Nogomet

Leicester ne popušča: Tottenham in Arsenal s petimi točkami zaostanka, tesna zmaga West Hama

Leicester, London, 27. 02. 2016 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič/M.G./J.K.
Komentarji
9

Nogometaši Leicestra so v 27. krogu angleške Premier League le uspeli priti do zmage proti Norwichu, potem ko so dolgo časa trli odpor žilavih kanarčkov. Z zmago so varovanci Claudia Ranierija povišali prednost pred drugim Arsenalom in tretjim Tottenhamom, ki imata odigrano tekmo manj, na pet točk.

Vožnja na zabaviščnem vrtiljaku, kot je sezono lisic poimenoval Vardy, se nadaljuje.
Vožnja na zabaviščnem vrtiljaku, kot je sezono lisic poimenoval Vardy, se nadaljuje. FOTO: AP
Norwich, ki se bori za obstanek v ligi, se je izkazal za zelo žilavega nasprotnika, potem ko je držal neodločen izid vse do 89. minute tekme. To je z zadetkom v izteku rednega dela odločil argentinski napadalec Leonardo Ulloa, ki ga je s podajo lepo zaposlil Jamie Vardy, prvo ime letošnje senzacije angleškega državnega prvenstva Leicestra. Ulloa je po občutni terenski premoči poskrbel za pomembne tri točke lisic v boju za senzacionalen premierligaški naslov. Na stadionu King Power Stadium navijači še vedno sanjajo "nemogoče", Leicester je šel v tekmo po bolečem porazu z najresnejšim zasledovalcem Arsenalom, ki ga v nedeljo čaka derbi z Manchester Unitedom. A zdelo se je, da domači ne bodo uspeli pritisniti na topničarje proti Norwichu, ki se podobno kot oni v lanski sezoni krčevito bori za obstanek. Toda v 89. minuti je Marc Albrighton pred vrata poslal oster predložek, napadalec Ulloa pa je zagotovil veliko zmago varovancem Claudia Ranierija, ki so za pet točk poleg Arsenala pobegnili tudi Tottenhamu.

Nogometaši Chelseaja so prišli do pomembne zmage v boju za mesta, ki še vodijo v evropska tekmovanja. Na gostovanju pri letos čvrstemu Southamptonu so se po zaostanku z 0:1 – za domačine je zadel irski napdalec Shane Long – z goloma Cesca Fabregasa in Branislava Ivanovića dokopali do novih treh točk in skočili na enajsto mesto. Modri so bili precej bolj konkreten nasprotnik (posest žoge 66:34 odstotkov v korist Londončanov), saj so kar 16-krat sprožili proti vratom Southamptona. Vratar svetnikov Fraser Forster se je na stadionu St Mary's poslovil od izjemnega niza brez prejetega zadetka, angleški reprezentant je namreč preživel znamko 667 minut brez tresenja svoje mreže, za nameček pa je lahko proslavljal tudi vodstvo Southamptona. Long je izkoristil slabo izbijanje z glavo Babe Rahmana in lepo zadel prek Thibauta Courtoisa. Chelsea je odgovoril 15 minut pred koncem, ko je podaja Fabregasa zgrešila vse naslovnike, a končala v mreži. Preobrat je bil popoln po kotu Williana, ki ga je v zadetek z glavo spremenil Ivanović.

Stoke City je še dodatno pritisnil na Aston Villo, ki je v vedno težjem položaju na dnu lestvice (2:1). Stoke je povedel v 51. minuti domače tekme, ko je Marko Arnautović uspešno izvedel najstrožjo kazen po prekršku Ashleyja Westwooda nad Philom Bardsleyjem. Arnautović je vodstvo rdeče-belih podvojil že štiri minute kasneje, ko je na drugi vratnici pritekel na predložek Xherdana Shaqirija in ukanil Marka Bunna. Villa se je vsaj malce vrnila v tekmo, potem ko je Leandro Bacuna znižal s pravo "bombo", toda do pomembne točke Birminghamčanom ni uspelo priti. Bournemouth je ušel tretjemu zaporednemu porazu v prvenstvu in pri remiju brez zadetkov zadržal eno izmed odkritij sezone Watford. Češnje so zdaj pet točk nad mesti, ki vodijo v drugo ligo, medtem ko so Londončani še naprej visoko na desetem mestu.

