Nogomet

Legendarni Rooney se poslavlja od reprezentance: Mislim, da je trenutek za odhod pravi

London, 23. 08. 2017 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši strelec angleške izbrane vrste Wayne Rooney se je poslovil od reprezentance. Kljub vpoklicu angleškega selektorja Garetha Southgatea se je odločil, da sklene svojo bleščečo reprezentančno pot, po tem ko je kar štirinajst let branil barve treh levov in vpisal rekordnih 53 zadetkov.

V družbi soigralca Garyja Cahilla.
V družbi soigralca Garyja Cahilla. FOTO: AP

Wayne Rooney se je odločil za konec svoje reprezentančne poti v dresu angleške nogometne izbrane vrste. Enaintridesetletni rekordni strelec v majici z angleškim grbom je danes selektorja Garetha Southgatea obvestil, da nepreklicno končuje reprezentančno kariero.  Angleški mediji poročajo, da se je Rooney odločil za upokojitev reprezentančnega dresa, kljub selektorjevemu povabilu in dejstvu, da si je znova povrnil zaupanje glavnega trenerja reprezentance, potem ko je bil v nemilosti in je izgubil kapetanski trak. Upokojitev angleške majice prihaja v istem letu, ko je po trinajstih letih zamenjal klubsko sredino in je zapustil Manchester United. Rooney zaenkrat ne namerava končati nogometne poti. Svojo poklicno pot nadaljuje pri Evertonu, kjer je že igral med letoma 2000 in 2004. Rooney je s svojim matičnim klubom podpisal dvoletno pogodbo.

"Gre za težko odločitev, ki sem jo sprejel v pogovoru z družino, trenerjem Evertona Ronaldom Koemanom in mojimi bližnjimi," je povedal Rooney.
"Gre za težko odločitev, ki sem jo sprejel v pogovoru z družino, trenerjem Evertona Ronaldom Koemanom in mojimi bližnjimi," je povedal Rooney. FOTO: AP

Njegov izkupiček v angleški selekciji je zavidanja vreden. Za reprezentanco je zabil 53 golov na 119 nastopih za Anglijo. Prvič je bil vpoklican 6. septembra 2003. Na drugem mestu večne lestvice najboljših strelcev angleške reprezentance je Bobby Charlton z 49 zadetki, gol manj ima Gary Lineker. "Zelo lepo je bilo, ko me je Gareth poklical ter mi dejal, da me želi v angleški ekipi za prihodnje tekme, kar zelo cenim. Odločil sem se po dolgem in tehtnem premisleku. Garethu sem povedal, da želim končati svojo reprezentančno pot za vedno. Gre za težko odločitev, ki sem jo sprejel v pogovoru z družino, trenerjem Evertona Ronaldom Koemanom in mojimi bližnjimi. Igrati za Anglijo je bilo vedno nekaj posebnega. Vsakič, ko so me izbrali, da sem bil del ekipe kot član ali kot kapetan, je bil to zame poseben privilegij in vsakemu bi se zahvalil za pomoč. Vendar pa mislim, da je trenutek za odhod pravi," je Rooney sporočil v izjavi za javnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
24. 08. 2017 13.07
+1
spoštovanje, legenda
DirtySanchez
23. 08. 2017 17.04
-5
ni pravi ttrenutek,,,,,3 leta prepozno !
Zentrum
23. 08. 2017 16.19
+6
Pravilna odločitev. Pojdi, ko si še na vrhu.