Nogomet

VIDEO: Rudar z igralcem manj do zmage v Kranju

Celje, 03. 05. 2014 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./T.V./STA
Komentarji
7

Nogometaši Kopra so v 31. krogu 1. slovenske nogometne lige v Celju zmagali s 3:2, Gorica je s 4:0 premagala Zavrč, Domžale in Krka sta remizirala (0:0). Na edini nedeljski tekmi je Rudar slavil v Kranju (1:0).

Velenjčani so slavili v Kranju.
Velenjčani so slavili v Kranju. FOTO: Damjan Žibert
Obračun v gorenjski prestolnici se je začel spektakularno, saj je favorizirana velenjska ekipa že v četrti minuti ostala brez Matjaža Rozmana. Glavni sodnik Roman Glažar je namreč velenjskemu vratarju po prekršku izven kazenskega prostora nad Alenom Krcićem pokazal rdeč karton, iz igre pa je nato odšel še Matej Podlogar, ki ga je zamenjal rezervni vratar Matej Radan. A to ni zmedlo gostujočih nogometašev iz Šaleške doline, že v 11. minuti so povedli z 1:0, potem ko je domačega vratarja Darjana Curanovića presenetil njegov soigralec Lamin Diallo in žogo nesrečno potisnil v svoj gol.

V nadaljevanju se Rudarju ni prav nič poznalo, da ima igralca manj v polju, z agresivno igro je povsem onemogočil domačo ekipo, hkrati pa so Velenjčani nekajkrat nevarno zagrozili, a se mreža do konca prvega polčasa ni več zatresla. V drugi polovici tekme je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, nekoliko nevarnejši Velenjčani pa so vseskozi nadzorovali na igrišču kadrovsko številčnejše Kranjčane.

Goričani so dosegli visoko zmago.
Goričani so dosegli visoko zmago. FOTO: Damjan Žibert
Gorica 'odpihnila' Zavrč
Novogoričani so že v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti, ki so jo v drugem le še oplemenitili. Četrtouvrščena Gorica je tako še ohranila nekaj upanja, da se povzpne med prvo trojico. A to bo vse prej kot lahko. Do konca prvenstva jo namreč čakajo še gostovanje pri neposrednem tekmecu za Evropo Rudarju, domači obračun s Koprom, gostovanje v Ljubljani, obračun z Mariborom doma ter gostovanje v Celju. Zavrč na drugi strani ostaja na petem mestu, a tudi še ima možnost za plezanje po lestvici.

Novogoričani so hitro prišli v vodstvo, saj je že v deveti minuti zadel Filippo Boniperti, ki je pobegnil gostujočim branilcem. V 26. minuti je Boniperti še drugič na tekmi zatresel mrežo Zavrča, potem ko je sam potegnil v kazenski prostor, žoga pa se je nato od Petra Murka odbila čez golovo črto. V 63. minuti se je mreža znova zatresla, najprej je streljal Francesco Finocchio, Fink je žogo dobil do Gianvita Misurace, ki jo je pospravil za hrbet Zavrčevega vratarja. Kmalu zatem se je mreža zatresla še četrtič. Murko je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Tomasom Danilievičiusom, Litovec pa je nato sam zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Gosti so malce pred koncem tekme ostali še brez izključenega Murka, ki je dobil drugi rumen karton.

Remi Domžal in Krke
Domžalčani, ki so trdno zasidrani v sredino lestvice, so še enajstič v sezoni igrali neodločeno. Če njim točka ne pomeni prav veliko, saj so varni tako pred izpadom kot tudi ne morejo posebej visoko, pa so zato z njo bolj zadovoljni Novomeščani. Ti se še naprej krčevito borijo za to, da bodo tudi v naslednji sezoni med prvoligaši. V Domžalah gledalci v prvem polčasu niso videli veliko lepih priložnosti.  Enega nevarnejših strelov je v 28. minuti sprožil Joshua Parker, a je žoga zletela malo mimo cilja. V 41. minuti je domači trener Luka Elsner moral poseči po menjavi, poškodovanega Joshuo Parkerja je zamenjal Slobodan Vuk, ki je zaigral prvič po uvodni tekmi spomladanskega dela prvenstva. Zadnjo priložnost na tekmi je z glavo zapravil Darko Zec, ko je po kotu Rudija Požega Vancaša meril v vratarja Krke.

Nogometaši Kopra so na gostovanju dosegli zmago.
Nogometaši Kopra so na gostovanju dosegli zmago. FOTO: Damjan Žibert

Zmaga Kopra v Celju
Čeprav so Celjani po štirih zaporednih porazih zamenjali trenerja, namesto Miloša Rusa je ekipo prevzel Simon Rožman, to ni pripomoglo h koncu črnega rezultatskega niza. Celjani so tekmo sicer živahno odprli, bili tudi v nadaljevanju razigrani, toda neučinkoviti. Koprčani so jim hitro zabili tri gole in poskrbeli še za peti zaporedni poraz. Kanarčki, ki so tako prekinili serijo dveh porazov, ostajajo v boju za (vsaj) drugo mesto, Celjani pa ostajajo osmi. Uvod v tekmo je bil precej razburljiv, saj v tretji minuti Nicolas Antoine Rajsel zatresel vratnico koprskega gola, v četrti minuti pa je zanesljiv zadetek Celja preprečil Matej Palčič, ki je s posredovanjem z glavo na golovi črti skazil veselje Blažu Vrhovcu. Kazen za zapravljeni priložnosti je sledila v 11. minuti, ko je po podaji Mitje Lotriča z leve strani z glavo zadel Palčič. V 27. minuti je sledil nov šok za domače, potem ko sta povsem zatajila domača branilca, ki sta bolj ali manj le gledala žogo in Lotriča. Ta jo je poslal prek vratarja v mrežo, malce nespretnemu Amirju Bilaliju tudi ni uspelo preprečiti gola. Koprčani pa so povedli s 3:0 že v 34. minuti, ko je po prostem strelu Ivice Guberca z desne strani z glavo zadel Jaka Štromajer. Vasja Simčič je klonil v 41. minuti, ko ga je matiral Miha Zajc z dobrih desetih metrov. Nekaj upanja je domačim vzbudil Sebastjan Gobec v 86. minuti, ko je po kotu zadel z dobrih desetih metrov. Do konca pa razen poskusa Benjamina Verbiča gostiteljem ni uspelo več ogroziti gostov.

Izidi:
Celje - Luka Koper 2:3 (1:3)
Gorica - Zavrč 4:0 (2:0)
Domžale - Krka 0:0
Triglav - Rudar 0:1 (0:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boštjan Pavli?
04. 05. 2014 14.07
+1
Domžalćanov
whatever girl mb 1
03. 05. 2014 21.48
+1
Hahahah zabice, norca se delate s carja Zahota, njegov sin vam pa mrezo polni. Kaj bote pa zdaj rekli? Za Maribor pa vse po starem: se ena lepo odigrana tekma. Bravo prvaki!
futball
03. 05. 2014 21.18
+0
futball
03. 05. 2014 21.17
-2
Ajde Domžale boljše ste ble od Krke, 1000 odstotno.
tmizo
03. 05. 2014 21.16
+9
DomžalĆanov? 24ur prosim ne si delat sramote.
ANTIŽABAR89
03. 05. 2014 18.52
+2
škoda, malo sreče je zmanjkalo Celju za preobrat... Forza Maribor!!
nwmzakaj
03. 05. 2014 23.25
+3
1x za Cele vedno za Cele bravo fantje premalo sreče na začetku igre