. 07. 2017 21.36
+6
Trend01
07. 07. 2017 21.40
-7
Tudi tebi ne bi škodovalo, če bi kaj vedel o teh stvareh.
Symbolic
07. 07. 2017 22.02
+6
Vojna in mir 7. nadaljevanje... Avtor: NEW TOLSTOJ...
Trend01
07. 07. 2017 22.04
-4
Nekaterim treba več napisati. Da boste vsaj razumeli. Sicer vedno vse iz konteksta vlečete. Takšni pač ste. Prebereš pa vse. Ja, zanimiv tič si. Poveš pa nikoli nič. Le zmrduješ se nad drugimi. Če nimaš kaj za dodati k debati, bodi raje tiho.
Symbolic
07. 07. 2017 22.17
+6
Trendy, pa nismo vsi idealni kot ti... Pač, tudi ti imaš ferderbano kodo, sam nočeš priznat sam sebi... Hočeš se afirmirat na anonimnem forumu... pa naj ti bo...TO TI OPROSTIMO!
CURVANORD Zanetti
07. 07. 2017 22.37
+2
@trend jaz gledam na to stvar tako,vecini navijacev kluba barcelone, je bolj kot ne vseeno kaksno je financno stanje oni so veseli da bodo dalje gledali igralce v klubu za kazerega navijajo,ti procenti koliko gre za place taksen klub se na koncu vedno zmaze z kaksno novo financno inekcijo vedno se bo nasel nek sponzor. Jaz recimo ne razumem kitajcev pri Interu denarja juhuhu pa se grejo nek financni fer play,ma bmk za to naj porabijo miljardo in nakupijo kvaliteto kot se spodobi,pac placas tisto financno kazen 20 30 miljonov pa kaj,te kazni so v preteklosti placali PSG ,City in se marsikdo ,pa so crknili niso delajo dalje in so konkurenca najboljsim v LP. Prokleti kinezi skrti. Jaz pravim tako ce lahko naj placajo igralce tudi po 100 miljonov letno ,jih nihce ne sili uprava je tista ki se odloci ,
dark horse
07. 07. 2017 22.42
+1
Real je uredil finance :D Pa vsakega drugega preiskujejo da o predsedniku ne govorimo ki se lahko enači z našimi Bavčarji,Šroti,Jankoviči itd itd
Trend01
07. 07. 2017 22.43
-6
Lepo, da se vikaš. Kaj takšnega sem od tebe tudi pričakoval. Morda sem pričakoval, da se celo onikaš... Kot sem napisal prej. Ali veš kaj zanimivega - potem napiši. Te tvoje nebuloze zadrži zase. So le smeti na medmrežju.
Trend01
07. 07. 2017 22.51
-3
@Zanetti - to je povsem druga zadeva. Kitajci bi lahko, a ne želijo, "upajo". V Evropi se kot lastniki še niso dokazali in se zaenkrat Fife ter Uefe še bojijo. Koliko časa bo to trajalo? Ne dolgo. Vsaj sodeč po izkušanjah o Kitajcih drugod. Arabci in PSG ali City so povsem nekaj drugega. Tu so že DOMAČI in bolj predrzni. Ali je njim problem podpisati neko pogodbo preko neke firme, ki bi v klub vložila nadaljnih 300-500m evrov? Ne. Ker to lahko naredijo. In se lahko Fifa ter Uefa pod nosom obrišejo. In kmalu bodo tudi Kitajci podobno delali. Ter pokupili vse kar se bo pokupiti dalo. V nekaj letih lahko pričakujemo le še multimilijardrje posameznike ali ogromne firme, ki imajo nogometne klube le za dokazovanje. Za pranje denarja so ti prihodki premajhni. In kdor bo zamudil v tem nekaj prihajajčih letih z investicijami v igralce, se tudi kasneje verjetno ne bo mogel vključiti. Na koncu bo ta zadeva Abramoviča s Chelseajem nekaj poceni izlet v neznano, ki pa mu je odprlo vrata po Evropi. Še malo in bodo cene vsakega igralca okoli 100m. Poglej Morato in Lukakuja ter podobne. Saj ti gre lahko že na bruhanje vse skupaj.
