Nogomet

Krka in Rudar s praznimi naboji

Novo mesto, 02. 10. 2013 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši novomeške Krke in velenjskega Rudarja so se na zaostali tekmi osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Trener Velenjčanov Jernej Javornik
Trener Velenjčanov Jernej Javornik FOTO: Damjan Žibert

Tako Novomeščani kot Velenjčani so dvoboj na Portovalu začeli z dobrima rezultatskima popotnicama. Krka je v minulih dveh krogih premagala Gorico in Olimpijo, Rudar pa je remiziral z Mariborom in premagal Celje. Ekipi tudi po današnjem obračunu ostajata neporaženi v tem nizu, saj sta se razšli brez zadetkov. Rudar se je z novo točko prebil na tretje, Krka pa na osmo mesto na lestvici. Gledalci so prvo lepšo priložnost na tekmi videli šele v 18. minuti, ko je Denis Klinar za malce zgrešil cilj. Domači so prvič zagrozili v 23. minuti, ko je žoga po strelu Anžeta Košnika zadela enega gostujočih branilcev in za nekaj centimetrov zletela mimo gola. Večino prvega polčasa so bili odločnejši gosti, ki pa niso znali priti do pravega zaključnega strela.

Zato pa so do njega prišli v uvodu drugega polčasa, ko je z 20 metrov lepo streljal Uroš Rošer, Matko Obradović pa je dobro posredoval. Slednji je še bolje reagiral v 51. minuti, ko se je po podaji Ivana Firerja sam pred Krkinim vratarjem znašel Elvis Bratanović, toda vodilni zadetek mu je preprečil Obradović. V teh trenutkih je Rudar močno pritiskal proti vratom domačih, ki pa so bili v 66. minuti blizu vodstvu.

Košnik je po podaji iz kota poskusil s strelom s "škarjicami" in zatresel prečko, v 78. minuti je na drugi strani Mate Eterović iz bližine zgrešil "nemogoče", šest minut pozneje pa je Obradović znova dobro posredoval po poskusu Mateja Podlogarja z glavo. Čez minuto je z glavo poskusil še Eterović, ki pa je bil premalo natančen. Tudi domači so v odprti igri v končnici prišli do nekaj strelov, a se tudi po njih izid ni spremenil.

Izid:

Krka – Rudar Velenje 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kolosej6
02. 10. 2013 18.26
+6
po prvih podatkih bi naj v zimskem prestopnem roku Krko okrepil Patrice Evra bomo videli
Maribor?anPikaSem
03. 10. 2013 19.03
damjan3009
02. 10. 2013 18.09
+6
bravo naši,samo tako dalje