Nogomet

Legenda in najboljši strelec Chelseaja obesil kopačke na klin: 'Hvala za vse, Frank Lampard'

London, 02. 02. 2017 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Frank Lampard, nekdanji angleški reprezentant in član West Ham United, Chelseaja, Manchester Cityja in na koncu New York Cityja, se je odločil, da konča bogato nogometno kariero in se poda novim izzivom naproti. 'Lamps' je največji pečat pustil v dresu Chelseaja, kjer je osvojil praktično vse, kar se osvojiti da in je tudi najboljši strelec v zgodovini kluba.

Lampard se od profesionalnega nogometa poslavlja kot legenda Chelseaja.
Lampard se od profesionalnega nogometa poslavlja kot legenda Chelseaja. FOTO: Reuters

Po 21 letih profesionalnega nogometa se je Frank Lampard odločil, da je bilo dovolj in je obesil kopačke na klin. "Čeprav sem dobil veliko mamljivih ponudb. Sem ugotovil, da je pri 38 letih čas, da začnem novo poglavje v svojem življenju. Zelo sem hvaležen angleški nogometni zvezi (FA), ki mi je ponudila priložnost, da se lahko izšolam za trenerja. Veselim se novih priložnosti, ki so sedaj usmerjene na delo ob zelenicah in sem odprt na predloge," je svojo novico s svetom obrazložil 38-letni Anglež. Popularni Lampard je sicer nogometno znanje pridobil v sloviti akademiji West Ham Uniteda, ki mu je tudi ponudil prvo profesionalno pogodbo. Leta 2001 je nato prestopil v Chelsea in začelo se je najuspešnejše obdobje v njegovi karieri. V 13-ih letih je za Chelsea zbral 649 nastopov in je z 211 goli tudi najboljši strelec kluba v zgodovini. Zgolj trije nogometaši so v zgodovini Premier League zabili več golov kot on (Wayne Rooney, Alan Shearer in Andy Cole) in noben igralec ni zabil več zadetkov izven kazenskega prostora kot legendarna osmica modrih iz Londona. V bogati karieri je s Chelseajem osvojil tri naslove v Premier League, štiri FA pokale, dva ligaška pokala, Ligo Evropa, največjega uspeha pa se je veselil leta 2012, ko je v velikem finalu Lige prvakov po enajstmetrovkah s svojimi soigralci premagal Bayern in skočil na vrh evropskega klubskega nogometa. Leta 2014 se je nato poslovil od Chelseaja in odšel v New York, kjer je podpisal za tamkajšnji NY City FC. A ameriški klub ga je takoj posodil Manchester Cityju nazaj v Premier League, saj imata kluba iste lastnike. To potezo so nekateri navijači Chelseaja razumeli kot izdajo, a v očeh večine je Lampard vseeno ostal legenda kluba. Čeprav je na eni tekmi v dresu Cityja celo zadel proti 'svojim' modrim iz Londona.

Trenutek, ko je osvojil elitno Ligo prvakov, leta 2008 je sicer proti Manchester Unitedu okusil tudi grenkobo poraza v velikem finalu, a v Münchu je bilo to vse pozabljeno:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V karieri je postal pravi 'zbiratelj' največjih lovorik:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V pokoj pa odhaja tudi kot najboljši strelec Chelseaja v klubski zgodovini:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
02. 02. 2017 16.06
+2
super frenki lampard
CFC1
02. 02. 2017 14.20
+7
Frank Lampard hvala za vse, kar si dal Chelseaju in nogometu nasplošno v svoji karieri. Uživaj v trenerskem poslu, to si tudi zaslužiš, tako kot igralec kot oseba, človek na mestu! Zame eden najboljših nogometašev zadnjih 20 let vsaj kar se Anglije tiče! Srečno Frankie, legenda!
aveeeeeee
02. 02. 2017 14.10
+1
velik vecji sportnik od prevca
brusalija
02. 02. 2017 17.31
+0
brusalija
02. 02. 2017 17.31
+0
ZRCC
02. 02. 2017 13.56
+11
Frankie, odličen si bil, kapa ti dol. Uživaj v zasluženi penziji.