Nogomet

Laporta sprožil preiskavo proti nekdanjemu vodstvu kluba

Barcelona, 28. 01. 2022 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V katalonskem nogometnem klubu Barcelona so danes uvedli preiskavo proti nekdanjemu vodstvu pod predsedovanjem Josepa Marie Bartomeuja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskava, ki jo je začelo tožilstvo, je sprožila prijava sedanjega vodstva predsednika Joana Laporte. Tožilstvo je preiskavo začelo v petek, osredotoča pa se na morebitna dejanja gospodarskega kriminala, so za AFP povedali viri v španskem pravosodju. Sedanje vodstvo se je za vložitev prijave odločilo po preiskavah v klubu, ki naj bi razkrile finančne nepravilnosti.

Klub je sicer sporočil, da bo Laporta odkritja, povezana s poslovanjem stare vodstvene ekipe, uradno razkril v torek.

Barcelonin dolg naj bi znašal vrtoglavih 1,35 milijarde evrov. Prejšnji predsednik Josep Maria Bartomeu je odstopil oktobra 2020 po pritiskih članov kluba in navijačev, ki so bili nezadovoljni zaradi slabega poslovanja in zgrešenih nakupov v zadnjih letih.

Posledice slabega delovanja pa so občutili lani, ko je klub zapustil prvi zvezdnik Lionel Messi, ker si finančno ohromljena Barcelona ni mogla privoščiti, da bi z njim podpisala novo pogodbo.

