Nogomet

VIDEO: Koprski bunker zdržal: remi na Bonifiki

Domžale, 20. 07. 2013 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V zadnji tekmi 2. kroga slovenske lige sta se na Bonifiki domači Koper in ljubljanska Olimpija razšla brez zmagovalca (1:1). Že v soboto sta si v Novem mestu Krka in Gorica prav tako razdelili plen (1:1). Aktualni prvaki iz Maribora so zanesljivo slavili na zahtevnem gostovanju v Velenju.

Domači nogometaši so imeli v uvodu tekme takoj izjemno priložnost za vodstvo, ko je Slobodan Vuk z roba kazenskega prostora sprožil proti golu, kranjski vratar Žan Pelko pa je bil na mestu. Čeprav so imeli Domžalčani rahlo pobudo, pa ob disciplinirani igri Triglava večjih priložnosti niso imeli. Na drugi strani pa so Kranjčani pokazali nekaj konkretnejših akcij, v 23. minuti pa tudi povedli, ko je z roba kazenskega prostora s strelom po tleh zadel Mustafa Nukić. V 25. minuti je imel Slobodan Vuk novo priložnost za izenačenje, tri minute pozneje pa je Igor Banović z volejem s 16 metrov izid izenačil. Že v 30. minuti so domači tudi povedli, potem ko je Goran Vuk z leve strani podal pred vrata, z desetih metrov pa je v padcu streljal Drago Gabrić in bil natančen. Toda tudi njihovo vodstvo ni dolgo trajalo. V 36. minuti je Alen Krcić dobro stekel na globinsko žogo in nato z lobom ugnal Nejca Vidmarja.

Triglavani so v Športnem parku prišli do dragocene točke.
Triglavani so v Športnem parku prišli do dragocene točke. FOTO: Miro Majcen

V 82. minuti pa je rezervist Triglava Nejc Križaj dobil drugi rumeni karton in je moral iz igre, domačim pa številčne prednosti ni uspelo unovčiti. Še najbolj nevarno je bilo v 90. minuti, ko je Pelko dobro posredoval po strelu Slobodana Vuka. Tik pred koncem je Bernard Stjepanović poskusil še s prostega strela, a je bil domači vratar pozoren.

Krka do zgodovinske prve točke v finišu dvoboja
Goričani so tekmo malce odločneje začeli, a so domači hitro vzpostavili ravnotežje in nekajkrat zagrozili, med drugim v deveti minuti, ko je Josip Marošević s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Minuto pozneje je čez gol prav tako z glavo meril Thierry Alain Mbognou. V 21. in 25. minuti sta s streloma poskusila še Adnan Bešić in Marošević, a ne dovolj dobro. Dovolj natančen ni bil niti poskus Massima Code na drugi strani v 26. minuti, ko je žogo poslal čez gol. V 38. minuti je Coda znova streljal proti domačim vratom, Matko Obradović pa se je izkazal. V uvodu drugega polčasa so oboji sprožili nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, v 51. minuti pa je z diagonalnim poskusom Miroslav Radulović malce resneje ogrozil vrata Gorice. V 63. minuti je Coda dobro streljal, Obradović se je žoge dotaknil in jo preusmeril v vratnico ter preprečil zadetek.

Goričani so v Novem mestu vodili vse do zadnje minute rednega dela.
Goričani so v Novem mestu vodili vse do zadnje minute rednega dela. FOTO: Damjan Žibert

Takoj zatem so domači dvakrat poskusili prek Ognjena Lekića in Luke Volariča, a se izid ni spremenil. Zato pa se je v 80. minuti. Saša Aleksander Živec je Gorici priigral vodstvo, potem ko je odlično izvedel prosti strel z dobrih 25 metrov. Domači se niso predali in v izdihljajih tekme izenačili, potem ko je z glavo zadel Amer Krcić po podaji Volariča z desne strani.

Prvaki brez težav v Velenju

Mariborčani so slavili tudi na drugi zaporedni tekmi v prvenstvu.
Mariborčani so slavili tudi na drugi zaporedni tekmi v prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert
Državni prvaki so tekmo dobro začeli in v osmi minuti povedli, potem ko je po podaji Mitje Vilerja zadel Marcos Tavares. Slednji je s pomočjo vratnice žogo v mrežo spravil z glavo. V 20. minuti je znova poskusil Tavares, a brez uspeha, pet minut pozneje pa so domači izpeljali prvo konkretnejšo akcijo, ki jo je končal Mate Eterović, vendar je bil Jasmin Handanović pozoren in je žogo dobil v kot. Mariborski čuvaj mreže se je moral izkazati tudi v 40. minuti, ko je sprožil Elvis Bratanović. Tik pred koncem polčasa pa so vijoličasti podvojili prednost. Agim Ibraimi je spravil žogo do Dejana Mezge, po njegovi podaji pa je Nusmir Fajić lepo prišel do prostora za strel in premagal Matjaža Rozmana. V 79. minuti je mariborsko zmago potrdil novinec Jean-Philippe Mendy, ki je iz bližine izkoristil podajo Mezge. V 88. minuti je Handanović še enkrat ustavil Črnčičev poskus in potrdil dobro igro v Velenju.

