Nogomet

Leicester ima eminentnega navijača: Sir Alex Ferguson napovedal pohod do naslova

Leicester, 14. 03. 2016 06.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je prepričan, da bo Leicester City zdržal in presenetljivo osvojil naslov v Premier League. Legendarni Škot je postregel tudi z datumom, ko se bo to zgodilo - ko bodo do konca prvenstva še trije krogi.

Sir Alex Ferguson si je v četrtek na Anfieldu ogledal nekdanji klub Manchester United, ki je klonil na derbiju z Liverpoolom v Ligi Evropa.
Sir Alex Ferguson si je v četrtek na Anfieldu ogledal nekdanji klub Manchester United, ki je klonil na derbiju z Liverpoolom v Ligi Evropa. FOTO: AP

Bo Leicester Cityju uspelo? Zgodba angleških lisjakov, ki so se v prejšnji sezoni borili za obstanek, zdaj pa so že nekaj časa najboljša ekipa v Premier League, je omrežila privržence nogometa po vsem svetu. Medtem, ko so nekateri še skeptični in opozarjajo na prve zasledovalce Tottenham, Arsenal in Manchester City, ima ekipa Claudia Ranierija tudi veliko podpornikov. Mednje lahko zdaj prištejemo tudi legendarnega trenerja Manchester Uniteda Sira Alexa Fergusona. Nepozabni Škot, ki se je na Old Traffordu v 26 letih veselil 13 državnih naslovov, je navdušen nad moštvom rimskega trenerja, medtem ko jih kot posebni odposlanec Manchester Uniteda lahko podrobneje spremlja iz tedna v teden.

Na vprašanje, če lahko Leicester zadrži prednost v ključnih trenutkih sezone in osvoji enega izmed najbolj neverjetnih naslovov v zgodovini, je Ferguson v dnevniku The Sunday Times odgovoril: "Seveda, da lahko. Verjamem, da bodo osvojili naslov tri tekme pred koncem!" Ferguson je še dodal, da je Cityjev vezist N'Golo Kante "daleč najboljši" igralec sezone, pohvalil pa je tudi Lecestrovega moža v senci, Steva Walsha, ki pri lisjakih skrbi za prihode novih nogometašev. "Najvplivnejša oseba v Premier League," je o Walshu povedal Sir Alex. Leicester ima pred naslednjo tekmo z Newcastle Unitedom, ki ga je tik pred gostovanjem pri lisjakih prevzel Rafael Benitez, dve točki zaloge pred Tottenhamom. Ostroge so tekmo 30. kroga že odigrale, za osem točk pa Leicester vodi pred Arsenalom, ki je namesto ligaškega obračuna v nedeljo odigral četrtfinalno preizkušnjo v pokalu FA in izpadel proti Watfordu (1:2).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
14. 03. 2016 19.03
-7
Edino kaj je dobrtega je ime Ferguson ...dober traktor ...človek pa naj si najde hobi ...mnogoče vrtičkarstvo...ali pa šah...nbamesto da seje bučke.
rambek
14. 03. 2016 11.29
-34
Kdo jemle resno tega zvecilkota. Precenjeni trenerji in angleske ekipe.
BayernGomez
14. 03. 2016 12.18
+29
Kdo jemle resno tebe? Nimaš pojma o fuzbalu.
woche
14. 03. 2016 12.50
+11
SAF je od ustanovitve Premier lige pa do leta 2013 ko je končal svojo pot osvojil več domačih naslovov kot vse ekipe skupaj. In ti takemu treneru rečeš precenjen. Vsaka ti čast.
Maximus
14. 03. 2016 12.58
+10
ahahahahahaha, če boš živel 7000 let, ne boš ne tak človek ne tak trener ne tak nogometaš kot je bil SAF.
Chelsea1991
14. 03. 2016 14.39
-2
Jasno da je osvojil toliko lovorik, imel je neomejen budget v primerjavi z ostalimi ekipami v 1990s, pa še sodniško pomoč
loncl
14. 03. 2016 15.04
+5
Kekci res heh, to je biu trener k je meu pošlihtan use tko kot treba, pomoč sodnikov ma vsaka ekipa, barcelona,arsenal real...usi, ker sodniki pač delajo napake, brezveze je govorit da je to slab trener pa nevem kaj še, če si dober si dober, obstaja pa vedno foušarija to pa ja