Nogomet

Novogoričani in Mariborčani odigrali tekmo brez golov

Ljubljana, 03. 04. 2012 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Hita Gorice in Maribora so se v 28. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0. Triglavani so dosegli pomembno zmago na gostovanju v Lendavi (2:1), ljubljanska Olimpija je zmagala na gostovanju v Celju (2:1), Domžale in Rudar pa sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Prvi polčas je minil v igri brez priložnosti. Eni in drugi so dobro pazili na vse napadalne ideje tekmeca, strelov je bilo zelo malo. V drugem polčasu je Etien Velikonja v 49. minuti ogrozil svoje nekdanje soigralce, vendar je bil Brljak zbran, štiri minute pozneje je Goran Cvijanović s prostega strela z dobrih 20 metrov meril previsoko, v 67. minuti pa je "rezervist" Dalibor Volaš takoj po vstopu v igro streljal z glavo, toda Brljak se niti takrat ni pustil ukaniti. V 78. minuti so lepo akcijo izpeljali tudi domači nogometaši, ko je William Franklin Vicente prodrl po desni strani, podal pred vrata gostov, a je tam Vito Plut žogo namesto v mrežo poslal čez okvir. V končnici tekme sta imeli obe ekipi svoje (pol)priložnosti za spremembo izida, najlepši pa Mariborčani v sodniškem dodatku, ko je najprej Marcos Tavares zatresel prečko s strelom z glavo, nato pa je Dalibor Volaš prav tako z glavo le za malo zgrešil cilj.

Domžalčani so vodili vse do sodnikovega podaljška ...
Domžalčani so vodili vse do sodnikovega podaljška ... FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani brez zmage v sodnikovem podaljšku

Vse do druge minute sodniškega dodatka je kazalo, da bosta novi glavni trener Stevan Mojsilović in novi pomočnik trenerja Luka Elsner svojo pot v Domžalah začela z zmago. Toda Luka Majcen, ki je bil po "aferi brada" spet v kadru Rudarja, je tik pred koncem rešil svojo ekipo poraza, tako da imajo Velenjčani na šestem še vedno tri točke prednosti pred Domžalami na sedmem mestu lestvice. Domžalčani so tekmo dobro začeli in iz prve resne akcije tudi zadeli. Uroš Korun je v osmi minuti v kazenskem prostoru našel Liridona Osmanaja, ki je z 12 metrov z močnim strelom pod prečko svojo ekipo popeljal v vodstvo. V drugem polčasu so imeli prvo lepšo priložnost domači, ko je Osmanaj prodrl po desni strani, podal po tleh na drugo stran kazenskega prostora, od koder je Damir Pekič žogo poslal mimo desne vratnice. Gosti so se sicer prebujali, igro hitro osvežili s tremi rezervisti, toda prave nevarnosti za Nejca Vidmarja vseeno ni bilo. V 70. minuti pa so bili blizu izenačenja, ko je Leon Črnčič zatresel prečko s strelom z dobrih desetih metrov. V samih izdihljajih tekme so gosti vendarle prišli do točke. Halilović se je po podaji Rajka Rotmana v kazenskem prostoru zaletel v Damjana Trifkovića, sodnik je dosodil novo enajstmetrovko za Rudar, tokrat jo je izvedel Majcen in zadel za končnih 1:1.

Kranjčani vse bližje Lendavčanom

Derbi dna med Triglavom in domačo Nafto je bil sila pomemben za obe strani. Kranjčani so nujno potrebovali zmago, da bi se približali Lendavčanom, domači pa bi jim ob morebitni zmagi ušli na deset točk razlike. Toda po zadnjem sodnikovem žvižgu so bili zasluženo boljše volje Gorenjci, ki so osvojili pomembne tri točke, se predzadnjim Prekmurcem približali na štiri točke, hkrati pa bi lahko zabili še kakšen zadetek več v mrežo domačih, ki so razočarali domače privržence.

Varovanci Bojana Prašnikarja so prišli do novih treh točk.
Varovanci Bojana Prašnikarja so prišli do novih treh točk. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji do točk na Areni Petrol

Celjani so po dobrem začetku spomladanskega dela prvenstva ter treh remijih in zmagi doživeli še tretji zaporedni poraz. Pred nekaj dnevi so klonili pred vodilnimi Mariborčani, nato pred tretjeuvrščeno Muro, danes pa še pred drugouvrščeno Olimpijo, ki je zmagala drugič zapored. Ljubljančani so do zmage prišli z zadetkoma iz prvega polčasa, Celjanom pa kljub zadetku v uvodu drugega dela ter nekaterim lepim priložnostim v nadaljevanju ni uspelo priti do točke. Celje tako ostaja na osmem mestu z varnimi sedmimi točkami prednosti pred predzadnjo Nafto, ki je danes izgubila pomemben dvoboj z zadnjim Triglavom.

Koprčani so se poigrali z Muro

Koprčani uresničujejo napovedi, da se bodo v spomladanskem delu prvenstva vključili v boj za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Na zadnjih petih tekmah so osvojili 13 točk in se tretji Gorici in četrti Muri, današnjemu tekmecu, približali na vsega tri točke. Mura, ki je prekinila niz dveh zmag, je lahko belo zastavo izobesila po 56. minutah, saj so takrat domači vodili že s 3:0. Muraši so edini gol na dvoboju dosegli po precej strogo dosojeni enajstmetrovki (Dalibor Bagarić naj bi nepravilno oviral Nusmirja Fajića); Fajić je nato sam izvedel najstrožjo kazen in se s 16. golom v sezoni vpisal med strelce.

Izidi:

Celje - Olimpija Ljubljana 1:2 (0:2)
Nafta Lendava - Triglav Kranj 1:2 (0:1)
Domžale - Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Hit Gorica - Maribor 0:0
Luka Koper - Mura 05 3:1 (2:0)

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beri66
05. 04. 2012 10.27
-1
DAJMO OLIMPIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
suta.typer
04. 04. 2012 23.35
+4
BRAVO KOPER!!!
Bregar1234
04. 04. 2012 23.01
+0
Scorpion-M
04. 04. 2012 21.11
-5
Maribor popušča...
fobija
04. 04. 2012 22.38
+4
beri66
05. 04. 2012 10.27
-2
fobija
05. 04. 2012 20.35
+2
Dobrovoljac
04. 04. 2012 00.42
-5
krancan123
03. 04. 2012 21.41
+26
Tooo bravo Triglav!!!
kvarkadabra
04. 04. 2012 09.10
+7