Zavrč v finišu do zmage

Novopečeni prvoligaš je že na uvodni tekmi sezone pred domačimi gledalci prišel do dragocene zmage.
Novopečeni prvoligaš je že na uvodni tekmi sezone pred domačimi gledalci prišel do dragocene zmage. FOTO: Damjan Žibert

Po uvodnem poskusu Dorisa Kelenca so bili v naslednjih minutah malce nevarnejši Celjani, predvsem Andraž Žurej, ki je dvakrat poskusil, a je prvič meril mimo (14. minuta), drugič pa mu je strel obranil Gregor Fink (16.). Celjani so povedli v 28. minuti, potem ko je hiter protinapad po lepi podaji Gregorja Bajdeta učinkovito končal novinec v celjskem moštvu Nejc Kolman. Pri domačih je v 35. minuti prosti strel izvedel Kelenc, a je zatresel le zunanji del mreže celjskega gola. V 44. minuti je pri domačih poskusil še Andrej Dugolin, izkazal pa se je celjski čuvaj mreže Matic Kotnik. Kmalu po začetku drugega polčasa so domači izenačili. Kelenc je po napaki Igorja Jugovića prišel do žoge in jo potisnil v mrežo. V 66. minuti je Jože Benko odvzel žogo vratarju Celja, a nato padel, tako da je priložnost splavala po vodi. Domači so v teh trenutkih pritiskali proti celjskim vratom, ta pritisk pa se jim je obrestoval v 81. minuti, ko je zadel Mario Brlečić, ki je v mrežo poslal odbito žogo po podaji Kelenca.

Koprska "defenziva" zdržala ljubljanski pritisk

V tekmo so bolje vstopili gosti. Prvi je v šesti minuti zagrozil Nik Omladič, a je strel z roba kazenskega prostora Igor Nenezić odbil v kot. V 18. minuti je Gabriel Eteme pritekel sam pred vrata domačih, potem pa začetniško streljal in omogočil koprskemu vratarju novo obrambo. Zadetek za goste je prispeval isti igralec, ko je izkoristil lepo globinsko podajo nekdanjega igralca Kopra Davorja Bagarića. Eteme se je poigral s koprsko obrambo, potem pa rutinirano mimo nemočnega koprskega vratarja poslal žogo v mrežo. Prvi pravi strel proti vratom Olimpije so domači sprožili v 42. minuti. Domen Črnigoj je z 18 metrov močno streljal v levi zgornji kot, a je ljubljanski čuvaj mreže strel obranil.

Koprčani in Ljubljančani so si na Bonifiki razdelili točki.
Koprčani in Ljubljančani so si na Bonifiki razdelili točki. FOTO: Damjan Žibert

Tudi v drugem polčasu so bili gosti iz Ljubljane boljši tekmec. V 49. minuti je Andraž Šporar stekel sam proti domačim vratom, potem pa neoviran že znotraj kazenskega prostora sprožil visoko preko gola. Edino priložnost so domači unovčili v 54. minuti. Goran Galešić, ki je bil najbolj razpoloženi "kanarček" v polju, je hitro izvedel kot, do tedaj neopazni Mitja Lotrič pa je iz neposredne bližine kaznoval nepozorno ljubljansko obrambo. V nadaljevanju so bili spet aktivnejši gosti. Zajko Zeba je v 60. in 68. minuti iz ugodnih položajev meril mimo domačih vrat. Sedem minut pozneje je Bagarić lepo zaposlil Omladiča, po njegovem strelu iz neposredne bližine pa se je z izjemno obrambo izkazal Nenezić. Tudi v 79. minuti je bil koprski vratar v glavni vlogi. Enis Đurković je močno streljal z roba kazenskega prostora, Nenezić pa je s parado za fotografe žogo izbil v kot. Po kotu in gneči v kazenskem prostoru domačih so zaradi igranja Mateja Mavrič-Rožiča z roko gosti zahtevali najstrožjo kazen, sodnik pa se zanjo ni odločil.