Hrvaški strateg West Hama Slaven Bilić se je veselil nove domače zmage.
Hrvaški strateg West Hama Slaven Bilić se je veselil nove domače zmage. FOTO: Reuters
West Ham tesno premagal Sunderland
Na uvodni tekmi 27. kroga v angleški Premier League je favorizirani West Ham z več težav kot se je pričakovalo premagal predzadnjeuvrščeni Sunderland. Vrnitev v slogu se tako ni posrečila trenerju gostov Samu Allardyceu, ki je do lanskega poletja štiri sezone vodil prav kovače iz vzhodnega dela britanske prestolnice. Začetek srečanja je ponudil kaj malo nogometnih razburjenj. A se je po pol ure mlačne igre krilnemu napadalcu West Hama Mihaelu Antoniu, po tem, ko jo je urezal v notranjost kazenskega prostora gostov, na videz pripetilo nekaj nenavadnega. Ko se je zazdelo, da mu je žoga že ušla iz nadzora, jo je mladi Anglež le uspel brcniti. Strel, ki je bil sprva videti kot podaja iz obupa, je prevaral tudi vratarja Vita Mannoneja in ob njegovi desni vratnici je žoga pristala v mreži. Pred tem je z roba 16-metrskega prostora odlično sprožil tudi domači kapetan Mark Noble, a je zadel le prečnik, od tega pa se je žoga odbila od tal, a že dober meter v polju. Igrišče na stadionu Upton Parku ni bilo najbolje pripravljeno. Obenem je v Londonu popoldne pošteno pihal severnik, zato temperatura ni presegla šest stopinj Celzija. Pogoji za nogomet niso bili najboljši. Sunderland je, zanimivo, minuli prosti vikend porabil za priprave v toplem Dubaju. Vseeno so drugi polčas precej bolj podjetno začeli gostje. Najprej Jermain Defoe, nato pa še rezervist Jack Rodwell, oba po dvakrat, nista izkoristila zrelih priložnosti.

Še posebej to velja za Rodwella. Angleški reprezentant je nizko podajo z desne uspešno preusmeril proti golu, toda žogi je pot v mrežo preprečil domači vratar Adrian. Španec se je odločil za tvegan polet v prazno, a mu je pri tem z levico žogo uspelo odbiti. Vmes so navdušeno napadali tudi domačini, med drugim je po zmedi pred Mannonejevim golom v prečnik silovito ustrel tudi napadalec Andy Carroll, ki je prav tako vstopil sredi drugega dela. Po tekmi je bil Allardyce, trener Sunderlanda zelo razočaran: "Že drugič ta mesec se nam je zgodilo, da smo si ustvarili več priložnosti kot nasprotnik. Toda teh nismo znali izkoristiti, zato smo - tako kot doma proti Manchester Cityju - izgubili z najmanjšo razliko. Vse kar nam preostane je, da se zberemo do torka, ko moramo doma premagati Crystal Palace." Trener domačih Slaven Bilić je lahko pred naslednjim premierligaškim krogom, ki je na sporedu že sredi tedna, precej bolj miren. "Rekel bi, da smo nekaj časa igrali celo 'preveč luškano'. S tem želim poudariti, da je bila premoč na naši strani, o tem ne bi smelo biti dvomov. Imamo močno ekipo, ki pa se zna tudi boriti. Tudi če se je zdelo, da je ritem naše igre danes zanihal, vam povem, da pri tem ni šlo za vprašanje, ali zmaga ali kaj drugega. Ocenjujem, da smo zmagali prepričljivo in z vsem, kar sem videl, sem zelo zadovoljen," je bil ponosen Hrvat. West Ham je na lestvici zdaj peti, saj je prehitel Manchester United, ki na jutrišnjem derbiju na Old Traffordu gosti Arsenal.  

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

Premier Leauge, 27. krog:

Leicester City ‒ Norwich 1:0 (0:0)
Ulloa 89.

West Ham United ‒ Sunderland 1:0
Southampton ‒ Chelsea 1:2 
Stoke City ‒ Aston Villa 2:1
Watford ‒ AFC Bournemouth 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
28. 02. 2016 09.25
+5
MUFC prvak...hehe ne se hecat Vanster nima več idej preblisk včasih z kakim novincem...ostalo sami pogrebci...Runi in združenje invalidov ob močnejšem prepihu pozebejo....
BayernGomez
27. 02. 2016 21.50
-4
Upamo na zmagi Tottenhama in Uniteda.
motorist_mb
27. 02. 2016 19.49
+20
Prvaki bojo...
lovetheworld
27. 02. 2016 20.41
+20
AjdeMiPopuši
27. 02. 2016 20.58
+3
+8
+1
motorist_mb
28. 02. 2016 08.23
+3
nisde357
28. 02. 2016 09.16
+2
ti z milanom si pa še najbolj mim udaru hahaha