Nogomet

Kostić in Mendy sta si segla v roki in sporočata: Ne rasizmu!

Ljubljana, 02. 05. 2014 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jean-Phillip Mendy in Miroljub Kostić sta si segla v roki in posnela izjavi, v katerih sta dala svoj glasen “ne” rasizmu in tako naredila korak naprej v boju proti rasizmu. Disciplinska komisija Nogometne zveze Slovenije je zaradi pomanjkanja konkretnih dokazov ustavila postopek zoper Kostića.

Disciplinski organi Nogometne zveze Slovenije so na seji sprejeli odločitev o disciplinskem postopku zoper igralca Olimpije Ljubljana Miroljuba Kostića, igralca Maribora Jean-Phillipa Mendyja in (nekdanjega) trenerja Olimpije Ljubljana Milorada Kosanovića. Postopek zoper Miroljuba Kostiča, ki mu je bilo očitano razpihovanje rasne nestrpnosti in žaljenje osebnega dostojanstva na tekmi 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko sta se pomerila Olimpija in Maribor, se zaradi pomanjkanja konkretnih dokazov na podlagi 37. člena disciplinskega pravilnika NZS ustavi. Na podlagi istega člena pa se ustavita tudi postopka zoper Jean-Phillipa Mendyja in Milorada Kosanovića, saj je v obeh primerih izražen dvom v očitano kršitev.

Jean Philippe Mendy
Jean Philippe Mendy FOTO: Damjan Žibert

Nogometna zveza Slovenije v skladu s politiko ničelne tolerance v primeru izražanja nestrpnosti, sovraštva in žalitev dostojanstva posameznika zelo resno obravnava vsako prijavo, ki bi utegnila škodovati ugledu tekmovanj pod njenim okriljem. Zato so si disciplinski organi tudi v tem primeru vzeli potreben čas, ter v disciplinskem postopku opravili pogovore z udeleženci, uradnimi osebami in si ogledali video posnetke, ki bi lahko ujeli očitane kršitve disciplinskega pravilnika.

Stališče NZS je, da kakršnakoli nestrpnost, rasizem in sovraštvo nimajo prostora v nogometu, zato bomo v prihodnosti še več pozornosti namenili preventivnim akcijam. Zato smo tokrat v prostore NZS povabili Jean-Phillipa Mendyja in Miroljuba Kostiča, ki sta si segla v roki in posnela izjavi, v katerih sta dala svoj glasen “ne” rasizmu in tako naredila korak naprej v našem skupnem boju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik487511
02. 05. 2014 15.19
+5
Zapret bi ga morali, tako kot so navijača, ki je vrgel banano Alvesu.
dannyer
02. 05. 2014 13.46
+12
poglejmo si medije v tujini . vsaj eni delajo poglejmo si sodne primere v tujini , video sisteme itd dokazov je malo morje
dannyer
02. 05. 2014 13.44
+15
takšna kampanjami je v tem trenutku zločinska saj mediji ne opravljajo svoje dolžnosti . pa še oči si zatiskajo kljub resnici ki boli .
dannyer
02. 05. 2014 13.36
+2
propagandni izraz boj proti rasizmu je koda za boj za genocid nad evropejce to je tudi že dokazano je pa že očitno ,da se veliko tujcev ,ki niso izšolani ali dovolj podkovani izmisli kaj resnega . to pomeni ,da bomo lahko dobili v sloveniji tudi zdravnika iz afrike ,ki nima zdravstvene izobrazbe to se dogaja v lepi zda . na različnih mesta ne jemljejo tiste katere so boljši ampak da si nebi kdo izmislil raje vzamejo slabše. časopisi pa ponujajo denarja v NY da naj delodajalci ne zaposlujejo belce. prav tako nihče ne obsoja nestrpne ,rasistične novinarske konference katere pozivajo k napadom ter k genocidu . nihče . potem se pa čudijo zakaj se ljudje upirajo . tisti klubi ki so podprli gesto za genocid nad evropejcih pa ne bodo več dobivali sponzorjev .
dannyer
02. 05. 2014 13.43
+9
naši mediji pravijo da moramo spoštovati sodišča med tem ko jih oni ne . toliko obravnav v tujini zaradi rasnih napadov nad belcih pa zgolj nekaj tv hiš poroča . kljub priznanju sodišč v evropi prevladuje jo napadi nad evropejcih in ne obratno . to je problem .
brezcasni
02. 05. 2014 14.03
-1
daj ne nabijaj v Afriki so zdravniki večinoma šolani v tujini,Anglija ,USA ipd in kombinirajo z alternativno medicino ki jo poznajo iz prakse na Kitajskem,Indiji In Afriki.Preveč gledaš filme o tem kako smo Slovenci ustvarili svet,ostali so bili le statisti.....Daj odpri oči .....
dannyer
02. 05. 2014 19.08
+2
odvisno od države . njihov standard ne dosega niti 50 na izpitu . po večini imajo države kot so indonezija ,filipine ,afrika standard na okoli 25%-30% met tem ko za naše študente velja več kot 50% da sploh naredijo šolo halooooooooo. ti odpri oči .