Nogomet

Koren prost igralec ob plačilu 251 tisoč evrov, zdaj povratek v domovino?

Melbourne, 20. 01. 2016 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren zapušča vrste avstralskega Melbourne Cityja. Lokalni časnik Herald Sun je v sredo popoldne po slovenskem času objavil informacijo, da Koren po dolgi sagi zapušča franšizo angleškega Manchester Cityja, plačali pa mu bodo tudi odškodnino.

Koren je stari znanec zelenic v angleških ligah Premier League in Championship.
Koren je stari znanec zelenic v angleških ligah Premier League in Championship. FOTO: Reuters
S predčasno prekinitvijo pogodbe z Melbourne Cityjem naj bi Robert Koren zaslužil kar 400.000 avstralskih dolarjev ali 250.000 evrov, je poročal lokalni častnik Herald Sun. Klub, s katerim upravljajo bogati arabski lastniki angleškega prvoligaša Manchester Cityja, je bil nezadovoljen s prispevkom nekdanjega člana Dravograda, Celja, Lillestrøma, West Bromwich Albiona in Hull Cityja, ki so ga v Avstralijo pripeljali kot precej zvenečo okrepitev. Toda 35-letnik iz Radelj ob Dravi, pogodba bi se mu iztekla maja, ni prepričal, klub pa bo zdaj lahko zanj do konca sezone našel zvezdniško zamenjavo. Koren je bil na stranskem tiru pri trenerju Johnu van't Schipu, z nekdanjim nizozemskim reprezentantom pa je imel dolgoletni slovenski reprezentant nedavno tudi ključne pogovore o svoji prihodnosti v moštvu. Pri klubu so javno priznali, da je Koren na stranskem tiru, in da si bo moral mesto v ekipi priboriti s predstavami na zelenici. Melbourne je na njegov odhod pristal tudi zaradi dejstva, da bi lahko po njegovem slovesu pripeljali tudi več kot tri nogometaše, medtem ko je klub sredi hudega boja za naslov prvaka in mesto v azijski Ligi prvakov.

"Še vedno smo v pogovorih, da bi določili, kaj je najbolje za Robija in za klub," je pred kratkim izjavil agent Sam Stapleton. "Ne igra toliko, kot bi moral, zato moramo pregledati situacijo z obeh strani. Če bo Robi ostal do konca sezone, potem bo dal 110 odstotkov in se boril za svoje mesto, tako kot se je vedno."  Koren je imel dveletno pogodbo, klub pa ga je kot tako imenovani "marquee signing" (zvezdniški nakup) pripeljal namesto Nizozemca Orlanda Engelaarja. Koren je nedavno priznal, da mu je težko, ker na tekmah aktivno ne sodeluje, ni pa se obremenjeval niti s kritikami navijačev.

Po letih igranja v zvezdniški Premier League bi za Korena povratek domov pomenil "spust" za kar nekaj stopničk nižje.
Po letih igranja v zvezdniški Premier League bi za Korena povratek domov pomenil "spust" za kar nekaj stopničk nižje. FOTO: Damjan Žibert

"Vedno je težko, ko nisi vpleten v tekme, toda takrat, ko gre ekipi dobro, so reči lažje. Letos so reči mnogo lažje kot lani, ker gre ekipi dobro, zato si lahko vzamem več časa za povratek, lahko ravnamo bolj pametno, ni nam potrebno hiteti,"  je po manjši poškodbi v zadnjih tednih povedal Koren. Kot že rečeno so ga na zob vzeli tudi navijači, medtem ko so mediji znali pohvaliti Korenovo razumevanje z napadalcem Brunom Fornarolijem. "Ko igraš nogomet, si vedno pod pritiskom. Želiš si, da ti gre dobro, ni pomembno, če si 'marquee' igralec ali ne, če si mlad ali star, vedno si želiš igrati dobro in to je pritisk. Ni mi mar za to, kaj govorijo ljudje naokoli, ne moti me. Tu sem, da pomagam klubu, klub pa se bo odločil, če je to dovolj dobro ali ne. S tem nimam težav," je še izjavil Koren.

Kakšen bo nasledni korak nekdanjega kapetana slovenske nogometne reprezentance? Kot njegovega nekdanjega soigralca Milivoja Novakovića so ga začeli hitro povezovati z najmočnejšima kluboma Prve lige Mariborom in Olimpijo, a vprašanje je, če si tega želi tudi Korošec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HOLAJ SLOVENIJA
21. 01. 2016 17.26
+1
Če si želijo v Mariboru in Olimpiji nakopati težave,potem naj angažirajo Korena. Še tako dobre odnose v ekipi mu bo uspelo uničiti!