Izidi:
Domžale – Triglav 2:2 (2:2)
Krka – Gorica 1:1 (0:0)
Rudar Velenje – Maribor 0:3 (0:2)
Zavrč – Celje 2:1 (0:1)
Luka Koper – Olimpija 1:1 (0:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Juzni
22. 07. 2013 16.56
+1
NZS si ne bi smela privosciti taksnih stvari in sicer,da se tekme igrajo po dnevi,ko so temperature zelo visoke. Potem se ni treba cudit zakaj imamo prazne stadione. V poletnih mesecih bi se tekme morale igrati ob 20h ali celo ob 21h.
Rossi 46
22. 07. 2013 18.08
-1
Vročina je samo izgovor,ponekod v svetu je še topleje kakor tu pri nas v sloveniji pa se igra pravi nogomet ne pa to kar prikazuje naša tv Slo.
Rossi 46
22. 07. 2013 18.10
+0
Samo poglej si posnetke v Brazilski ligi pa mi povej koliko se oddigra iger v poznih popoldanskih urah,še v nemčiji kjer je bil sedaj turnir so igrali sredi belega dne zato o izbiri ure ne palamuditi.Včasih je bil nogomet družinsko srečanje in sproščanje odvečne energije s navijanjem sedaj pa je to bolj ali majn ponočevanje če ne celo popivanje posameznikov.
Chaparral M
22. 07. 2013 14.19
+3
"Čestitke" NZS in ostalim, ki zaradi TV prenosa določijo uro igranja v taki vročini. (KP-OL).
aki10
22. 07. 2013 11.44
+0
CELI MARIBOR LJUBI OLIMPIJO!!!
bstric
22. 07. 2013 08.54
-1
Dobra lestvica.Še boljša je na portalu slotv
Felicko Sre?ko
22. 07. 2013 07.07
+0
Kako lepo je videt lestvico. Po dveh tekmah je Maribor kar za 5 pik pred močvirniki!!! :-)))) Da o goldiferenci sploh ne govorim!!! :-))))
ladovan
21. 07. 2013 23.50
+1
še mal pa bo krka še v fuzbalu pred olimpijo.
bstric
22. 07. 2013 08.55
-2
Dobra lestvica.Še boljša je na portalu slotv
aki10
22. 07. 2013 11.56
-1
Ziggi
22. 07. 2013 12.31
+1
v tistem zakotnem mestu ga ne morejo najti
ladovan
21. 07. 2013 23.29
+10
letos vsi za Zavrč!!!!!!!!!!!!!!!
aki10
22. 07. 2013 12.00
+3
Tadej Zonta
21. 07. 2013 23.04
+15
sploh niso igrali bunkerja
RyanGiggs
21. 07. 2013 22.51
-6
Olimpija bi si tokrat zaslužila zmago.
aki10
21. 07. 2013 23.29
+7
štajrci so ti dal minuse, tko da se ne sekirat preveč ;)
Kritik19
22. 07. 2013 06.58
-3
Zalužiti je samo balkanski izgovor za lastno nesposobnost. Če si dal več golov si bil boljši, drugače pač ne!!!
Holinar
21. 07. 2013 21.11
+10
čestitke krki za prvo točko v prvrnstvu in jim želim čim več uspeha v tej sezoni
crni veter
21. 07. 2013 12.41
+5
zavrč je povsem zasluženo in tudi pričakovano zmagal. V ljudskem vrtu ga je okradla sreča in sodniki, doma pa pač nemore it vse narobe. kar se pa navijačev tiče, v tem delu ni nobenega prvoligaša (ptuj z okolico) tako da vsi ki so željni prvoligaškega nogometa pridejo na tekmo, predvsem pa zaradi ekipe ki je sestavljena iz kar nekaj okoliških igralcev in je zato še toliko bolj simpatična
Felicko Sre?ko
22. 07. 2013 07.05
+1
Ni vredno komentarja, pa ne v vezi NK Zavrč, v vezi komentatorja! Kar okradli so ga, kot, da se to ne dogaja nikjer in sedaj je za navdušence v prvi ligi že bodoči prvak. Umirit žogo, vse ob svojem času!
crni veter
22. 07. 2013 14.02
-1
srečko a je kdo rekel da je zavrč bodoči prvak, daleč od tega le napisal sem da je zasluženo zmagal, in da je v ljudskem vrtu z veliko nesreče izgubil tekmo, če ti praviš nepravično razveljavljenem zadetku v 95minuti nesreča (moje mnenje glede razveljavljenega zadeta*).
andani
22. 07. 2013 21.59
+1
