Nogomet

Leicester po osvojitvi naslova angleškega prvaka v svoje vrste za rekordno odškodnino zvabil Muso

Leicester, 08. 07. 2016 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški nogometni prvak Leicester se je pred novo sezono okrepil z nigerijskim napadalcem Ahmedom Muso. Dosedanji član moskovske ekipe CSKA bo dres Leicestra nosil štiri leta, prestop je vreden slabih 19 milijonov evrov, poročajo otoški mediji.

Ahmed Musa se seli k angleškim prvakom.
Ahmed Musa se seli k angleškim prvakom. FOTO: AP

Ahmed Musa je doslej najbolj odmevna in s klubskim rekordom 18,7 milijonov evrov (16 mio funtov) tudi najdražja okrepitev pred sezono 2016/17. Nepričakovani prvaki Premier Leauge, ki bodo imeli pri branjenju naslova zanesljivo težje delo kot pri osvojitvi, so se v teh dneh že okrepili s Francozom Nampalysom Mendyjem, ki je bil za 3,5 milijonov evrov cenejši kot Musa, nemškim vratarjem Ron-Robertom Zielerjem, ki je prišel iz Hannovra, ter Špancem Luisom Hernandezom (Sporting Gijon).

Musa je nase opozoril že pred dvema letom na svetovnem prvenstvu, ko je zadel proti Argentini, pri 23 letih pa bo iskal nove izzive po uspešnem nastopanju za Moskovčane. "Vesel sem, da sem se pridružil Leicester Cityju. Zame je to eden najboljših klubov, deluje kot velika družina in komaj čakam, da postanem del tega," je dejal novi član angleških prvakov. V zadnji sezoni je Musa za CSKA dosegel 13 golov na 34 tekmah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brcavrit
09. 07. 2016 10.39
+3
Zame je to eden najboljših klubov!? Stavim, da pred lansko sezono ni vedel, da ta klub sploh obstaja!