Nogomet

Elsnerjev Le Havre podaljšal pariško čakanje na naslov prvaka

Pariz, 27. 04. 2024 23.17 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Paris Saint-Germaina bi z zmago v 31. krogu francoskega prvenstva proti Le Havru, ki ga vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, potrdili nov naslov francoskega prvaka. A se ni izšlo po željah Parižanov, tekma se je končala s 3:3, tako da bo PSG moral še malce počakati na tretji zaporedni in skupno 12. naslov prvaka.

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Edini sobotni obračun v elitni francoski ligi so v Parizu bolje začeli gosti in povedli v 19. minuti z golom Christopherja Operija. Gostitelji, ki so sicer imeli žogo precej več v posesti, so izid poravnali v 29. minuti, ko se je med strelce vpisal Bradley Barcola.

Podajalec pri tem zadetku je bil mladi 18-letni vezist Warren Zaire-Emery, ki je s klubom podaljšal pogodbo do leta 2029, zdajšnja bi se igralcu, ki je po Transfermarktu vreden 60 milijonov evrov, iztekla leta 2025.

Andre Ayew je v 39. minuti Le Havre popeljal do novega vodstva, Abdoulaye Toure pa je v 61. minuti z bele pike povišal prednost gostov na 3:1. Achraf Hakimi je v 78. minuti zmanjšal zaostanek na 2:3, že v sodniškem dodatku pa je v 95. minuti Goncalo Ramos zadel za končnih 3:3.

PSG ima zdaj 70 točk oziroma 12 več od drugouvrščenega Monaca, ki ga v nedeljo čaka tekma v Lyonu. Matematično tako Parižani še nimajo nove zvezdice, a jo dobijo lahko v nedeljo, če Monačanom ne uspe slaviti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po drugi strani pa je Le Havre osvojil pomembno točko v boju za obstanek, zdaj je pri 29 točkah, toliko jih ima ob tekmi manj tudi Metz, ki je na 16. mestu, to pa vodi v kvalifikacije za obstanek v ligi. Zadnji dve mesti, ki vodita v drugo ligo, zasedata Lorient s 26 in Clermont z 22 točkami. Prvenstvo ima 34 krogov.

V petek sta se Montpellier in Nantes razšla z 1:1.

V nedeljo bodo še preostale tekme 31. kroga, in sicer Metz - Lille, Clermont - Reims, Lorient - Toulouse, Strasbourg - Nice, Rennes - Brest, Lyon - Monaco in Marseille - Lens.

* Izidi, 31. krog:

- petek, 26. april:

Montpellier - Nantes 1:1 (1:1)

- sobota, 27. april:

PSG - Le Havre 3:3 (1:2)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoPovemMojeMnenje
28. 04. 2024 16.18