crni veter,poglej na nk maribor strani posnetek (reportaža tekme) iz 95min pa potem govori on nepravično razveljavljenem zadetku.
brsankovi 1
21. 07. 2013 09.58
+11
lord za zavrč navijajo cele haloze,ptujsko polje in še slovenske gorice;)
00009
21. 07. 2013 10.39
+27
Glede slovenskih goric se motiš, tukaj smo večinoma (vsaj 80% nogometnih "navdušencev") za Maribor.
Alen Hedl
21. 07. 2013 15.19
-1
Rossi 46
21. 07. 2013 15.19
+11
00009 Lenart ni vse kar štejejo Slovenske gorice,malo bolje se seznani s pojmomSlovenske gorice pa malo poglej kaj vse se šteje pod Slovenske gorice tudi po pojmu Slovenske gorice spadajo Slovenska Bistrica pa podobni kraji. Sploh če vzamemo pod pojem Slovenske gorice kot pojem vinorodnih dežel !!!!!!! Sam namreč navijam v Moto GP,a tu pa tam spremljam Nogometne tekme na višjem nivoju kot je Slovenska liga-saj razen MB ni kluba,ki bi jim dorasel,a če bodo Završki fantje dobro igrali so jim lahko po točkah zelo blizu,kar se pa dotika medsebojnih tekem MB-Zavrč pa mislim,da vsaka točka,ki jo bodo Zavški fantje osvojili proti MB je lahko sramota za MB.
Rossi 46
21. 07. 2013 15.21
+6
Saj fantje so novinci v tej ligi upam na takšno napredovanje kot so ga imeli pred leti Beltenci mislim da leta 94-96,ko so bili resnično dorasli tekmec MB ter olimpiji.
crni veter
21. 07. 2013 18.32
+4
rossi zelo dobro si to povedal. Zavrč bo v tej sezoni definitnivno v zgornji polovici lestvice, sam osebno upam da se bo drugo leto v zavrču igrala evropa, pa glede na to kakšna je trenutna obiskanost slo lige bo zavrč takoj za mariborom po obiskanosti, tudi pred olimpijo.
dare32
21. 07. 2013 19.12
+4
Mislim da bi si ti rossi moral kar konkretno razjasnit pojem SLOVENSKE GORICE, kajti Slovenska Bistrica pubec dragi NIKOLI ni spadala pod njih!!
FH540
21. 07. 2013 20.49
-1
pridnaov?ka
21. 07. 2013 21.00
-3
texranger
21. 07. 2013 22.04
+6
Unja, vidim,da med počitnicami lahko bolj dolgo bediš.
00009
21. 07. 2013 23.01
+2
Rossi 46. Glede slovenskih goric se krepko motiš. Vidim da ti je geografija tuja. :D
kor22
22. 07. 2013 08.02
-1
brsankovi 1
21. 07. 2013 09.55
+1
lord,za zavrč navijajo cele haloze,ptujsko polje in še slovenske gorice;).
Rolo956
21. 07. 2013 09.50
+22
zavrc ma pa vec navijacev kot prebivalcev :D
wwww
21. 07. 2013 01.58
+36
vse čestitke zavrču! tudi sam sem šel ne tekmo sicer je malo daleč(45km) ampak se je splačalo! ta ekipa igra z dušo! navijači pa so več kot fantastični! verjamem v njih! :)
mateey
20. 07. 2013 22.39
+23
Krka odščipnila pomembno točko :) bravo tudi za Zavrč... v Novem mestu dost gledalcev glede na kapaciteto... upam da se kmal zrihta stadion portoval...
ANTIŽABAR89
20. 07. 2013 22.36
+47
Maribor prvak, Zavrč in Gorica pa v boj za drugo mesto!
MaunelNeuer
21. 07. 2013 04.01
+15
Gorica mora bit vsaj 2., interista to si dobro napisu
Olimpija1995
21. 07. 2013 21.16
+3
aki10
21. 07. 2013 23.30
+2
Interista, hahahahahhaha sanja svinja kukuruz
rambek
20. 07. 2013 22.27
+26
zavrč z takm pristopom in igro v borbi za prvaka proti mariborru .Evropa mu 100% ne uide
Klemenqwsqq
20. 07. 2013 23.29
-4
Panucci36
21. 07. 2013 17.57
+8
po 2 krogih se že piše kdo bo na koncu med prvimi tremi..Bogi ste...
vucko 113
20. 07. 2013 22.25
+27
bravo zavrč ....verujem v vas
rambek
20. 07. 2013 22.08
+19
Mariborčani niso v neki bajni formi ampak se je pokazala da morajo igrati z 2 napadalcema