Nogomet

Juventus na italijanskem derbiju gladko preskočil zasedbo Interja, Kurtić prekinil strelsko sušo

Verona, 28. 02. 2016 22.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G./J.K.
Komentarji
3

Nogometaši Juventusa so na derbiju 27. kroga italijanske Serie A z 2:0 premagali večnega tekmeca Inter. Strelca zadetka ob zmagi aktualnih italijanskih prvakov sta bila Leonardo Bonucci in Alvaro Morata. Zadetek Kurtića, zmaga Cesarja in Birse.

Juventus je v tekmo na domačem (istoimenskem) stadionu krenil precej bolj odločno kot gostje iz Milana. Že v peti minuti se je tresla prečka Samirja Handanovića. Ta se je žoge ob poskusu Brazilca Hernanesa še uspel toliko dotakniti in jo preusmeriti v prečko. Torinčani so še pritisnili na vrata (najverjetneje nekdanjega) slovenskega reprezentančnega čuvaja mreže, a v prvem polčasu poti žoge za njegov hrbet niso našli. Inter na drugi strani ni bil tako konkreten, še najlepšo priložnost je v 25. minuti tekme imel kar domačin Alex Sandro, ki je po predložku Alexa Nicolaa Tellesa žogo nevarno poslal v kot.

Bonucci je prvi načel mrežo Samirja Handanovića.
Bonucci je prvi načel mrežo Samirja Handanovića. FOTO: AP
Stari dami je v drugem polčasu ob novem silovitem pritisku uspelo tisto, kar ji ni na začetku tekme. Leonardo Bonucci se je v 47. minuti po slabem izbijanju Danila D'Ambrosia sam znašel pred Handanovićem, ki je ob močnem strelu torinskega branilca le nemočno obstal. Inter se je ob lovljenju rezultatskega zaostanka moral nekoliko odpreti, nogometaši Juventusa pa so to znali izkoristiti s hitrimi protinapadi. Alvaro Morata je le dobro minuto po vstopu v igro izsilil prekrške nekdanjega mestnega tekmeca, brazilskega branilca Mirande. Ta je španskega napadalca nespametno podrl, sodnik pa je nemudoma pokazal na belo točko. Morata je sam prevzel odgovornost in z bombo matiral nemočnega Handanovića ter povišal na 2:0. To je bil še četri zadetek Španca v letošnji Serie A. Inter je pri visokem zaostanku moral napasti na vse ali nič: v prvi minuti sodnikovega podaljška je iz ugodnega položaja znotraj kazenskega prostora sprožil italijanski reprezentant Eder, a se je z mojstrsko obrambo izkazal domači vratar Gianluigi Buffon.

Zadetek Kurtića
27. krog Serie A pa je bil srečen tudi za slovenskega nogometnega reprezentanta Jasmina Kurtića, ki je v dresu Atalante zabil gol rojaku Vidu Belcu v dresu Carpija. Tekma se je končala z remijem (1:1), zadetek Kurtića na italijanskih tleh pa je bil prvi po 21. septembru 2014, ko je še v dresu Fiorentine zabil ravno Atalanti. 

Belec je klonil proti rojaku Kurtiću.
Belec je klonil proti rojaku Kurtiću. FOTO: AP

Carpi in Atalanta sta se v Modeni razšla brez zmagovalca (1:1), Vid Belec, vratar domačega moštva, pa je prejel zadetek rojaka Jasmina Kurtića. Ta je v 52. minuti tekme po podaji z leve strani zadel v padcu na drugi vratnici, čeprav ga je oviral eden izmed domačih branilcev. Carpi je do remija prišel iz enajstmetrovke: v 75. minuti tekme je mrežo gostov z bele točke zatresel Simone Verdi.

Chievo, za katerega brcata tudi slovenska reprezentanta Boštjan Cesar in Valter Birsa, je doma premagal zasedbo Genoe. Strelec edinega zadetka za domačo zasedbo iz Verone je bil argentinski vezist Lucas Castro.

Izidi 27. kroga:
Juventus – Inter 2:0 (0:0)
Bonucci 47.. Morata 83./11-m

Palermo - Bologna 0:0 (0:0)
Siniša Anđelković je odigral celo tekmo, Aljaž Struna (oba Palermo) pa je bil na klopi.

Carpi - Atalanta 1:1 (0:0)
Verdi 76./11-m; Kurtić 52.
Vid Belec (Carpi) in Jasmin Kurtić (Atalanta) sta odigrala celo tekmo.

Chievo - Genoa 1:0 (0:0)
Boštjan Cesar je odigral celo tekmo, Valter Birsa (oba Chievo) pa je igral do 72. minute.

Sampdoria – Frosinone 2:0 (1:0)
Udinese – Verona 2:0 (1:0)
Odigrano v soboto:
Empoli - AS Roma 1:3
AC Milan - Torino 1:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diavolo 666
29. 02. 2016 07.38
+2
Inter pazi se Milan prihaja :)
matejpr
28. 02. 2016 18.53
-2
in matavz? Nimate pojma,amaterji
Diavolo 666
29. 02. 2016 07.39
+2