CURVANORD Zanetti
07. 07. 2017 22.58
Bila je napaka peodati klup prvo obemu bizgecu Trohiru in ta se pol kitajcem,ne vlagajo naj grejo v tri krasne,bi bilo bolje da je Ostal klub v italijanskih rokah saj se sedaj se bolj zivotari
Trend01
08. 07. 2017 08.41
-5
Italijanski klubi so "padli" ravno v trenutku, ko so že imeli "ostarele" igralce in, ko je prišel t.i. FFP. Prodati jih za dober denar niso mogli, nakupiti pa tudi niso smeli top igralcev. In je bil začarani krog. Le Juve in Napoli sta to preživela. Roma ima ravno zdaj razprodajo zaradi FFPja. Inter ni smel nakupovati menda 2 leti... Težko se bodo prebeli nazaj v Evropo. Težko. Kljub "entuziastičnimi" novimi lastniki, ki se na nogomet ne spoznajo.
Ka pa mislis
07. 07. 2017 19.56
-9
Reklama za dres stevilka 122
DELTA22
07. 07. 2017 19.31
+1
Ronaldinho najboljsi individualni igralec vseh casov!
šumar
07. 07. 2017 21.17
+0
DELTA22
08. 07. 2017 16.04
Tud Ronaldo je ista kvaliteta (seveda Brazilski).
Kollerik
07. 07. 2017 19.10
+17
.....zgornja fotka z Messijem je več kot legendarna....na njej Messi po že tretjem, odločilnem zadetku Barse in njega samega...proti belim pretepačem.... kaže svoj dres z legendarno 10-tico.... proti tribunam realčkov sredi bernabea.... skratka moraste sanje belih pacientov... in velika zmaga Barce...to leto sredi Madrida.... in še jih bo.... aaaahhh..... :)))
brezcasni
07. 07. 2017 19.18
-5
da ti ne bo prišlo....ker taki kot ti ...odbijajo da bi bil nogomet lep.....kot šport....
Trend01
07. 07. 2017 19.42
-9
Ne moreš verjeti kakšno lezenje v "one"... Malikovanje kot v Severni Koreji!
Kollerik
07. 07. 2017 19.46
+3
brezčasni je tvoj ne-razum, prijatelj...toda še imaš časa.... :)
Ka pa mislis
07. 07. 2017 19.52
-9
Jaz podpisem 10 let vnaprej te nepomembne zmage proti realu. Lovorika steje.
Kollerik
07. 07. 2017 20.05
+3
Kollerik
07. 07. 2017 20.10
+10
..horde.... neveljaven, toda kljub temu priznan gol Casemira pod prepovedanem položaju Ramosa... ki mu je sledilo še nekaj "spregledanih" prepovedanih položajev s strani RM-ja...nato spregledan drugi rumeni karton Casemiru za spotikanje Messija + še enkrat spregledan rumeni karton taistem Casemiru za podiranje Messija.... nato spregledan rumeni karton Marcelu za skorajšnji knock out Messija s komolcem ... Marcelu se seveda ni zdelo vredno niti opravičiti na tleh krvavečemu Leu.... bravo RM... bravo... :))
MA007
07. 07. 2017 20.44
-9
Smo videli proti barcelona proti PSG kaj delajo sodniki mal se razpiste o tem Barca fani aja jaz navijam za Juventus sam mi je cool kako vas pece zadnjicna odprtina ker je real zmagal 2 leti zapored
Kollerik
07. 07. 2017 22.03
+12
Smo videli Real Madrid proti Bayernu, kaj delajo sodniki, mal se razpiste o tem realčići.... aja ti navijaš kao za juventus.... pa dober so tvoje glumce zrihtale tele balerinke, ki jih je še prej povozila Barca sredi doma..... pa je jasno, koliko bolj tebe peče tvoja odprtinica.... :)))
MA007
08. 07. 2017 11.00
-1
Kollerik
08. 07. 2017 18.01
Maja Nadal 1
07. 07. 2017 19.01
+3
Nestetokrat bl znan od vseh hrvaskih in slovenskih sportnikov/spirtnic na svetu ,useh zimskih sportnikov/sportnic na svetu in se fuuuuuuuuuuuuuuuuul drugih sam se mi nda pisat k bi roman prsou!to veste d mam prou
Uporabnik113089
07. 07. 2017 18.57
-4
No, ja. V letošnji sezoni ni bilo glih videti da je to era Messija in še manj Barcelone. Osvojili niso nič omembe vrednega. Tako kot NK Domžale, so zmagali le v tolažilnem pokalnem tekmovanju ...To in nič drugega.. Razkazovanje otroške konfekcije v Madridu ni prineslo nobene lovorike....
Kollerik
07. 07. 2017 17.50
+7
Aaaaah, spet bo Real Madrid puš*il...... Bravo Messi, bravo Barca!!!!!!!!!!
