Nogomet

Razigrana Barcelona z velikodušnim napadalnim trojčkom napolnila mrežo novincev, Atletico odgovoril z enako mero

Leganes, Madrid, 17. 09. 2016 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Barcelona je zanesljivo dobila sobotno ligaško preizkušnjo pri novincu Leganesu in uspešno odgovorila na razočaranje, ki ga je proti Alavesu doživela v prejšnjem krogu (5:1). Napadalni trojček Messi-Suarez-Neymar se je izkazal z zadetki in podajami. Razigran je bil v soboto tudi Atletico, ki je doma ugnal Sporting (5:0).

Messi se veseli svojega zgodovinskega prvega zadetka Leganesu.
Messi se veseli svojega zgodovinskega prvega zadetka Leganesu. FOTO: AP
Trener Real Madrida Zinedine Zidane je na sobotni novinarski konferenci zatrdil, da ne bo tvegal zdravja Cristiana Ronalda in Garetha Bala pred naslednjo ligaško tekmo z Espanyolom. Na gostovanju v Barceloni tako Ronaldo (bolezen) kot Bale (udarec z zadnje tekme v Ligi prvakov) ne bosta nastopila.

Rotacije so bile glavna tema v prejšnjih sezonah, tudi v zadnjem krogu španskega prvenstva pa trener Barcelone Luis Enrique s spreminjanjem prve postave ni imel sreče. Katalonci so doživeli boleč domači poraz proti povratniku v Primero Alavesu (1:2) in nato silovito odgovorili na tekmi Lige prvakov s Celticom (7:0), a Enrique je tudi ob sobotnem gostovanju pri novincu v elitni ligi Leganesu tvegal srd navijačev. Na stadionu Butarque dobrih deset kilometrov jugozahodno od središča Madrida je strateg branilcev španskega naslova spet premešal karte in branilca oziroma vezista Javierja Mascherana postavil na bok obrambe v postavitvi 3-4-3. Barcelono je v Leganesu pričakalo izvrstno vzdušje, ki ga je domači klub zadnje dneve razgreval s šaljivimi objavami na račun katalonskega giganta in njegovih nogometašev. Brez odsotnega Sergia Busquetsa je Barca sprva težko vzpostavila ravnotežje ob visokem pritisku domačih "gojilcev kumar", kot se glasi njihov vzdevek. Ti so prišli v kar nekaj (pol)priložnosti, Barcelona pa je odgovorila v 14. minuti, ko so si podaje izmenjali glavni zvezdniki Luis Suarez, Neymar in Lionel Messi, strel slednjega pa je pred vrati končal v bloku. A že minuto kasneje so gostje povedli, Suarez je silovito potegnil po desnem boku in dolgo časa odlašal s podajo, domači ga niso uspeli podreti, Messi pa je zlahka potisnil žogo v mrežo po predložku Urugvajca v sredino. Pet minut kasneje bi lahko Katalonci vodstvo že podvojili, toda po še eni lepi akciji je Neymar z volejem meril na tribuno. Zadetek bi si nato kmalu zabili še belo-modri sami, spet je neustavljivo prodiral Suarez, nekdo od domačih pa bi ob posredovanju pred Urugvajcem kmalu zatresel lastno mrežo. V 31. minuti je Barcelona le uspela povesti z 2:0, Leganes ji je vse skupaj omogočil kar sam s slabo podajo med branilci v zadnji vrsti, na katero je skočil Messi in ob številnih ostrih štartih popeljal žogo prav do vratarja, nato pa lepo našel Suareza za še en enostaven zadetek.

