Nogomet

Kvalifikacije za Ligo prvakov pred vrati, Guardiola pa še ni povsem prepričal

Manchester, 14. 08. 2016 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City si bo moral z novim trenerjem Josepom Guardiolo nov nastop v skupinskem delu Lige prvakov še priboriti. Pred play-offom, ki se začenja naslednji teden, je Katalonec vodil prvo uradno tekmo na klopi sinje modrih, ki so precej srečno pred domačimi navijači uspeli ugnati Sunderland (2:1).

Guardiola med dajanjem napotkov na stadionu Etihad.
Guardiola med dajanjem napotkov na stadionu Etihad. FOTO: AP

Že začetek novega, mnogi pravijo revolucionarnega obdobja na klopi Manchester Cityja, je dvignil pritisk navijačem sinje modrih. Ne samo zaradi tesne zmage nad Sunderlandom na sobotni prvi tekmi nove sezone Premier League, temveč tudi zaradi odločitev trenerja Josepa Guardiole. Ta je namesto standardnega vratarja Joeja Harta v vrata postavil argentinskega veterana Wilfreda Caballera, srbski branilec Aleksandar Kolarov se je z boka preselil v osrčje obrambe ... Guardiolovo moštvo je na trenutke navduševalo, toda do zmage je prišlo šele po nesrečnem avtogolu nekdanjega člana mestnega tekmeca Manchester Uniteda Paddyja McNaira. Otoške medije je bolj kot zmaga zanimala usoda reprezentančnega vratarja Harta, medtem ko City vedno znova povezujejo z vratarjem Barcelone Marcom-Andrejem ter Stegnom in nazadnje tudi z njegovim moštvenim kolegom Claudiem Bravom. Guardiola med proslavljanjem prvih treh točk v prvenstvu, kjer še ni deloval, kljub vsemu ni želel povsem prečrtati enega najbolj priljubljenih članov moštva, ki bi po njegovih besedah lahko začel torkovo večerno tekmo v Bukarešti s Steauo.

"Seveda, da bi lahko igral. Vsi, ki so v ekipi, lahko igrajo. Ko imamo tekmo, se osredotočim le na to tekmo, nikoli ne gledam tekmo naprej," je razlagal Guardiola. "Bil sem le Sunderland, Sunderland, Sunderland, razmišljal sem le o tem, kaj moramo storiti. A od zdaj naprej pa do jutri zjutraj se bom odločil, kaj je najboljše za ekipo. Mislim, da je Willy opravil dobre priprave. Zares, zares dobre. Danes mi je dajal veliko samozavest s svojo pripravo napada, s svojo osebnostjo in zato sem ga izbral," je nadaljeval Guardiola, ki je z odsotnostmi Yaye Toureja, Wilfrieda Bonyja, Samirja Nasrija, Eliaquima Mangalaja in Jasona Denayerja jasno pokazal, na koga (morda) ne računa najbolj. "O teh imenih nimam pripomb. Yaya je zares dobro treniral, 'Sammy' je prišel malce ... Toda zadnji teden ali dva izjemno trenira. Tako da sem res navdušen nad 'Sammyjevo' kakovostjo. Mangala - bolje od mene veste, kakšen profesionalec je. A na koncu koncev imam moštvo in odločam se glede na to, kaj vidim, moram ustvariti moštveni duh. Ne gre za taktiko, ne gre za karkoli. To v prihodnje ne pomeni, da bodo ali ne bodo igrali. Pri Barceloni in Bayernu sem si želel spremeniti postavo, ker si želim vedno sodelovati, želim si ustvariti nekaj, kjer so vsi vpleteni," pravi nekdanji vezist, kapetan in trener Barcelone, ki se je na Otok preselil po osvojenih treh državnih naslovih z Bayernom.

Katalonec ni skrival zadovoljstva, da je po hitrem zadetku Sergia Agüera z enajstih metrov in izenačenju Jermaina Defoeja avtogol McNairja prinesel vse tri točke sinje modrim. "Moštveni duh je bil perfekten. Večkrat sem rekel, da sem videl dobre reči kar se tiče ekipe in duha. Zato sem tako zadovoljen, ker moramo zgraditi nekaj, da bi postali tudi ekipa, ki se dobro brani. Njihova govorica telesa je bila prava, da so zadnjo žogo branili s svojimi življenji in niso prejeli zadetka. To je prvi korak in potem lahko govorimo o taktiki, predstavi, igramo dobro ali slabo, vse se lahko zgodi. Sem pa takoj dojel, kako naporno je v Premiershipu. Do zadnjega sodnikovega žvižga nisi na varnem," je po zmagi nad moštvom trenerja Davida Moyesa, še enega nekdanjega rdečega vraga, ki je pred kratkim prevzel moštvo, dodal Guardiola.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
15. 08. 2016 22.02
+1
zmešan je če hoče Harta prodat.....
brezcasni
15. 08. 2016 20.55
lahko je zmagovat z najboljšim moštvom lige,težko je s tistim malo nižje......
drimtim
15. 08. 2016 20.25
+3
Pep je svoje mojstrstvo že dokazal ,saj je serijski zmagovalec.nekateri so prvi samo na kauču in blatenju drugih
mmmmmmmnnnnnnmmm
15. 08. 2016 10.34
+4
hahhahaha samo na 24 ur..kaj bo trener v tem času naredil?mogoče bi moral tak kot oni samovšečnež portugalski ki je pokazal nespoštovanje do trenerja in je skakal ob igrišču in dajal kao neke napotke..tak bi moral potemtakem trener skočit na igrišče in zabit žogo v gol....
xxman.y
15. 08. 2016 10.02
+4
Tle bluzite v naslovu da Pep še ni povsem prepričal. Par treninhov je vodil, vi pa pričakujete da bodo takoj vidni rezultati.
Iniesta
14. 08. 2016 22.53
-3
Kmalu bomo videli iz kaksnega testa je pep ...
fihner
15. 08. 2016 11.20
+2
srbija777
14. 08. 2016 11.25
-14
luzercek bo pristal na trdih tleh hahaha
ZlonamerniGeneralFranco
14. 08. 2016 12.03
+6
MeaCulpa
14. 08. 2016 13.09
+13
luzercek,ki ma 20 mio na leto in je eden najuspešnejših trenerjev vseh casov.....Me zanima kak uspešen si ti če je pep zate luzer
Nucky10
17. 08. 2016 19.00
On je uspešen na 24ur, ko pljuva druge :)