Xavi Hernandez in Joan Laporta
Xavi Hernandez in Joan Laporta FOTO: AP

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
29. 01. 2022 14.11
-1
Kot zanimivost. Traore je izbral Barco, kjer bo imel 15.000 plače na teden. Tottenham pa mu je ponujal 120.000€ na teden. Če to res drži, je eden redkih, ki ni šel za denarjem. Je pa res, da naj bi si želel vrnitve v matični klub.
Ni nam vseeno
29. 01. 2022 15.46
+4
Na 60.000 evrov na mesec je privolil , kar je skoraj 4x manj kot pri dosedanjem klubu mesečno....seveda bo to Barcelona popravila, kakor hitro bo možno a če so ga hoteli registrirati, ker je menda opcija posoje odpadla, se je to moralo zgoditi.....S tem se posredno kažejo prave vrline in vrednote igralcev, ki želijo igrati za ta klub in ki so jim bili prikrajšani v zadnjem času . Saj tudi s služenjem kopice denarja ni nič narobe, če je igralcu to prioriteta, če klub to omogoči in če potem ne joka, če ne igra
Kollerik
29. 01. 2022 16.27
-4
Kollerik
29. 01. 2022 20.46
+7
Nekaj novic iz cajtngov z najnovejšim datumom: Blaugrana je bila kljub finančnim težavam v tem obdobju precej dejavna. Medtem, ko je F. Torres prišel z velikim denarnim poslom (katerim le?) in je Adam Traore prišel na izposojo, se Barca še naprej trudi za bočnega branilca Ajaxa Nicolasa Tagliafica. 28 letnik bi lahko konkuriral Jordiju Albi ali postal celo njegova zamenjava. Po poročanju Sporta je Barca, ki bo morala za to svojo željo skleniti pogodbo o posojilu z obvezno možnostjo nakupa, bila danes v stiku z šefom Ajaxa Marcom Overmarsom, ki bo v kratkem sprejel dokončno odločitev. Po poročanju Sporta je bil Juventus po prihodu Vlahovića pripravljen dovoliti Morati, da odide v Barco. Toda matični klub ATM naj bi blokiral to potezo, saj si ne želi okrepitve neposrednega tekmeca. ATM bi lahko prodal Morato poleti. Še vedno se ne ve, kako bo z Dembelejem. Če bo šel, je zanimanje zanj veliko (Chelsea, MU, Newcastle U, PSG). Mingueza, ki je bil v igri za izposojo, po poročanju Marce to leto po svoji želji in želji kluba ostaja na Camp Nouu, čeprav je več klubov že izrazilo zanimanje zanj. R. Puiq kljub temu, da bi rad igral v prvi postavi, ostaja na voljo za izposojo. Kljub želji, da bi zapustil klub… ostaja vratar Neto v Barci najmanj do poletja, ko bi ga lahko na mestu vratarja št. dve zamenjal Pena….
Lucky
29. 01. 2022 21.56
+4
Za Dembeleja so umknal ponudbo. Če hoče kaj od Barce, mora začet nova pogajanja. Menda bi naj bila vključena odkupna klavzula 10 miljonov, če odide poleti in znižanje plače. Drugače bo pa igrce igral, ker zanimanja zanj ni. Zato ga zdaj zanima podaljšanje.
Kollerik
30. 01. 2022 11.43
+3
Edino pravilno, dosti se je jajcal in si norce edelal.
Anticripstoned
29. 01. 2022 12.53
+2
Članek od Barce in 70% komentarjev od Cripslna...pa to ne moreš verjet...Kake bolečine in frustracije so mu nabili Messi & company
cripstoned
29. 01. 2022 12.18
-3
pod mano unlucky lucky spet dokazuje svojo nemoc in bolecino...seveda je spodaj opaziti tudi osebek johhny j ki spet mora jokati zaradi mojega komentarja...kaj vse je ista oseba pisala ko je odhajal ronaldo iz reala...pa ni bilo nic od tega...zdaj pise spet svoje mokre sanje kaj vse se bo zgodilo realu ko odideta benz in modric ter kako se bo mbappe izgubil v realu...vse to so samo mokre sanje in upanje...na zalost pa moras gledati real madrid kako je izlocil barcelono iz superpokala in kako je v igri se na vseh frontah...verjamem da boli...sicer pa je tema uprava barcelone in dajmo se drzati bistva...razen ce je kripsi bolj pomemben kot barca ..potem se lahko pogovarjamo tudi o meni..
Od Halerja ati
29. 01. 2022 13.51
-1
Normalno da ni bilo nic ko je Roncek sel iz Reala se prvaki so bili naslednje leto. Vedno ko gre iz kluba potem klub postane boljsi hihihi ko gre stric Messi se vidi kaj potegne za sabo. Se en dokaz vec da mu ni para 🙈🤭 Pa cicibanko Real je trenutno aktualni prvak.... aja caki nicesar hihihi pa ne se jezit ker lani je bilo pomembno kdo je aktualni prvak. Tudi letos ti je ampak si prevec jezkan na ateka pa to 🙈🤭 cmok cmok
Lucky
29. 01. 2022 16.53
+4
Crips nikoli ne bo razumel tako zahtevne tematike, kot je Barca. Še vedno ni pojasnil, za kakšno bolečino bi naj šlo? Njemu je očitno bolečina Johnnyjevo omenjanje Ronalda. Take mamo, ko lahko ti instagram navijači trolajo povsod.
Lucky
29. 01. 2022 11.47
+1
Pod mano se matrax matra in dokazuje, da ne razume tematike. Seveda se takoj priključi mavrični Crips, ki to tematiko razume še manj. Lahko bi si prišparala čas, ki sta ga namenila pisanju romanov o čemer nimata pojma. Najbolj pametna izpadeta kadar sta tiho. Samo za osnovni info kako sta bedasta. Umtiti je podaljšal zato, da se je lahko registriral Torres. V bistvu so mu samo s podaljšanjem lahko znižali plačo. Vse, ki jih je naštel mavrični je pa tako. Kljub temu, da je Barca zapufana, pogodbe še vedno spoštuje. Vsaj zaenkrat. Kollerik bi pa tudi končno lahko razumel, da je Laporta še najmanj kriv za vso situacijo. Šele ko je Messi odšel, so Pique, Alba in Busquets zaštekal, da je vrag odnesel šalo. Laporte ne zagovarjam, ker tudi meni ne diši kar nekaj njegovih potez. Ampak v trenutni situaciji delajo čudeže.
Matrax
29. 01. 2022 15.24
-4