Kljub zanesljivemu vodstvu Barcelona še zdaleč ni bila dominantna in Marc-Andre ter Stegen bi že v naslednjem napadu kmalu omogočil znižanje izida Leganesu, a je Mamadou Kone meril visoko prek praktično praznih vrat. Še posebej ranljiv je bil na zase neobičajnem položaju Mascherano, ki mu je večkrat pobegnil hitri Darwin Machis, v eni od priložnosti mu je prvi strel s strani Ter Stegen ubranil, nato pa je Machisu gotov zadetek blizu črte vrat preprečil Samuel Umtiti. Leganes je zapravljivost drago plačal v 44. minuti, ko je Messi s fantastično potezo osmešil svoje čuvaje in proti vratarju z globinsko žogo poslal Suareza, ta pa je kot pri prejšnjih dveh zadetkih izbral nesebično potezo in omogočil še zadetek Neymarju v nebranjeno mrežo. Leganes je pogumno začel tudi drugih 45 minut, Kone je bil hitro nevaren, toda Ter Stegen je bil na mestu. Po izvrstni globinski podaji Suareza je v 54. minuti obrambi domačih pobegnil Neymar in pod prekrškom padel, zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Messi za svoj drugi zadetek popoldneva. Olajšanje je bilo na obrazu Južnoameričana vidno, glede na to, da se je s strelom z bele točke spopadel prvič po nesrečni Copi Americi, kjer je v finalu zgrešil. Enrique je nato nemudoma iz igre potegnil Suareza in ga zamenjal z novim članom kluba Pacom Alcacerjem, namesto Ivana Rakitića je priložnost dobil tudi Arda Turan. Messi je že v naslednjem napadu prišel v lepo priložnost za hat-trick, a se je Leganes po obrambi vratarja Jona Serantesa nekako uspel rešiti pred "petardo". Serantes je odlično posredoval tudi v 63. minuti, ko je Messiju neoviran strel s 16 metrov pripravil Neymar, domači vratar pa je poskus ubranil s pomočjo vratnice. Alcacer je sicer v mrežo pospravil odbitek, a ostal brez prvenca zaradi prepovedanega položaja.

Tudi razigrani Serantes pa ni mogel storiti ničesar, ko se je za strel z roba kazenskega prostora v 64. minuti namestil Rafinha, ki je izvrstno meril v daljši kot za 5:0. Alcacer je imel še eno lepo priložnost do konca tekme, toda po podaji Jordija Albe je bil v 77. minuti premalo odločen. Gabriel je po še nekaj zapravljenih priložnostih gostov v 80. minuti perfektno izvedel prosti strel s 17 metrov za častni zadetek. Za las je bil s prostim strelom od svojega tretjega zadetka globoko v sodnikovem podaljšku oddaljen še Messi, tekma pa se je v lepem, sončnem vremenu končala z visoko zmago branilcev naslova. Naslednji od treh glavnih favoritov za naslov je bil na potezi Atletico Madrid. Navijači so se skupaj z mediji v zadnjih dneh ukvarjali s prihodnostjo Diega Simeoneja, ki je nato potrdil, da je v dogovoru s klubom res skrajšal pogodbo. Ta se mu bo zdaj iztekla leta 2018, Argentinec je zato dobil še toliko bolj bučen sprejem pred domačim obračunom s Sportingom, ki ga je ekipa z Janom Oblakom v vratih začela silovito. Asturijci se niso mogli ubraniti pred neustavljivimi protinapadi v režiji Antoina Griezmanna in Kevina Gameiroja, ki je skupaj z Nicolasom Gaitanom in Šimetom Vrsaljkom tokrat začel tekmo. Griezmann je po napaki zadnje vrste Sportinga in podaji rojaka zadel za 1:0 že v enem prvih napadov, Gameiro pa je nato fantastično meril po podaji Filipeja Luisa za 2:0 po vsega petih minutah. Griezmann je v 31. minuti še enkrat lepo meril za neulovljivo vodstvo, ki ga je Atletico kljub rahli terenski premoči gostov zlahka zadržal. Yannick Ferreira Carrasco bi lahko še pred polčasom povišal na 3:0, a je zatresel le okvir vrat s strelom znotraj kazenskega prostora. Oblak pravega dela ni imel in ostal pri vsega enem prejetem zadetku v novi ligaški sezoni. Simeone si je lahko privoščil zgodnje menjave, iz igre sta šla Carrasco in Gameiro, rezervist Angel Correa pa je po nekaj zapravljenih priložnostih za hat-trick Griezmanna v 72. minuti z neustavljivim prodorom pripravil lahek zadetek klubski legendi Fernandu Torresu. Ta je tik pred iztekom igralnega časa izkoristil še najstrožjo kazen za končnih 5:0. Vsekakor dobra napoved pred derbijem z Barcelono ...

