Nogomet

Laporta se ne ozira na kritike

Barcelona, 07. 07. 2008 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Joan Laporta vztraja na čelu Barcelone navkljub slabi podpori. Dobrih 60 odstotkov članov kluba namreč podpira razpis novih volitev za predsednika.

Joan Laporta
Joan Laporta FOTO: Reuters

Predlog opozicije bi luč belega sveta ugledal le v primeru 66 odstotkov tistih, ki želijo razpis novih volitev za predsednika katalonskega nogometnega giganta. Kritiki Laporte so z grozo pospremili odločitev predsednika, da vztraja na položaju prvega moža kluba, ki v zadnjih dveh sezonah ne osvaja lovorik in ne sledi ugledu kluba. Po njihovem mnenju bi bil odstop z mesta predsednika edino častno in razumljivo dejanje ob tako klavrnih zadnjih dveh sezonah.

Člani kluba iz Barcelone izgubljajo potrpljenje, toda Joan Laporta obljublja, da bo v naslednji sezoni katalonski nogometni ponos spet zasijal ...
Člani kluba iz Barcelone izgubljajo potrpljenje, toda Joan Laporta obljublja, da bo v naslednji sezoni katalonski nogometni ponos spet zasijal ... FOTO: Reuters

Še posebej sedaj, ko je ugotovil, da velika večina ne podpira njegovega dela in smernic za prihodnost. Mandat sedanje uprave kluba s predsednikom Laporto na čelu se bo sicer iztekel čez točno dve leti. Prva leta, začel je v sezoni 2003, so za Laporto v vlogi predsednika minila sanjsko. Začel je z dvema zaporednima naslovoma španskega prvaka in dodal še laskavo lovoriko v Ligi prvakov. Od takrat je Barcelona v domačem prvenstvu le še gledala v hrbet Realu, pa tudi v Evropi ni blestela. Sodu pa je dno izbila predvsem minula sezona, ko so Katalonci ob koncu domačega prvenstva za Realom zaostali kar za 18 točk.


SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ir.Ali
07. 07. 2008 12.33
Tale Laporta ni pojma o nogometu..sam išče poceni igralce..to se vidi!!!!..pa čeprav navijam za Barco mi on ni med najjačimi!