Nogomet

Lahko bi bil drugi Usain Bolt: Sane po prestopu v Manchester City med najdražjimi mladci vseh časov

Gelsenkirchen, Manchester, 02. 08. 2016 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je potrdil nakup nemškega reprezentanta Leroya Saneja, ki ga bodo sinje modri Schalkeju plačali s kar 50 milijoni evrov. Po besedah njegovega nekdanjega trenerja Norberta Elgerta ima izjemne predispozicije, ki bi ga lahko popeljale tudi na raven najhitrejšega Zemljana Usaina Bolta.

Leroy Sane
Leroy Sane FOTO: AP

A Leroy Sane se je odločil za nogomet, tako kot njegov oče Jean Matip, ki je poleg nemških klubov Freiburg in Nürnberg zastopal tudi reprezentanco Senegala. Sane je v torek tudi uradno prestopil iz Schalkeja 04 v Manchester City, potem ko je nemški prvoligaš dan prej potrdil, da odhaja v Anglijo na zdravniške preglede pred kar 50-milijonskim prestopom. Gre le za ocene, uradnih številk ni, je pa jasno, da gre za enega najdražjih prestopov mladih nogometašev vseh časov. Na večni lestvici je Sane peti, le za Raheemom Sterlingom (69 milijonov evrov), Anthonyjem Martialom in Renatom Sanchesom (oba 80 milijonov z vsemi morebitnimi dodatki) in Neymarjem (83,5).

Sin nogometaša in izvrstne gimnastičarke ima po mnenju svojega nekdanjega trenerja iz mladinske akademije, Norberta Elgerta, izjemne naravne danosti, izvrstne dosežke pa zapisane že v genih. Elgert je v pogovoru za BBC celo namignil, da bi, če bi se odločil za atletiko, lahko dosegal vrhunske rezultate in morda dosegel celo raven jamajškega rekorderja Usaina Bolta

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V prvi sezoni v naši ekipi U-19 so lahko vsi videli, da je Leroy zelo talentiran, a da ga čaka še veliko dela," je dejal Elgert. "Bil je dovolj skromen in deloven, da je to sprejel. Vedno je bil zelo odprt za povratne informacije. Nihče ne ve, kje so njegove meje. Očeta smo velikokrat videvali ob treningih, a je vedno v ozadju, tudi on je zelo skromen. Ima zelo dobre gene. Ne samo po očetu, tudi mama je bila gimnastična prvakinja. V atletiki sem prepričan, da je genetika lahko zelo pomembna. Leroyeva hitrost ... Lahko jo primerjate z očetovo. Genetsko ima zelo dobre pogoje, to lahko vidite v njegovi hitrosti. S svojo hitrostjo bi lahko bil zelo dober tekač na sto metrov. Drugi Usain Bolt."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
03. 08. 2016 14.56
Samo, da ne bo prehiter in bo pozabil na žogo?
telebajsek093156
03. 08. 2016 10.05
+1
Igralec je talentiran, hiter, mlad in ze sedaj kakovosten ne bo pa nikoli vreden 50M. Vsaj jst ga v prihosnosti vidim kot dobrega ne pa odlicnega igralca.
Dinho8O
02. 08. 2016 18.48
-4
Ne poznam igralca, ampak hitrost ni vse v nogometu...ce ni tehnike je koncni produkt bolj svoh.
mikica247
02. 08. 2016 19.32
+10
Ja res poglejte našega turbo Rudija ! 100 nastopov za reprezentanco, napadalec in en gol pa še tisti po sreči.
Baletka
02. 08. 2016 21.24
+5
se strinjam sergiorock.. ampak tisti gol, je bil zlata vreden - čeprav po sreči.. in v vsakem primeru je bil "turbo Rudi" velik doprinos slovenski rep. v tistem času..
Baletka
02. 08. 2016 21.25
+5
končni produkt pa definitivno ni hitrost.. je lahko pa velik doprinos ekipi.. vsaj v fazi tranzicije igre..