Izidi 4. kroga:

Leganes ‒ Barcelona 1:5 (0:3)
Gabriel 80.; Messi 15., 55./11-m, Suarez 31., Neymar 44., Rafinha 64.

Atletico Madrid ‒ Sporting Gijon 5:0 (3:0)
Griezmann 2., 31., Gameiro 5., Torres 72., 90./11-m
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo.

Real Betis ‒ Granada 2:2 (1:2)
Alegria 36., 61.; Carcela-Gonzalez 13., Bueno 33.
RK: Gimenez 85./Betis; Vezo 54./Granada
Ezequiel Ponce (Granada) je v 79. minuti zapravil enajstmetrovko.
Rene Krhin (Granada) je odigral celo tekmo
.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BARCA 2014
18. 09. 2016 11.28
+6
Danes upajmo, da zmaga mestni tekmec. Danes bodo vsi v Barceloni navijali za Espanyol.
Felipao
18. 09. 2016 13.41
+2
Ne bo, v skladu s tradicijo bo pokasiral 5,6 golov kot vsako sezono.
random1
17. 09. 2016 22.52
+8
Lepa igra Barcelone, le ta sistem 3-4-3 mi ni všeč, ker je preveč pomankljivosti v obrambi. Tukaj se je dobro izšlo ampak dvomim, da bi ta sistem uspel proti kakšni boljši ekipi. Sicer pa lepa igra še posebej Messija. :)
Felipao
17. 09. 2016 21.20
+8
Jutri pa Espanyol izgubi s 6-0 kot vsako sezono.
KiNgKoNg
18. 09. 2016 12.36
+1
Remi bo, ker Bale in Ronaldo ne bosta igrala.
Felipao
18. 09. 2016 13.15
+1
Ne bo, ker bo Espanyol spet podaril točke.
Paradox
17. 09. 2016 20.12
+19
Izgubili so zato, ker so ubistvu navajeni, da Messi večinoma dirigira napade, pokažite na enega igralca v Barci, ki lahko prevzame Messijevo vlogo in stil igre.. ampak kar je res, je pa res, tipa je užitk gledat, ko dobi žogo v noge, tako Ronaldinha kot njega :)
srbija777
17. 09. 2016 20.13
-25
PartyTime
17. 09. 2016 20.37
+14
fihner
17. 09. 2016 22.51
+9
KardinaIFrancRodeVKristusu2
17. 09. 2016 19.55
+17
Ko Messija ni v začetni postavi je Barcelona obsojena na poraz, tudi proti tretjerazrednim klubom.... Ko pa Messi igra, gledamo popolno dominacijo Barcelone na krilih nogometnega genija.... Kot playmaker, asistent in gol mašina, Messi dobesedno dominira...
apodgraj
18. 09. 2016 10.16
+5
Messi je alfa in omega v ekip Barce. Je pravi leeder , kreator in tvorec igre Barce in eksekutor za nasprotnika . Ima hitrost , čarovnik preigravanja in filigramsko natančen pri podajah in oddajah žog. Grobe prekrške prenaša stoično brez vkipljivih izbruhov , ne silmulira in ne igra umazano in stori zelo malo prekrškov . V vseh pomembnih elelementih nogometnih veščin je vrhunski in samo eden je , ki se imenuje Messi .
saturnsky23 saturnsky23
17. 09. 2016 19.30
+34
Uživam v nogometu, sem navijač nogometne igre, ne navijam za nikogar. Toda to kar zmore, kar počne Lionel Messi, s temifiligramskimi podajami, priznajmo, nismo še videli v zgodovini nogometa. Samo lahko upamo in želimo, da se ne poškoduje.
idiu3krasne
17. 09. 2016 19.38
+20
EVO NEKDO NEPRISTRANSKI...BALRINE VZEMITE SI ZGLED...BRAVO++++++sorry caps lock
KardinaIFrancRodeVKristusu2
17. 09. 2016 19.45
+24