MA007
07. 07. 2017 17.53
+0
Ja tko kot letos v spanskem prvenstvu in v ligi prvakov ohh waitt bwahahahha
Kollerik
07. 07. 2017 17.54
+5
...ja, točno tako..... kot letos v la ligi..... ahahaha....
krnekilojz
07. 07. 2017 17.56
+2
wow po 6 letih španski prvaki in so že kr kao boljši od Barce. Belčki izdajalčki ni vas bilo nikjer in naslednjih 6 let vas spet ne bo nikjer, kraljevi popušličči
Kollerik
07. 07. 2017 17.57
+2
MA007
07. 07. 2017 18.01
+2
a se vidva jočeta kot letos ko je bilo finale v ligi prvakov bwahahahahah
fihner
07. 07. 2017 18.06
+3
MA007, ne znaš se smejat, res hecno........
krnekilojz
07. 07. 2017 18.13
+4
v finalu lige prvakov sem užival ob dobrem nogometu, mi si ne režemo žil, kot vi, če nas ni v finalu. Pa z lepim se hvališ, sodniki 12, 13, 14 in 15 igralec reala
MA007
07. 07. 2017 18.20
-3
ok kaj je bilo ze proti PSG ker igralec je bil tam sodnik, hahahah
MA007
07. 07. 2017 18.21
-3
Fihner sem se smejal ko je Barcelona igrala proti Juventusu HAHAHHA
fihner
07. 07. 2017 18.29
-1
Jaz pa ko je igrala proti Realu hahahahhahaha, še sedaj se smejim, če je pa hecno......
Trend01
07. 07. 2017 18.36
-9
Madonca koliko se omenja zmaga Barcelone v Madridu. In vedno eni in isti. Enako so se pred kratkim hvalili Hrvati, ko so rokometašice zmagale v Sloveniji za gol in izpadle. Klinc pa napredovanje. Šteje zmaga. Pa še "Pirova zmaga" ni to. Da se vam da toliko malikovati vaše "božanstvo". Zapomnite se napovedi za naslednjo sezono v LaLigi: Real 100+ točk ter 100+ golov.
fihner
07. 07. 2017 18.40
+1
Sam sem prvič omenjal to tekmo, zato ne nabijaj tu pod mano.....tudi sam se tega vedno vzdržim, kar pričakujem enako od tebe.
Trend01
07. 07. 2017 18.42
-1
Dejansko sem to napisal koliki in ne tebi. Tebe sploh nisem prebral.
šumar
07. 07. 2017 18.56
-2
gdaj ste nazadnje premagali barco in za koliko haha
Kollerik
07. 07. 2017 19.12
-3
.... saj se niti ne spomnejo več...tako daleč je že..... :))
Trend01
07. 07. 2017 19.44
-5
Ma, sramota ste za PRAVE navijače Barcelone!
Kollerik
07. 07. 2017 19.47
+2
...hitro si speri frulico s šnopsom...razkuži.... :))
Symbolic
07. 07. 2017 20.17
+7
Zgoraj: kotiček "bla-bla" (samo za "strokovnjake", ki vedo kdo so "PRAVI navijači Barcelone")... Pa še to: a zna kdo prevest "bwahahahahah"? Ne? Se mi je zdelo, da se taka neumnost ne da prevest...
MA007
07. 07. 2017 20.42
-8
Lahko ti jo prevedem liga prvakov 2 leti zaporedoma BWAHAHAHAAH
MA007
07. 07. 2017 20.46
-4
Fihner a si se tudi smejal ko so pokale v spanski ligi in ligi prvakov delil letos ob koncu sezone hahaha to je bilo smesno pa a ves kaj je bilo se bolj smesno Twiter od Pique -ja po zmagi reala v ligi prvakov BWAHAHAHAHAH
Symbolic
07. 07. 2017 21.08
+5
Tega ni v SSKJ... To je oglašanje jamskih subjektov...
Symbolic
07. 07. 2017 21.15
+3
Torej, da vam bo jasno enkrat za vselej: navijači Barce so lahko ta pravi, ali ne ? Ker ni selekcije pri navijačih Real-Madrida, pomeni, da so vsi "ta pravi"... A RES? BWAHAHAHAHAH....
Trend01
07. 07. 2017 21.42
-5
A nimaš ti tam okoli 70 let? Vsaj tako trdiš. In takšni izrazi...nivo pogovora. Ops.