Kdo ne razume? Ne vem kje vidiš problem. Vem kaj se je dogajalo v primeru Umtitija. Sam sem edino mnenja, da bi bilo bolje stisnit zobe in pripeljat sezono ali dve do konca brez okrepitev oz. se okrepit s tistimi, ki jim pogodbe potečejo. . Tako pa Laporta na silo kupuje in z odpisano "robo" podaljšuje. Vemo zakaj in pod kakšnimi pogoji.
Ni nam vseeno
29. 01. 2022 15.52
+4
Matrax ....to je tko, kot če daš Messiju pol milijarde in pokasiraš milijardo v istem obdobju...ali pa da boš bolje razumel...kot da kupiš vsakič srečko za 2 eura, ki ima minimalno izplačilo 4 eure....milijon srečk 2 milijona dobička
Lucky
29. 01. 2022 17.01
+4
Johnny_J
29. 01. 2022 11.26
+0
Upam, da gre bartomeu za dolgo časa klavir igrat. Hejterju zmrdi pa sporočam, "dve sezoni!" Tudi real čakajo težki časi, ko bo šel Modrić se bodo izgubili, ko bo šel še benz, ste pa čist v riti. Mbappe se bo zgubil v realu.
Kollerik
29. 01. 2022 14.27
-1
Lucky, tudi če imaš glede Laporteja prav o primeru Messi ....je Laporta neumno in škodljivo, kot nekakšen Perezov oproda...vztrajal pri superligi! Barca je imela ob tem vprašanju odlično možnost, da se dokaže na pravi strani.
Kollerik
29. 01. 2022 14.30
-1
Mu je pa treba priznat, da je podedoval pravo štalo in ima po drugi strani določene uspehe, npr. pripeljal je Xavija, ki ga tudi upošteva, ...tu so okrepitve, npr. Torres.itd.
Matrax
29. 01. 2022 10.14
+10
Da ne bo spet kdo mislil, da udriham po klubu ali bla bla bla. Mislim, da Laporta po prikazanem do sedaj ni nič kaj boljši kot Bartomeu. Slednjemu je vsaj Messija uspelo zadržat. Z milijardo na računu pa bi po mojem tud mi znali igralski kader spravit na sposobno raven, ker to kaj se to vodstvo gre je absurd. Ne morš nekaj kupit, če potem plačna masa presega maximum in potem greš odpisanemu Umtitiju podaljšat pogodbo, da se lahko drugega registrira in da igra. Mislim, da si jamo kopljejo kr naprej in naprej. Bolje bi bilo dve leti preživet nekako brez nakupov se znebit kolk se da odpisanih igralcev, delat na novih sponzorjih, da si blagajna opomore in novačit igralce, ki jim poteče pogodba. Saj pa Barca je neka znamka.
cripstoned
29. 01. 2022 10.34
-3
zato pravim da se barca ne bo kar tako pobrala...ekipa je odvisna od uprave in obratno...ce ni tega je vse ostalo zaman...potreben bo cas in pravi ljudje v upravi in na igriscu da se najde neko ravnovesje kjer bo barcelona spet tista prava barcelona...do takrat lahko nakupujejo igralce in iscejo sponzorje in vse ostalo ampak na silo se ni se nic dobrega zgodilo...piqueja, alba, f. de jong, l.de jong, busqets, dest, alves, dembele, umtiti, roberto, braithwaite so se vedno odvec v tem klubu in ne vem kaj laporta caka z njimi...sploh z starejsimi igralci ki so svoje odigrali in z svojo prisotnostjo na nek nacin ne dovolijo mladim igralcem barcelone da se v slacilnici popolnoma sprostijo in zacnejo neko svojo zgodbo...nekateri ki so po zadnjem elklasiku zaceli verjeti v to da se bo barcelona hitro pobrala itd. pa tako ali tako niste realni in ne poznate nogomet...jaz vam povem da bo preteklo kar nekaj sezon da se bo barcelona zacela pobirati in vracati na nivo kjer je bila 6.sezon nazaj...saj tudi zadnje 3.sezone z messijem ni bilo nic od nic...vsega lepega je enkrat konec..
samomojemnenje
29. 01. 2022 14.16
-1
Cripsi, problem je v tem, ker vsi, ki si jih omenil, so pod pogodbami in nočejo zapustiti kluba. Kljub temu, da imajo nižje plače, dvomim, da bi se našli klubi, ki bi jim ponudili enake plače, da o večjih sploh ne govorimo. Upam, da se to spremeni in da Barca ne bo več sklepala 4 ali 5 letnih pogodb z igralci, ki so stari blizu 30 let. Pri tem jim je lahko Perez za vzor.
cripstoned
29. 01. 2022 09.33
-1
samo 2 komentarja? dajmo hejteri malo bolj izkazati ljubezen do vašega kluba... ali mora kripsi začeti komentirati da boste potem stokali in jokali pod mojimi komentarji se cel vikend..
Kollerik
29. 01. 2022 09.36
+0
cripstoned
29. 01. 2022 09.49
+1
spet lazes... odpisana je barcelona v superpokal, pokalu, laligi in ligi prvakov že po 1.delu sezone.. psg je pa nov klub ki šteje pa ceprav morate tam navijati se za ramosa, navasa, hakimija, di mario in novega igralca reala mbappeja... poglej resnici v oči ni težko...
samomojemnenje
29. 01. 2022 09.59
-4
In potem bo Cripstoned še napisal, da on nikoli ne začne provocirati, kot je napisal ničkolikokrat. Pač samo pokvarjeni provokator.
cripstoned
29. 01. 2022 10.24
+0
hejter je omenil pereza in s tem posledicno real..tako da brez milosti...cripstoned bo napisal ce omenjate real bodite pripravljeni na bombardiranje kripsija...kot vedno..
Kollerik
29. 01. 2022 14.32
-4
Cripsy, enga cmokeca od starega, dobrega kollerika, da se pomiriš in da te ne bo samo Ata slinil.... 😁
Kollerik
28. 01. 2022 20.25
+0
Laporta nas je vse lepo nat***il z obljubo, kako bo najprej Messijea zadržal v klubu in to mu ne oprostim. Na veliko se brati tudi s perezomin mu kar sproti naseda pri projektu super lige. In kaj bodo zdaj naredili s temi ovadbami? Klub je pokraden, zapeljan v finančni polom in nihče zaradi tega še vedno ni v arestu, saj ta gnili svet je pač narejen za velike barabe.
cripstoned
29. 01. 2022 09.35
-2
spet ne gre brez pereza in reala... kakšni kompleksi do največjega kluba v zgodovini nogometa..
Grlinko
28. 01. 2022 19.01
-12
Kot, da se bo kaj spremenilo. Tudi Laporta ni ravno nedolžn ,pač je klub postaviti na nove, zdrave temelje....Očitno pa temu ne bo tako, zopet brezglavi nakupi, obljube...sramota!!!