Uživam v baletu, sem navijač baletnih predstav, ne navijam za nikogar. Toda to kar zmore, kar počne Kristina Ronaldo, s čustvenimi izpadi, bridkimi solzami in subtilnimi padci, priznajmo, nismo še videli v zgodovini nogometa.
drmr1980
17. 09. 2016 19.25
+9
drmr1980
17. 09. 2016 19.25
+7
lepinbogat
17. 09. 2016 19.16
+12
letos messi z lahkoto dobi šeno zlato žogo saj je razred za vsemi ostalimi
Paštašutar
17. 09. 2016 19.36
-8
idiu3krasne
17. 09. 2016 19.39
+2
RIPkripelj
17. 09. 2016 21.20
+1
apodgraj
18. 09. 2016 09.56
+2
Lepibogat- Ko izbirijo najboljšega nogometaša na svetu . žal me izberejo vedno najboljšega . Močni lobiji imajo pri tej kuhniji pomembno vlogo . Ronaldo ima za samo močne lobije in vse se dala na tem , da bi Ronaldo ponovno osvojhil ta naslov . Že sedaj se govori in tudi sam neprestano poudarja svojo izredno sezono . Osvojitev dveh naslovov drži , po njegovem deležu zaslug pri osvojitvi teh dveh naslovov , zelo skromen in nič kaj poseben .Če mu bo uspelo prisvojiti deleže zaslug tudi drugih .svojih soigralcev . potem , bomo zopet govorili o praksi , ki nam je dobro znana in večkrat potrjena .
apodgraj
18. 09. 2016 10.22
+2
NIti v sanjah , se to ne more zgoditi . Za vse njegove strelske dosežke in za njegovo boljšo prepoznavnost v svetu nogometa ,se lahko zahvali samo Messiju.
Shyni
17. 09. 2016 18.55
+4
Bravo atletico
fafajonka
17. 09. 2016 18.33
+10
Največje uživanje v gledanju driblingov in golov, Lea Messija na Youtubu.....NEPONOVLJIVO.
Aleš N.
17. 09. 2016 18.15
+11
Mater vas je ta cristoned razburil.A ne vidite da je iz štale ravno zlezu in čaka da gre nazaj.
Shyni
17. 09. 2016 17.56
+3
Medtem pa atletico mleje nasprotnika in vodi že s 4:0
Paštašutar
17. 09. 2016 17.50
-5
Zanimiva tekma,stirje goli gostov iz klasicnih protinapadov,razmerje strelov 15-10 v korist domacih!! 6-7 v okvir vrat!!! Naivna igra domacih,z bunkerjem so proti Atletiku izvlekli remi!!!
rambek
17. 09. 2016 17.47
-3
Kdaj bo barcelona uštimala obrambo?? menjka jim še vsaj en ptoper in 2 RB- JA.
saturnsky23 saturnsky23
17. 09. 2016 19.33
-1
Klavdij Volk
17. 09. 2016 17.37
-23
Kaj pa prejšni teden proti novincu v ligi?Kje ste srake,da boste komentirale to tekmo?Kje je bil tisti trojček ki zabija gole?
idiu3krasne
17. 09. 2016 17.47
+15
KardinaIFrancRodeVKristusu2
17. 09. 2016 17.49
+15
Brez Messija v začetni enajsterici Barcelona pač ni Barcelona.....
MesOjediPinGvin
17. 09. 2016 19.33
+10
Tekmo so vzeli z levo roko oziroma nogo. Če je že trener poslal eno "levo" enajsterico, so tudi igralci začeli na pol na off. Saj je prav, da so izgubilli. So se verjetno nekaj naučili iz tega, vendar ne vem, za koliko časa. Saj jih je že v preteklosti tepla ta miselnost "majhnih" ekip. Se je prvenstvo šele začelo in tudi Atletico ni začel dosti bolje.
BOZICEKSLO
17. 09. 2016 17.18
+7
Dobra ekipca. V obrambi se malce mlahavost. Umtiti.Gomez.Digne tudi Paco so odlične okrepitve.
cripstoned
17. 09. 2016 17.28
-18
in kje so bile te okrepitve proti alavesu?....ne sodi okrepitev po 4krogih sodi jih čez 10, 15, 20 ....še en znalac...