Symbolic
07. 07. 2017 22.00
+4
Lejga Trendija... takoj reagira... Pa samo tvoj stil uporabljam... Ti si lastiš klasificirat ljudi na prave in neprave... Po katerem pravilu je tebi to dovoljeno, drugim pa ne? Kateri Newtonov zakon je to bil, prvi, ali kateri... pozabil sem že ... veš, EMŠO. Definicije se pa spomnim in ta se glasi: REAKCIJA JE ENAKA AKCIJI... in to drži! Skratka, to je MOJA reakcija na tvojo akcijo... Torej: pometi najprej pred svojim pragom! Kar zadeva leta: hvala, da si me podmladil! Pa ne obupuj... napiši še kakšno bedarijo, velik nas je, ki bomo veseli!
Kollerik
07. 07. 2017 22.06
+4
trend je poln informacij, človk obvlada ni kaj.... toda kompleks realčića ga kvari.... :)))
Trend01
07. 07. 2017 22.40
-3
Veš kolerična kolika - v Sloveniji načeloma ne uporabljamo črke "ć". Le-ta se uporablja za imena, priimke, naselja... Vidiš kam pes taco moli? Torej; to črko, besedo uporabljaj doma med svojimi bližnjimi po mili volji. Če ste pač realčići...Na slovenskem forumu pač poskušaj uporabljati slovenske izraze. Namreč beseda "realčić" tudi pod razno ne vem kaj pomeni. Da imam kompleks? Zakaj že? Pa nisem jaz ti, da v vsakem postu žalim ekipo za katero ne navijam. Je to vaša domena? Vas "navijačev"? Kdo ima torej komplekse? Tisti, ki venomer žali ali tisti, ki piše dejstva? Nauči se spoštovati ljudi in klube. Sicer ne pozabi na obsojene predsednike Barcelone, obsojene igralce Reala itd. Pometi pred domačim pragom. Potem pa - morda - le morda glej še k sosedu. Do takrat se zapri v sobo in miruj. Manj poveš - bolje boš izpadel.
dark horse
07. 07. 2017 22.47
+0
Trendek potem pa hitro 10 jurjev na zmago reala boš drugo leto bogatejši za 9 jurjev ko si tako prepričan v 100+ točk itd
Kollerik
08. 07. 2017 08.16
+2
trendić, teba se pa res ne sme niti najmanj pohvalit....kajti čist si odletel od tal...... :))
Symbolic
08. 07. 2017 12.03
+1
No, Kolerika, zdaj, ko si "podučen" glede pisave v pristni slovenščini, zapomni si: MEHKI "Ć" ni slovenska črka, to je neka črka v nepriljubljenem jeziku na slovenskem... Čeprav je Ć-športnikov je velik (ĐokoviĆ, IvaniševiĆ, KarabatiĆ, IbrahimoviĆ itd. )... Lahko pa uporabljaš: w, ü, ö...JASNO? Krasno...
Kollerik
08. 07. 2017 13.12
jasno Symbolic, jasno... :) torej poiskusimo... Novakovich... Iliči trend...kolikor je po eni strani brihten, je po drugi sfaljen.... , oziroma promašeni slučaj...bi temu rekli v Alanu Fordu...ha,ha---
Kollerik
08. 07. 2017 13.13
Kollerik
08. 07. 2017 13.15
Kollerik
08. 07. 2017 13.15
...iličiw...Kurtiw....Mitroviö.... matr, res ne gre... :))
Symbolic
08. 07. 2017 13.27
+1
Bravo Kolerika... Čestitam! Potrudil si se, ni kaj!
Symbolic
09. 07. 2017 14.49
Kako zbiraš pluse na tem forumu? Najbolj "učinkovit" način je zaničevanje nasprotno mislečega z žaljivkami... Primitivno, mar ne? So pa tudi drugačne oblike... Recimo, ko nekateri nimajo tehtnega odgovora, skušajo degradirati sogovornika, ker je iz drugače govorečega področja... Pa naj jim bo, če jih to veseli! Je pa presenetljivo to, da se spotikajo ob uporabi ENE same črke, sami pa ne poznajo svojega jezika... Ne govorim na pamet... evo, tu imate konkreten primer: "Italijanski klubi so "padli" ravno v renutku, ko so že imeli "ostarele" igralce in, ko je prišel t.i. FFP. Halooo? Vejica za veznikom "in"... ? Kaj naj rečem: bravo. ali luknja v izobrazbi? Izberite si sami, meni pa pustite minuse... LOL