cripstoned
17. 09. 2016 17.04
-11
barca proti novincem...en poraz ena zmaga....bravo najboljsa ekipa na svetu hahahaha....
idiu3krasne
17. 09. 2016 17.48
+18
piuski
17. 09. 2016 17.50
+6
MesOjediPinGvin
17. 09. 2016 19.33
+11
cripstoned je priznal, da je Barca najboljša ekipa na svetu. Ne bi pričakoval, da hejter Barce javno objavi tole.
mmickica
17. 09. 2016 16.59
-2
Lepo! Le ta formacija 3 4 3 mi ne sede ravno najbolj. No saj proti kakšni boljši ekipi je verjetno ne bo forsiral, upam vsaj!
cripstoned
17. 09. 2016 17.05
+0
krnekilojz
17. 09. 2016 17.14
+5
cripstoned
17. 09. 2016 17.15
-4
pripelji mi njo in se svojo ce jo imas pa bos videl kaj bi delal z njima...
CURVANORD Zanetti
17. 09. 2016 17.47
+3
Kako pa ves da bi ti bila sploh privlacna?
idiu3krasne
17. 09. 2016 17.49
+6
KiNgKoNg
17. 09. 2016 17.55
+2
CURVANORD Zanetti
17. 09. 2016 18.32
+3
krnekilojz
17. 09. 2016 19.45
+6
ah crip ti si kot večina realovih navijačev in si pač narejen na levi navoj, k plinska bomba
KardinaIFrancRodeVKristusu2
17. 09. 2016 16.58
+14
Spet popolna dominacija Messija... Playmaker, asistent in gol mašina.... MESSI GENIJ, NAJBOLJ VSESTRANSKI IGRALEC, NAJBOLJŠI VSEH ČASOV!!!
cripstoned
17. 09. 2016 17.09
-17
igralec ki igra za en klub ne more biti najboljsi igralec vseh casov...ce se dodamo da z repko ni nicesar osvojil so pred njim R9, zidane in c.ronaldo....vsi nasteti so legende 2klubov ter svojih reprezenatnc...messi je najboljsi govorijo tisti ki spremljajo nogomet zadnjih 10let ...
KiNgKoNg
17. 09. 2016 17.15
+14
Nikoli ne bom razumel filozofije teh faliranih trollov, ki živijo v prepričanju da bi človek moral igrati za več kot en klub da bi bil najboljši vseh časov. :D
krnekilojz
17. 09. 2016 17.15
+12
Ja crip seveda, tudi Kobe je zanič košarkaš saj je 20 let igral za isti klub, trot
cripstoned
17. 09. 2016 17.22
-16
kingkonj... tako pac je v nogometu v zadnjih 15-20letih....ce bi spremljal nogomet toliko časa bi to razumel... saf, capello, ancelotti, mou, klopp in se in se....so vsi taksnega mnenja...
cripstoned
17. 09. 2016 17.23
-15
lojzek...cez 10let se noben ne bo spominjal kobija ampak se bodo spominjali jamesa ...miami in cleveland...
PartyTime
17. 09. 2016 17.23
+9
cripstoned@ Maldini, Zanetti, Buffon, Raul itd. so potem tut samo eni šalabajzerji ker so igrali samo za en klub? Po tvoji logiki je najboljši tisti, ki zamenja največ klubov?
cripstoned
17. 09. 2016 17.26
-12
party time kdo od teh ki si jih nastel je osvojil zlato žogo? v barci je pred messijem Xavi! ....clovek ki je zasluzen za vse kar je messi bil nagrajen...realno!!!
PartyTime
17. 09. 2016 17.38
+9
MaldiniSLO
17. 09. 2016 17.40
+14
Pa zakaj bi Messi igral v drugih klubih če igra v najboljšem klubu na svetu?
idiu3krasne
17. 09. 2016 17.52
+10
Crispi in ostali faliranci enostavno hočejo da messi igra v drugorazrednih klubih ...mufc...milano...ajax mogoče...alj pa sporting...arsenal...madsjte no ..beda od ekip proti Barci...